IMPORTANT pentru gălăţeni. Cine poate accesa programul ”Casa Verde Plus”

IMPORTANT pentru gălăţeni. Cine poate accesa programul ”Casa Verde Plus”
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Pe adresa redacţiei a venit o sesizare de la un domn, pe numele său Cocea Vasile, care locuieşte la unul dintre căminele din apropierea Viaductului care duce spre combinatul siderurgic gălăţean. Cetăţeanul ne-a spus că, din cauza datoriilor mari înregistrate de asociaţie la căldură şi apă caldă, dumnealui nu beneficiază de niciunul dintre aceste servicii, deşi este proprietar pe apartamentul unde locuieşte, motiv pentru care şi-ar dori să afle dacă poate accesa programul "Casa Verde Plus", prin care guvernul României îi sprijină cu o parte din investiţie pe cei ce vor să îşi monteze sisteme de încălzire care folosesc energie regenerabilă.

Potrivit ghidului de finanţare a programului privind instalarea sistemelor de încălzire care utilizează energie regenerabilă, "este considerat eligibil solicitantul care este persoană fizică, are domiciliul pe teritoriul României şi este proprietar sau coproprietar al imobilului pe care se implementează sistemul de încălzire pentru care se solicită finanţare". De asemenea, este obligatoriu ca solicitantul să nu aibă datorii la bugetul de stat, bugetele locale şi nici să nu fi fost vreodată condamnat pentru infracţiuni împotriva mediului.

Program folositor doar pentru unicii proprietari

De reţinut, însă, este faptul că în blocurile de apartamente sau în construcţiile unde există părţi comune şi mai mulţi proprietari, solicitanţii pentru "Casa Verde Plus" nu sunt eligibili, astfel că nu pot accesa programul pentru a primi finanţare de la stat. Astfel, pentru aceştia, singurele modalităţi de încălzire şi de folosire a apei calde rămân, în lipsa sistemului centralizat, boilerul şi centralele termice sau convectoarele electrice.

Între 6.000 şi 8.000 de lei, asiguraţi de stat

În ceea ce priveşte suma pe care o acordă statul solicitanţilor care se califică pentru cerinţele programului "Casa Verde Plus", aceasta este, conform ghidului de finanţare, de până la 6.000 de lei pentru montarea panourilor solare şi de până la 8.000 de lei pentru instalarea pompelor de căldură.

Dosarul de finanţare trebuie să conţină, printre altele, o cerere de finanţare nerambursabilă, o declaraţie pe propria răspundere a solicitantului, copie de actul de identitate şi un extras de carte funciară nu mai vechi de 30 de zile. Lista completă a actelor necesare pentru dosarul de finanţare o puteţi găsi pe pagina de internet a Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor (www.mmediu.ro).        

Citit 13073 ori Ultima modificare Miercuri, 24 August 2016 01:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.