Viaţa Liberă

Viaţa Liberă


Cel de-al șaptelea model din gama constructorului ceh, un SUV cu superlative de confort, siguranţă și dotări hi-tech, a intrat și în oferta Complexului Auto IVAS, dealerul Škoda în zona Galaţi-Brăila-Vrancea.

Lansarea din 23 martie a fost una originală, cu lasere și decoruri luminoase virtuale, CLICK AICI PENTRU MAI MULTE DETALII, în ton cu soluția de top propusă de Škoda în segmentul autoturismelor de familie. Mai multe locuri, mai mult spațiu individual, dar și pentru bagaje, dotări de limuzină pe o platformă 4x4, capabilă să atace și cele mai ostile drumuri de munte.

În acord cu superlativele ursului de la care își trage numele (Kodiak este cel mai mare urs brun și trăiește în cea mai vestică zonă a globului, lângă Alaska), SUV-ul de la Škoda oferă maxime la clasa sa: lungimea, spațiul de bagaje încăpător chiar și cu 7 locuri montate, puteri impresionante ale propulsoarelor, design de invidiat și pentru o limuzină, sisteme de asistență și securitate, dar și conexiuni la internet, Wi-Fi sau multimedia de ultimă oră. Iar pe lângă astea, materiale și finisaje superioare celor din gama vehiculelor de teren.     

Aventuros, dar extrem de sigur


Deși este destinat celor care caută mult dincolo de confortul autostrăzilor și asfaltului în general, Škoda Kodiaq se remarcă prin accentul pus pe siguranță în orice situații. Pe lângă protecția dată de airbagurile frontale, laterale, la genunchi sau cortină, oferă numeroase alte sisteme active: frânează automat când detectează obstacole, pietoni sau bicicliști, monitorizează unghiul mort, ține direcția pe bandă, frânează (dar și accelerează) după mașina din față când se merge în coloană. Mai mult, identifică oboseala în reacţiile şoferului la manevrarea volanului şi-i sugerează să ia o pauză, ba poate recunoaşte și indicatoarele rutiere. Manevrabilitatea este maximizată și de sistemul de parcare automată, cu spatele, chiar și cu remorcă ataşată, sau de avertizările la trafic perpendicular, cu spatele ori cu faţa, din locuri fără vizibilitate. În caz de coliziune, mașina apelează automat un număr de urgență, dar notifică și accidentele ușoare sau defecțiunile, ținând legătura cu service-ul arondat.

Prețurile sfidătoare pentru concurență, între 21 și 34 de mii de euro cu TVA inclus, completează premisele ca Škoda Kodiaq să devină primul trendsetter est-european în segmentul SUV-urilor pentru familii numeroase.

Din această săptămână, doritorii îl pot testa la IVAS SRL, în Galaţi sau Focşani.


(P)

Cu tichetul cadou Cadhoc, angajatorii vor merge la ţintă şi de acest Paşte oferind salariaţilor libertatea de a-şi alege cu adevărat cadoul mult dorit, scutind în egală măsură timp şi resurse umane alocate unui proces complex de achiziţionare, sortare, împachetare, depozitare şi distribuţie a cadourilor. Emoţia şi surpriza gestului vor fi date de posibilitatea inscripţionării tichetului cu logo-ul companiei, numele angajatului şi un mesaj de Paşte sau o urare de mulţumire.

Odată primit, tichetul Cadhoc poate fi utilizat în peste 55.000 de magazine din toată ţara, dintr-o gamă ofertantă de produse şi servicii: de la bijuterii, cosmetice, articole vestimentare şi încălţăminte, cărţi, jucării, obiecte de mobilier, decoraţiuni, electronice şi electrocasnice, până la servicii de turism. Printre partenerii afiliaţi se află Cărtureşti, Benvenuti, Sensiblu, Dedeman, Altex, C&A, Bigotti, Meli Melo sau Marionnaud. Mai multe magazine poţi găsi pe harta partenerilor din oraşul tău.

Un alt avantaj pentru angajatori constă în faptul că pot beneficia şi de facilităţi fiscale folosind tichetele cadou pentru angajaţi. Astfel, oferite în cuantum de 150 de lei pentru fiecare angajat şi copiii acestuia, tichetele cadou sunt scutite de contribuţii salariale şi patronale, precum şi de impozitul pe venit de 16%. În plus, cheltuielile cu tichetele cadou sunt considerate cheltuieli sociale, iar acestea pot fi deductibile la calculul impozitului pe profit până la 5% din fondul de salarii.

