De la imagistică medicală, la fabrică ilegală de ţigări

De la imagistică medicală, la fabrică ilegală de ţigări
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

 

Pe 30 decembrie 2011, procurorii DIICOT au mers în instanţă cu două propuneri de arestare preventivă în dosarul privind fabrica ilegală de ţigări de la Tirighina. După cum scria în ziarul nostru, unul dintre cei propuşi la arestare este Eugen Ciobotaru. Conform site-ul Tribunalului Galaţi, în acest dosar a fost propus pentru arestare şi Bogdan Mihalcea. Cei doi se sustrag cercetărilor, aşa că procurorii au cerut mandate de arestare în lipsă. Judecătorii nu au putut da curs cererii, deoarece legea impune anumite proceduri. „Dosarul a fost amânat pentru lipsă de procedură cu inculpaţii. Aceştia vor fi citaţi pentru data de 9 ianuarie, atunci când magistraţii vor lua în discuţie cererea procurorilor DIICOT”, ne-au explicat surse din Tribunalul Galaţi.

Deşi iniţial s-a spus că Ciobotaru nu se sustrage urmăririi penale, până acum acesta nu s-a prezentat nici la parchet şi nici la instanţa de judecată. Dacă va veni sau nu pe 9 ianuarie rămâne de văzut. Până atunci însă, cel despre care, în martie 2009, „Viaţa liberă” scria că este patronul SC CADEROM SRL, Eugen Ciobotaru, se bucură încă de liberate.

În 2009 - un computer tomograf în Spitalul Militar

În 2009, „Viaţa liberă” scria despre Ciobotaru pentru că acesta cumpărase un computer tomograf pe care urma să îl instaleze în incinta Spitalului Militar, ceea ce s-a şi întâmplat în scurt timp. De pe portalul Cad Grup.ro aflăm că sediul firmei CADEROM este pe strada Anul Revoluţiei 1848, nr. 50, unde funcţionează Centrul de Imagistică Medicală Medimage.  Pe site-ul  Registrului Comerţului, la capitolul date despre asociaţi ai SC CADEROM SRL, figureză un singur nume: Meiroşu Ecaterina, în vârstă de 44 de ani, persoană fizică, ce îndeplineşte şi funcţia de administrator. Tot Registrul Comerţului ne informează că nu există persoane juridice asociate la CADEROM SRL. Odată cu montarea computerului tomograf despre care vorbea Eugen Ciobotaru în 2009, firma şi-a deschis şi un punct de lucru, în incinta Spitalului Militar din Galaţi, pe strada Traian nr. 199.  

Ecaterina Meiroşu figurează, la Registrul Comerţului, ca administrator şi în cadrul firmei SC DANICAD SRL, în cadrul căreia funcţionează complexul hotel-restaurant Vila Tirighina, de pe strada Garofiţei, nr. 10. Sediul Vilei Tirighina este situat în imediata apropiere a halei unde poliţiştii au descoperit, pe data de 15 decembrie 2010, fabrica ilegală de ţigări, aflată în plin proces de producţie.

Din Cad Grup face parte, potrivit siteului amintit, şi SC EUROCAD SRL, firmă care se ocupă cu reciclarea maselor plastice şi deşeurilor feroase, firmă care în iulie 2011 avea 33 de angajaţi, conform site-ului datasmart.ro. Potrivit Cad Grup.ro, de activităţile de reciclare se ocupă şi SC DANICAD SRL, firmă listată de această dată la aceeaşi adresă cu SC. EUROCAD SRL, pe strada Garofiţei nr. 5

Ciobotaru şi Meiroşu au fost  asociaţi

Din înregistrarea nr. 30/661251 din Monitorul Oficial partea a IV-a nr. 6434 din 14.11.2008, aflăm că: „Subsemnaţii Ciobotaru Eugen şi Meiroşu Ecaterina, asociaţi ai SC EUROCAD SRL Galaţi, hotărâm aprobarea Bilanţului contabil şi Contul de profit şi pierdere la 31.12.2007, întocmit în conformitate cu respectarea normelor legale”.

Pe 1 iulie 2010, se publică în Monitorul Oficial, partea a IV-a nr. 2874 un act adiţional la actul constitutiv al SC EUROCAD SRL în care, din nou, Eugen Ciobotaru şi Ecaterina Meiroşu figurează ca asociaţi în cadrul firmei. Domeniul de activitate al firmei se suplimenta prin respectivul act adiţional cu: colectarea deşeurilor nepericuloase, comerţ cu amănuntul efectuat în afara magazinelor, standurilor, chioşurilor şi pieţelor, activităţilor de consultanţă pentru afaceri şi management şi activităţi de ambalare. Asocierea dintre Eugen Ciobotaru şi Ecaterina Meiroşu este dovedită, în repetate rânduri, în Monitorul Oficial, partea a IV-a.

Citit 10326 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.