Imprimă această pagină

APEL UMANITAR/ Alesia are nevoie de noi!

APEL UMANITAR/ Alesia are nevoie de noi!
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

În urmă cu doar câteva zile, vă povesteam despre Alesia, o fetiţă diagnosticată cu sindrom hipoton periferic. Trupul ei firav se luptă pentru a învinge o boală cu care a fost diagnosticată de la câteva luni de viaţă.

În Bucureşti, fetiţa a fost supusă mai multor teste chinuitoare, în urma cărora a fost diagnosticată cu sindrom hipoton-periferic, dar şi cu amiotrofie spinală. În urma analizelor şi testului genetic, medicii au exclus amiotrofia spinală din fişa medicală a Alesiei. În urma controlului realizat la Bucureşti, familia a decis să facă naveta lunar, de la Târgu Bujor la Bucureşti. Timp de patru ani, fetiţa a făcut recuperare fizică la Centrul Nicolae Robănescu. Din păcate, în ciuda efortului depus, starea Alesiei s-a agravat, iar speranţele şi zâmbetele părinţilor s-au transformat doar în lacrimi amare.

Ionuţ şi Andreia Popa nu şi-au pierdut totuşi speranţa şi au găsit puterea de a lupta, deşi îi sufocau suferinţa şi durerea pe care numai părinţii o pot simţi. După numeroase piedici, aceştia au ajuns la Centrul de recuperare „Maria-Beatrice”, în Alba Iulia. Aici familia a dat peste oameni minunaţi, profesionişti, dar au găsit şi aparatura şi dotările necesare.

În prezent, micuţa nu poate merge la şcoală, pentru că, din nefericire, aceasta nu poate comunica verbal, dar înţelege tot ce i se spune. Tratamentul de recuperare ajunge la 60.000 de lei pe an. Medicii i-au recomandat Alesiei un program de recuperare care presupune 70 la sută exerciţii fizice şi 30 la sută tratament medicamentos.

Cei care îşi doresc să îi ofere şansa unei fetiţe de doar şapte ani să trăiască o viaţă normală, pot dona orice sumă de bani în conturile: RO82BTRL00501205i98626XX (cont în lei) sau RO57BTRL00504205i98626XX (cont în euro) deschise la Banca Transilvania, Oradea, cu menţiunea pentru cazul Popa Alesia-Maria.

Citit 6421 ori Ultima modificare Joi, 02 Martie 2017 00:43

Iasmina Ungureanu