Astfel, un salariat cu doi copii minori poate primi tichete cadou în valoare de 450 de lei pentru care compania va avea scutiri de impozit, contribuţii sociale şi patronale - 150 de lei aferenţi lui şi alţi 150 de lei pentru fiecare copil. Similar, un soţ şi o soţie, ambii angajaţi în compania ta şi care au un copil minor, pot primi tichete cadou în valoare de 600 de lei: 150 de lei pentru fiecare adult (300 de lei) şi 150 de lei pe care îi va primi fiecare adult pentru copil (300 de lei). Un salariat fără copii poate primi 150 de lei cu aceleaşi avantaje financiare.

Up Romania, noua identitate a Chèque Déjeuner Romania, face parte din Grupul Up, o companie internaţională şi solidă. Este prezentă în 17 ţări şi are o experienţă de peste 50 de ani în domeniul furnizării de produse şi servicii pentru motivarea şi fidelizarea angajaţilor, recompensarea şi stimularea vânzărilor, precum şi instrumente pentru susţinerea programelor şi proiectelor sociale.

Intra pe upromania.ro și comandă de Paște tichete cadou pentru salariații tăi! Toate comenzile achitate în perioada 20 martie și 14 aprilie intră automat în tragerea la sorți pentru unul dintre cele 3 premii oferite de Up Romania.


(P)


Nicolae Bacalbaşa şi-a dat din nou în stambă. Într-un interviu acordat celor de la Adevărul, deputatul PSD o face mai lată decât e Dunărea la Galaţi. Evident, toate cele spuse de Bacalbaşa nu puteau trece fără să fie analizate aici, la rubrica Pamflet. Doar se ştie că "le purtăm zâmbetele" celor care dau cu bâta în baltă.

Sigur nu sunt declaraţii inventate?


În mod curent, la rubrica Pamflet inventăm declaraţii. Ele au darul de a articula teoriile pe care cei luaţi în vizor nu le rostesc, dar foarte probabil le gândesc. Cu Bacalbaşa, nici dacă ne-am folosi toată imaginaţia de care suntem capabili nu am putea inventa declaraţii care să aibă efecte mai puternice decât cuvintele pe care el însuşi le foloseşte. Dacă interviul nu ar fi fost filmat, am fi putut jura că sunt declaraţii inventate.

1. "O lovitură de stat tipică, unde s-a demonstrat că incendierea clubului Colectiv a fost criminală şi că s-a folosit un accelerator de combustie".

2. "Manipularea din Piaţa Victoriei este a doua imensă cacealma istorică care li s-a tras românilor, după terorişti şi după Revoluţie. După părerea mea au fost agenturi străine care au manipulat şi au fost multinaţionale unde oameni au fost obligaţi să se ducă şi să vină cu poză că au fost acolo".

3. "În momentul în care a venit CDR-ul şi ţărăniştii au pus mâna pe Sănătate, la Galaţi, dacă se împărţeau arme, sigur că nu intram în politică ci puneam mâna pe mitralieră ca să mă ocup de țărănişti. Şi un ciomag ca să le dau la ceafă era bun".

Sincer, domnule Bacalbaşa, suntem invidioşi. Puteam să ne străduim o viaţă şi tot nu reuşeam să inventăm declaraţii mai halucinante.

Bibliotecarii reacţionează: au mutat cărţile lui Bacalbaşa la secţiunea "Umor"


Primii care au reacţionat în urma apariţiei interviului cu Bacalbaşa au fost bibliotecarii din ţară. Fără să stea pe gânduri, aceştia au mutat cărţile scrise de Bacalbaşa la secţiunea "Umor", subsecţiunea "Involuntar". "Este decizia firească. Nu a citit nimeni cărţile lui Bacalbaşa, deci le-am pus şi noi pe unde am nimerit. În mod normal, le cer angajaţilor să citească cărţile înainte să le pună pe categorii, însă în cazul domnului Bacalbaşa nu am avut inimă să pedepsesc vreun angajat. Şi aşa sunt plătiţi cu salarii de mizerie, dacă ar mai fi nevoiţi să facă şi muncă de mizerie... Deci l-am mutat pe Bacalbaşa într-o secţiune în care credem noi că e mai potrivit", a declarat directorul Bibliotecii Centrale Universitare Iaşi, Marcel Sâmbure.

