ÎMPREUNĂ PENTRU EDUARDO/ Gălăţenii uimesc iar cu solidaritatea lor. IMAGINI de la concertul umanitar

ÎMPREUNĂ PENTRU EDUARDO/ Gălăţenii uimesc iar cu solidaritatea lor. IMAGINI de la concertul umanitar
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

* Connect-R, Paula Seling, Ducu Bertzi and friends, DJ Sava, Misha, Giulia, Cortes, Jimmy Dub, Strada Mare, corul Teatrului Muzical "N. Leonard" au cântat pentru a salva viaţa unui tânăr gălăţean


În ciuda ploii care turna cu găleata, peste 800 de gălăţeni s-au adunat miercuri seara la Sala Sporturilor la concertul umanitar "Toţi pentru Eduardo", pentru a dărui viaţă unui tânăr bolnav de o formă rară de cancer la stomac. A fost încă un exemplu că suntem în stare să punem suflet de la suflet, pentru a sări în ajutorul unui seamăn aflat în necaz. A fost o zi deosebită pentru că, de Dragobete, atâţia oameni au reuşit să se lepede de consumerismul la modă într-o astfel de zi, trăind iubirea, bucuria şi emoţia la modul creştin. Pentru că ce poate fi mai frumos decât să-ţi iubeşti aproapele dezinteresat, aşa cum au făcut cei care s-au gândit la suferinţa lui Eduardo şi a familiei sale şi au donat pentru intervenţia chirurgicală a tânărului.

Show de zile mari cu vedete de mâna întâi

Spectacolul, organizat de Teatrul Muzical cu sprijinul Primăriei, al Asociaţiei jurnaliştilor de la Viaţa liberă "Danube Media Center", împreună cu Fundaţia "Phoenix", Asociaţia "Oameni pentru tine", Agenţia de evenimente EB.ON şi Casa Orientului, a adus pe scena de la Sala Sporturilor vedete în vogă care au cântat pentru Eduardo.

Corul Teatrului Muzical şi Strada Mare au spart gheaţa, după care pe scenă şi-a făcut apariţia Paula Seling, deţinătoarea uneia dintre cele mai calde voci din showbiz-ul românesc, care a ştiut să încălzească inimile spectatorilor şi să le aprindă luminile speranţei în ochi. Jimmy Dub, cu ritmurile lui latino şi Cortes au ridicat gălăţenii cu chef de dans în picioare. Apoi, Ducu Bertzi and friends ne-a adus câteva momente de reverie, înainte ca atmosfera să se încingă de tot.

Spre final, două gălăţence celebre au urcat pe scenă, exprimându-şi admiraţia pentru concetăţenii lor, care ştiu să se şi distreze, dar şi să se unească la necaz pentru a aduce speranţă în suflet. Giulia a cântat câteva melodii, unele alături de cei doi băieţi de la DJ Project, după care au venit pe scenă Misha şi DJ Sava, cu al lor "Tenerife" exotic, dar şi cu arhicunoscutul "Aroma ta" şi altele.

Cel mai fierbinte moment al serii a fost la apariţia lui Connect-R. Ca prin farmec scena a fost năpădită de copii dornici să cânte, să danseze şi să vibreze alături de idolul lor. Cum toţi se mişcau natural şi fără inhibiţii faţă de sala plină de oameni sau faţă de starul de lângă ei, spectacolul a fost unul total. Puştii s-au arătat a fi cei mai vajnici consumatori de "Eu vara nu dorm" sau de...  "Mai du-te-n dragostea mea". Cu toată  veselia şi energia dezlănţuită, Connect-R a ţinut să amintească în câteva rânduri scopul pentru care ne adunaserăm cu toţii acolo: salvarea unei vieţi. "E foarte frumos ce aţi făcut. Să nu uitaţi de rugăciune, pentru că rugăciunile pot face de multe ori mai multe decât banii", le-a cerut el gălăţenilor.

Încă se mai poate dona

De la tatăl lui Eduardo, Ilie Gheţu, am aflat că încă se mai semnează contracte de sponsorizare peste cele mai bine de 800 de bilete cumpărate. Aşa că nu se ştia ieri ce sumă s-a strâns. Cum însă operaţia costă peste 150.000 de dolari, sigur se mai pot face donaţii de către cei care n-au reuşit să ajungă la concert.    

Până pe 15 martie, putem da un simplu SMS la 8826, cu textul "Eduardo", număr valabil în toate reţelele de telefonie mobilă.

Puteţi, de asemenea, dona orice sumă în cele două conturi, unul în euro - RO48WBAN001824835379EU01 şi altul în lei - RO91WBAN001824835379RO01, pe numele Gheţu Ilie, deschise la INTESA SANPAOLO BANK, sucursala Galaţi. Puteţi contacta şi familia, la telefonul 0771.425.180.

Citit 5534 ori Ultima modificare Sâmbătă, 27 Februarie 2016 16:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.