Au fost lansate programele Rabla şi RablaPlus
Foto: Foto-arhivă ”Viața liberă”, Monica Zanet

Au fost lansate programele Rabla şi RablaPlus
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Ministrul Mediului, Cristina Paşca Palmer, a anunțat miercuri, 20 aprilie, la finalul şedinţei de Guvern, lansarea programului Rabla 2016 cu o variantă destinată maşinilor electrice intitulată Rabla Plus.

"Cele două direcţii pot fi accesate separat sau combinat. Pentru situaţia în care un om vrea să-şi caseze maşina veche poluantă, acesta poate accesa componenta clasică a programului, care anul acesta va beneficia de un suport financiar de 145 de milioane de lei. Programul Rabla clasic 2016 este aproape neschimbat faţă de anii trecuţi, respectiv rămâne în vigoare prima de casare de 6.500 de lei, cu posibilitatea accesării suplimentare a două eco-bonusuri pentru următoarele situaţii: un ecobonus de 750 de lei pentru cei care decid să caseze o maşină care generează o cantitată de emisii de dioxid de carbon mai mică de 100 de grame pe kilometru şi un bonus de 1.500 de lei pentru situaţia în care populaţia optează pentru un autovehicul nou cu un sistem de propulsie hibrid", a spus ministrul Mediului.

Cristina Paşca Palmer a mai precizat că dacă sunt respectate ambele criterii, un cetăţean beneficiază de ambele eco-bonusuri şi costul maşinii noi va scădea cu aproximativ 9.000 de lei, bani decontaţi din bugetul de Mediu.

Ministrul a afirmat că persoana care achiziţionează o maşină electrică poate beneficia de două tichete: unul de 5.000 de lei pentru achiziţionarea unui automobil hibrid şi un tichet de 20.000 de lei pentru achiziţionarea unei maşini electrice, situaţie în care nu mai există obligativitatea de casarea a unui autovehicul vechi.

Persoanele care doresc să caseze un autovehicul mai vechi de opt ani, şi să achiziţioneze un altul electric, vor beneficia de tichete de casare în valoare de 6.500 de lei, de un tichet de 20.000 de lei şi de eco-bonusuri, ajungând la aproximativ 6.000 de euro, a mai spus oficialul, citat de mediafax.ro.

Persoanele fizice sau juridice care pot beneficia de aceste facilităţi trebuie să aibă domiciliu sau reşedinţa în România, să nu aibă datorii faţă de bugetul de stat şi să deţină un autovehicul mai vechi de opt ani.

Totodată, ministrul a anunțat că Executivul intenţionează să stimuleze dezvoltarea infrastructurii electrice pentru alimentarea autovehiculelor hibrit şi electrice.

Programul Rabla Plus are alocat 75 de milioane de lei, iar alocarea totală pentru cele două variante este de 220 de milioane de lei. PENTRU MAI MULTE DETALII, CLICK AICI

Citit 3218 ori Ultima modificare Vineri, 08 Mai 2020 16:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.