Cereri de prietenie din partea simpatizanţilor ISIS


După interviu, în mod ciudat, Nicolae Bacalbaşa a început să primească cereri de prietenie pe Facebook din partea mai multor simpatizanţi ISIS. "E normal, încearcă să îşi creeze un grup. Pasiunea pentru arme şi pentru uciderea oamenilor nevinovaţi îi apropie pe oameni, s-a demonstrat încă o dată", a declarat şeful ISIS România, Abdul Rajah.
Nicolae Cacalbaşa

Pamflet în versuri


Partidule!
(imperativ gang-bang) Submarin Cosorescu

Partidule schilod şi fleţ şi parazit şi inutil,/
te-ntreb frumos, corect şi scurt, cu mult efect şi cu temei:
de ce mănânci atât rahat? de ce eşti slut şi mercantil?
ce (n)-ai la trup? ce (n)-ai la cap? ce detrimentul mă-tii vrei?
vrei să te duc la destrămat? să te belesc? să te-mpăiez?
nu-ţi şade bine-n pielea ta? vrei zeghe? pliuri? ecosez?

Mai ai oleacă şi termini de năruit şi de furat
tot ce s-a strâns în mii de ani pe-acest meleag prea răbdător
cu de-alde tine: îmbufnaţi de aroganţă-n lung şi-n lat!
ai dovedit că eşti găman, ridicul, fante şi farsor!
Partidule, te rog frumos, ia-ţi tălpăşiţa şi dispari,
toţi sunt scârbiţi de hazul tău: şleahtă de cinici şi tâlhari!

Galaţiul în imagini


Vocea cetăţeanului
, vocea politicianului:

Reacţii. Scriitorii şi psihiatrii: "Ţineţi-l în politică!"


Uniunea Scriitorilor din România şi Asociaţia Internaţională a Psihiatrilor sunt singurele structuri de bun-simţ care se bucură că Nicolae Bacalbaşa e în politică. Normal, cele două entităţi se bucură că în acest fel nu au de a face cu personajul.

"Gândiţi-vă că dacă nu ar fi în politică ar avea mult timp liber şi s-ar putea reapuca de scris. Şi aşa a făcut mult rău literaturii, dar măcar se limitează cât de cât numărul de pagini scrise de el. Gândiţi-vă că acele cărţi ar fi tipărite pe hârtie groasă, lucioasă, care nici nu poate fi folosită în caz de urgenţă intimă la WC", a declarat purtătorul de cuvânt al Uniunii Scriitorilor, Relu Păstârnac.

Şi psihiatrii au motive de bucurie. "Ar fi încă un pacient pentru care nu am găsi soluţii. Sunt boli şi boli. Pentru unele am găsit remedii, pentru altele nu. Ce are Bacalbaşa nici măcar nu există în lumea medicală, e un caz aparte, care, din punctul meu de vedere nu are rezolvare. E mai bine să stea în politică, pentru că nu vrem să avem de-a face cu aşa ceva", a spus psihiatrul Alin Napoleon.
Uniunea Sâcâitorilor

Efecte. Gălăţenii, optimişti: "Măcar e la Bucureşti"


Tot răul spre bine. Faţă de precedentul ciclu electoral, când Nicolae Bacalbaşa ocupa funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţului, acum e în Parlamentul României. Deşi este o poziţie superioară, Bacalbaşa poate face mai puţăin rău de la Bucureşti decât de la Galaţi. "Măcar a plecat de aici. Încă ne poate distruge, dar cred că mijloacele pe care le are acum la îndemână nu produc atâtea efecte ca cele pe care le avea ca preşedinte CJ", a spus Ion Busuioc, gălăţean.
Deportatul Bacalbaşa

CLICK AICI pentru a CITI MAI MULTE din categoria PAMFLET


Precizare

Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

“CONSILIUL LOCAL GALAŢI

În conformitate cu prevederile art. 39, alin. (1) și (3) din Legea administrației publice locale nr. 215/2001, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, se convoacă în ședinţă ordinară Consiliul local al Municipiului Galaţi, în data de 28 03 2017,  orele 1530, în sala de ședințe a Consiliului Județului Galați, din strada Eroilor, nr. 7B, având următoarea  ordine de zi:

1.      Proiect de hotărâre privind încetarea unui mandat de consilier local;

                        Inițiator proiect: Ionuț-Florin Pucheanu - Primarul municipiului Galați

2.     Proiect de hotărâre privind validarea unui mandat de consilier local;

                        Inițiator proiect: Ionuț-Florin Pucheanu - Primarul municipiului Galați

3.     Proiect de hotărâre privind atribuirea denumirii ALEEA "FOIȘOR" unei artere de circulație;

Inițiator proiect: Ionuț-Florin Pucheanu - Primarul municipiului Galați

4.     Proiect de hotărâre privind aprobarea Planului Anual de Acțiune privind Serviciile Sociale administrate și finanțate de la bugetul local al municipiului Galați, pentru anul 2017;

Inițiator proiect: Ionuț-Florin Pucheanu - Primarul municipiului Galați

5.     Proiect de hotărâre privind aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu, pentru terenul situat în intravilanul municipiului Galați, U.T.R. 5, Traian Nord,  str. Malul Brateș, nr. 2C;

Inițiator proiect: Ionuț-Florin Pucheanu - Primarul municipiului Galați

6.     Proiect de hotărâre privind aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu, pentru terenul situat în intravilanul municipiului Galați, U.T.R. 3, str. Octav Băncilă, nr. 25;

Inițiator proiect: Ionuț-Florin Pucheanu - Primarul municipiului Galați

7.     Proiect de hotărâre privind aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu, pentru terenul situat în intravilanul municipiului Galați, U.T.R. 5, Traian Nord, Aleea Egretei, nr. 22;

Inițiator proiect: Ionuț-Florin Pucheanu - Primarul municipiului Galați

8.     Proiect de hotărâre privind aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu, pentru terenul situat în intravilanul municipiului Galați, U.T.R. 31, str. Nămoloasa, nr. 2B;

Inițiator proiect: Ionuț-Florin Pucheanu - Primarul municipiului Galați

9.     Proiect de hotărâre privind aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu, pentru terenul situat în intravilanul municipiului Galați, U.T.R. 3, str. Octav Băncilă, nr. 27;

Inițiator proiect: Ionuț-Florin Pucheanu - Primarul municipiului Galați

10.  Proiect de hotărâre privind aprobarea tarifelor pentru serviciul de transport public local de persoane realizat cu mijloacele de transport ale societății Transurb S.A. Galați;

Inițiator proiect: Ionuț-Florin Pucheanu - Primarul municipiului Galați

11.   Proiect de hotărâre privind aprobarea categoriilor de pasageri care beneficiază de gratuități și reduceri la transportul în comun, realizat cu mijloacele de transport ale societășii Transurb S.A. Galați;

Inițiator proiect: Ionuț-Florin Pucheanu - Primarul municipiului Galați

12.  Proiect de hotărâre privind modificarea și completarea Contractului nr. 49.304/03.05.2016 de delegare a gestiunii serviciului de transport public local prin concesiune în Municipiul Galați încheiat cu societatea Transurb S.A.;

Inițiator proiect: Ionuț-Florin Pucheanu - Primarul municipiului Galați

13.  Proiect de hotărâre privind instituirea dreptului de uz și servitute de trecere subterană și supraterană, în favoarea societății Arcelor Mittal S.A. Galați, pentru unele terenuri în suprafață totală de 5525 mp, proprietate publică a municipiului Galați;

Inițiator proiect: Ionuț-Florin Pucheanu - Primarul municipiului Galați

14.  Proiect de hotărâre privind aprobarea achiziționării de către societatea Gospodărire Urbană S.R.L. Galați a unor servicii de asistență și reprezentare juridică prin avocat;

Inițiator proiect: Ionuț-Florin Pucheanu - Primarul municipiului Galați

15.  Proiect de hotărâre privind aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli al societății Gospodărire Urbană S.R.L. Galați, pe  anul 2017;

Inițiator proiect: Ionuț-Florin Pucheanu - Primarul municipiului Galați

16.  Proiect de hotărâre privind aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli al societății Cons Management Parc de Soft S.R.L. Galați, pe anul 2017;

Inițiator proiect: Ionuț-Florin Pucheanu - Primarul municipiului Galați

17.  Proiect de hotărâre privind aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli al societății Industrial Parc S.R.L. Galați, pe anul 2017;

Inițiator proiect: Ionuț Florin Pucheanu - Primarul municipiului Galați

18.  Proiect de hotărâre privind aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli al societății Administrația Piețelor Agroalimentare S.A. Galați, pe anul 2017;

Inițiator proiect: Ionuț-Florin Pucheanu - Primarul municipiului Galați

19.  Proiect de hotărâre privind aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli al Societății  Transurb S.A. Galați, pe anul 2017;

Inițiator proiect: Ionuț-Florin Pucheanu - Primarul municipiului Galați

20. Proiect de hotărâre privind aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli al Regiei Autonome Administrația Zonei Libere Galați, pe  anul 2017;

Inițiator proiect: Ionuț-Florin Pucheanu - Primarul municipiului Galați

21.  Proiect de hotărâre privind aderarea municipiului Galați la Societatea Națională de Cruce Roșie din România - Filiala Galați;

Inițiator proiect: Ionuț-Florin Pucheanu - Primarul municipiului Galați

22. Proiect de hotărâre privind concesionarea spațiului medical situat în Galați, str. Brăilei, nr. 236, parter, bloc E6, în suprafață exclusivă de 14,18 mp și suprafața de 33,57  mp reprezentând cota-parte indiviză din suprafața în folosința comună totală a imobilului, doamnei dr. Domnițeanu Viorica, în calitate de reprezentant legal al societății Biomedical Clinique S.R.L. Galați;

Inițiator proiect: Ionuț-Florin Pucheanu - Primarul municipiului Galați

23. Proiect de hotărâre privind aprobarea cotizației anuale acordată Fundației pentru Promovarea Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii;

Inițiator proiect: Ionuț-Florin Pucheanu - Primarul municipiului Galați

24. Proiect de hotărâre pentru modificarea anexei la H.C.L. nr. 11/28.07.2016 privind preluarea și înregistrarea în domeniul public al municipiului Galați a bunurilor de retur predate de Operatorul Regional Apă Canal S.A., precum și predarea în concesiune a bunurilor din domeniul public al municipiului Galați către Operatorul Regional Apă Canal S.A., cu modificările și completările ulterioare;

Inițiator proiect: Ionuț-Florin Pucheanu - Primarul municipiului Galați

25. Proiect de hotărâre pentru modificarea art. 6 din  H.C.L. nr. 394/01.07.2005 privind aprobarea vânzării unor locuințe aflate în patrimoniul privat al municipiului Galați și în administrarea Consiliului Local Galați, cu modificările și completările ulterioare;

Inițiator proiect: Ionuț-Florin Pucheanu - Primarul municipiului Galați

26. Proiect de hotărâre pentru modificarea și completarea anexei la H.C.L. nr. 334/30.10.2001 privind însușirea inventarului bunurilor care alcătuiesc domeniul public al municipiului Galați, cu modificările și completările ulterioare;

Inițiator proiect: Ionuț-Florin Pucheanu - Primarul municipiului Galați

27.  Proiect de hotărâre pentru modificarea și completarea H.C.L.  nr. 321/27.08.2015 privind însușirea inventarului parțial al bunurilor care alcătuiesc domeniul privat al municipiului Galați, cu modificările și completările ulterioare;

Inițiator proiect: Ionuț-Florin Pucheanu - Primarul municipiului Galați

28. Proiect de hotărâre privind instituirea dreptului de uz și servitute de trecere subterană și supraterană, în favoarea S.D.E.E. ELECTRICA MUNTENIA NORD S.A. – S.D.E.E. GALAȚI, pentru unele terenuri în suprafață totală de  807,07 mp - proprietate publică a municipiului Galați;

Inițiator proiect: Ionuț-Florin Pucheanu - Primarul municipiului Galați

29. Proiect de hotărâre privind aprobarea instituirii dreptului de uz și servitute de trecere subterană și supraterană în favoarea ENGIE România S.A., pentru unele terenuri în suprafață totală de 12,92 mp - proprietate publică a municipiului Galați;

Inițiator proiect: Ionuț-Florin Pucheanu - Primarul municipiului Galați

30. Proiect de hotarare privind dezmembrarea în 2 loturi a terenului în suprafață de 33 mp, proprietate a Municipiului Galați, situat în Galați, str. Brăilei, nr. 136;

Inițiator proiect: Ionuț-Florin Pucheanu - Primarul municipiului Galați

31.  Proiect de hotărâre privind aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu, pentru terenul situat în intravilanul municipiului Galați, U.T.R. 26, str. Morilor, nr. 172A;

Inițiator proiect: Ionuț-Florin Pucheanu - Primarul municipiului Galați

32. Proiect de hotărâre privind înființarea Autorității Urbane la nivelul Municipiului Galați;

Inițiator proiect: Ionuț-Florin Pucheanu - Primarul municipiului Galați

33. Proiect de hotărâre privind aprobarea trecerii Centrului de Urgență pentru Persoane fără Adăpost din subordinea Căminului pentru Persoane Vârstnice Sfântul Spiridon Galați în subordinea Centrului Multifuncțional de Servicii Sociale pentru Tineri Galați și aprobarea Regulamentului de Organizare și Funcționare, a organigramei și a statului de funcții;

Inițiator proiect: Ionuț-Florin Pucheanu - Primarul municipiului Galați

34. Proiect de hotărâre privind aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu, pentru terenul situat în intravilanul municipiului Galați, U.T.R. 1, Traian Nord, str. Arcașilor, nr. 50G;

Inițiator proiect: Ionuț-Florin Pucheanu - Primarul municipiului Galați

35. Proiect de hotărâre privind aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu, pentru terenul situat în intravilanul municipiului Galați, U.T.R. 1, Traian Nord, str. Arcașilor, nr. 52M;

Inițiator proiect: Ionuț-Florin Pucheanu - Primarul municipiului Galați

36. Proiect de hotărâre privind modificarea "Contractului prin care se stabilesc conditiile de exercitare a dreptului de acces al furnizorilor de rețele publice de comunicații electronice" aprobat prin H.C.L. nr. 407/27.10.2015, cu modificările și completările ulterioare;

Inițiator proiect: Ionuț-Florin Pucheanu - Primarul municipiului Galați

37.  Proiect de hotărâre privind scoaterea din functiune și casarea imobilului Vila Bucegi în vederea valorificării;

Inițiator proiect: Ionuț-Florin Pucheanu - Primarul municipiului Galați

38. Proiect de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici  pentru  obiectivul "Înlocuire inel apă pentru alimentare -  Spitalul Clinic de Urgență pentru copii Sfântul Ioan";

Inițiator proiect: Ionuț-Florin Pucheanu - Primarul municipiului Galați

39. Proiect de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici la obiectivul "Sistem de ventilatie bucătărie și spălătorie la Spitalul Clinic de Urgență pentru copii Sfântul Ioan";

Inițiator proiect: Ionuț-Florin Pucheanu - Primarul municipiului Galați

40. Proiect de hotărâre privind aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu, pentru terenul situat în intravilanul municipiului Galați, U.T.R. 31, str. Nămoloasa,  nr. 4;

Inițiator proiect: Ionuț-Florin Pucheanu - Primarul municipiului Galați

41.  Proiect de hotărâre privind acordul prealabil al Consiliului Local Galați pentru înființarea unui Centru de Permanență în vederea asigurării continuității asistenței medicale primare în imobilul situat în Cartierul Micro 39, str. Drumul Viilor, nr. 14, bloc J4, parter;

Inițiator proiect: Ionuț-Florin Pucheanu - Primarul municipiului Galați

42. Proiect de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru  obiectivul "Reabilitare zonă istorică municipiul Galați – Reabilitare imobil str. Domnească, nr. 58";

Inițiator proiect: Ionuț-Florin Pucheanu - Primarul municipiului Galați

43. Proiect de hotărâre privind aprobarea bugetului general de venituri și cheltuieli al Municipiului Galați, pentru anul 2017;

Inițiator proiect: Ionuț-Florin Pucheanu - Primarul municipiului Galați

44. Proiect de hotărâre privind aprobarea Regulamentului pentru amplasarea, proiectarea, autorizarea, executarea, funcționarea și postutilizarea construcțiilor cu caracter provizoriu în Municipiul Galați;

Inițiator proiect: Ionuț-Florin Pucheanu - Primarul municipiului Galați

45. Proiect de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico economici pentru obiectivul: "Grădinița cu program normal nr. 40 - cu 8 săli";

Inițiator proiect: Ionuț-Florin Pucheanu - Primarul municipiului Galați

46. Proiect de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico economici pentru obiectivul: "Grădinița cu program prelungit nr. 10 - cu 12 săli";

Inițiator proiect: Ionuț-Florin Pucheanu - Primarul municipiului Galați

47.  Proiect de hotărâre privind aprobarea achiziționării imobilului în care își desfășoară activitatea Spitalul Clinic de Obstetrică – Ginecologie "Buna Vestire" Galați, strada Dr. Nicolae Alexandrescu, nr. 99;

Inițiator proiect: Ionuț-Florin Pucheanu - Primarul municipiului Galați

48. Proiect de hotărâre privind aprobarea organigramei și a statului de funcții pentru Societatea Gospodărire Urbană S.R.L. Galați;

Inițiator proiect: Ionuț-Florin Pucheanu - Primarul municipiului Galați

49. Proiect de hotărâre privind aprobarea unor măsuri legate de sistemul centralizat de alimentare cu energie termică;

Inițiator proiect: Ionuț-Florin Pucheanu - Primarul municipiului Galați

50. Proiect de hotărâre privind aprobarea acordării unui ajutor financiar din bugetul local pentru achiziționarea unui sistem de încălzire și apă caldă alternativ sistemului centralizat de termoficare, persoanelor branșate, care urmează să se debranșeze de la sistemul centralizat de termoficare și a procedurii de acordare a ajutorului financiar;

Inițiator proiect: Ionuț-Florin Pucheanu - Primarul municipiului Galați

51.  Proiect de hotărâre privind modificarea si completarea H.C.L. 291/09.08.2010 referitoare la aprobarea unor măsuri pentru delegarea unor activități care fac parte din serviciul de administrare a domeniului public;

Inițiator proiect: Ionuț-Florin Pucheanu - Primarul municipiului Galați

52. Proiect de hotărâre pentru modificarea H.C.L. nr. 292/09.08.2010 privind modificarea și completarea H.C.L. nr. 125/17.03.2005 referitoare la aprobarea Regulamentului de organizare și funcționare a serviciului public de administrare a domeniului public și privat de interes local al municipiului Galați, cu modificările și completările ulterioare;

Inițiator proiect: Ionuț-Florin Pucheanu - Primarul municipiului Galați

53. Proiect de hotărâre pentru modificarea H.C.L. nr. 158/20.10.2016 privind numirea reprezentanților Consiliului Local Galați, precum și a membrilor supleanți în Consiliul de administrație al Spitalului de Obstetrică - Ginecologie "Buna Vestire" Galați;

Inițiator proiect: Ionuț-Florin Pucheanu - Primarul municipiului Galați

54. Proiect de hotărâre privind aprobarea componentei nominale a comisiei de evaluare și a comisiei de soluționare a contestațiilor la evaluare, a secretariatelor acestor comisii, precum și aprobarea procedurii de organizare și desfășurare a evaluării din anul 2017 a managementului Teatrului Dramatic "Fani Tardini" Galați;

Inițiator proiect: Ionuț-Florin Pucheanu - Primarul municipiului Galați

55. Proiect de hotărâre privind aprobarea componenței nominale a comisiei de evaluare și a comisiei de soluționare a contestațiilor la evaluare, a secretariatelor acestor comisii, precum și aprobarea procedurii de organizare și desfășurare a evaluării din anul 2017 a managementului Teatrului Muzical "Nae Leonard" Galați;

Inițiator proiect: Ionuț-Florin Pucheanu - Primarul municipiului Galați

56. Proiect de hotărâre privind numirea de administratori provizorii în Consiliul de administrație al societății GOSPODĂRIRE URBANĂ S.R.L. Galați;

Inițiator proiect: Cristian-Sorin Enache - Viceprimarul municipiului Galați

57.  Proiect de hotărâre privind numirea de administratori provizorii în Consiliul de administrație al societății Industrial Parc S.R.L Galați;

Inițiator proiect: Cristian-Sorin Enache - Viceprimarul municipiului Galați

58. Proiect de hotărâre privind numirea de administratori provizorii în Consiliul de administrație al societății TRANSURB S.A. Galați;

Inițiator proiect: Cristian-Sorin Enache - Viceprimarul municipiului Galați

59.  Proiect de hotarare pentru modificarea H.C.L. nr. 6/05.07.2016 privind organizarea comisiilor de specialitate ale Consiliului Local al Municipiului Galați, cu modificările și completările ulterioare;

Inițiator proiect: Ionuț-Florin Pucheanu - Primarul municipiului Galați

60. Proiect de hotărâre privind alegerea președintelui de ședință;

Inițiator proiect: Ionuț-Florin Pucheanu - Primarul municipiului Galați

61.  Interpelări, intervenții, cereri;

62. Diverse.


(P)

Moscova

Moscova, capitala a Rusiei, este cel mai important oraş al ei, dar nu doar din motive politice. Oraşul are mai mult de 12 milioane de locuitori şi este binecunoscut pentru monumente şi imensa moştenire culturală. Cupolele în formă de ceapă ale bisericilor istorice împânzesc orizontul. Impunătorul Kremlin şi impresionanta Piaţă Roşie, în mijlocul căreia tronează colorata biserică Sf. Vasile, sunt obiective turistice care nu trebuie trecute cu vederea, la fel şi statuile lui Lenin şi Stalin, controversaţii lideri comunişti din secolul al XX-lea. Dovezi suplimentare că trecutul Moscovei nu a fost întotdeauna ”curat” pot fi vazute în muzeul Gulag şi în cel al Războiului Rece.

St. Petersburg

Fondat în 1703, de ţarul Petru Cel Mare, St. Petersburg a fost cândva capitala imperială a Rusiei, apoi numele său a fost schimbat în Leningrad, în anul 1924. Din pricina aşezării pe râul Neva, care alimentează Golful Finlandei şi apoi se varsă în Marea Baltică, oraşul este o oprire populară pentru croazierele nordice şi, totodată, una dintre cele mai populare atracţii turistice din Rusia. Cunoscut drept capitala culturală a ţării, St. Petersburg se mândreşte cu una dintre cele mai bune colecţii de artă din lume, adăpostită de Muzeul Ermitaj. La care se adaugă bisericile magnifice, Nevski Prospekt, adică Bulevardul Neva (principala arteră), pe care se află majoritatea centrelor comerciale şi cele mai costisitoare apartamente, acesta fiind şi locul în care se desfăşoară şi viaţa de noapte a oraşului.

Golden Ring

Golden Ring (Inelul de Aur) uneşte câteva oraşe cu personalitate din estul Moscovei, printre care Iaroslavl, Kostroma, Ivanovo sau Vladimir. Provincii pitoreşti, cu livezi de cireşe, căsuţe cu forme ciudate, cupole în formă de ceapă şi biserici reprezentative care adăpostesc cele mai vechi colecţii de artă din ţară fac din această regiune un loc special de vizitat. Golden Ring este, de altfel, una dintre cele mai vechi zone din Rusia, devenită astăzi populară printre turiştii care doresc să cunoască istoria timpurie a ţării.

Kazan

Kazan este uneori denumit Istanbulul de pe Volga, deoarece este un oraş în care cultura europeană şi cea asiatică se întâlnesc. Capitala Tatarstanului este o urbe încântătoare, unde turnul bisericilor şi minaretele împânzesc orizontul. Cunoscut drept a treia capitală a Rusiei, după Moscova şi St. Petersburg, rezidenţii oraşului Kazan se bucură de unul dintre cele mai înalte standarde de viaţă din Rusia. Obiectivele turistice includ rămăşiţele Kazan Kremlinului, distrus de Ivan Cel Groaznic, Moscheea Kul Sharif, denumită dupa numele unui bărbat ucis de Ivan în timp ce apăra oraşul Kazan, şi strada Bauman, principala strada comercială, pietonală.

Irkutsk

Capitala de facto a Siberiei răsăritene, Irkutsk este de departe cea mai populară oprire pe calea ferată transsiberiană, între Moscova si estul ţării. Având Lacul Baikal la numai 45 de kilometri distanţă, Irkutsk este cel mai bun punct de plecare pentru a explora ţărmul vestic al acestuia. Irkutsk a fost scena unor conflicte sângeroase între facţiunile ruseşti în diferite revoluţii. De asemenea, a servit ca loc de exil pentru intelectuali, artişti şi alte personalităţi, ceea ce ar putea fi un motiv pentru faptul că oraşul are nu mai puţin de cinci universităţi. În Irkutsk mai găsim câteva biserici interesante, plus câteva muzee, dintre care se remarcă muzeul de geologie şi cel de istorie.
Sursa: tuktuk.ro

Nu ştim şi nici nu ne interesează în ce zodii sunt cu adevărat politicienii Galaţiului. Însă felul în care se comportă îi califică pentru a face parte dintr-o anumită zodie. Vă spunem astăzi la rubrica Pamflet în ce zodii ar trebui să fie născuţi (unii chiar e posibil să fie) mai-marii Galaţiului.

Evident, Florin Pâslaru ar trebui să fie Peşti

Cea mai evidentă compatibilitate între zodie şi personaj este la Florin Pâslaru, care ar trebui să fie peşti. Şi nu orice fel de peşte. Un răpitor (strapazan, mârliţă) de apă dulce care, la o adică s-ar adapta şi la apă sărată, şi la apă poluată. Ca să nu mai vorbim că, dacă ar fi nevoie, ar supravieţui şi pe uscat. Niciodată nu înoată împotriva curentului, ci doar se lasă dus în aval. Când apar adevăraţii răpitori nu se bagă. În schimb, dacă vine unul mare şi face prăpăd între peştii mici, aşteaptă să plece, apoi înfulecă şi el ce a mai rămas.

Eugen Durbacă e compatibil cu Berbecul

Cel mai berbec dintre toţi este, evident, Eugen Durbacă. Împunge şi când e cazul, dar mai ales când nu are niciun motiv să o facă. Aşa, doar de-al dracu'. Atâta încăpăţânare de a rămâne în prima linie a politicii e semnul clar că destinul berbecului de Durbacă a fost trasat încă de la naştere. Practic, el nu a avut nicio contribuţie la evoluţia sa politică, a fost predestinat. Totuşi, e greu de spus cu exactitate care este adevărata zodie a lui Eugen Durbacă întrucât atunci când s-a născut el nu existau registre de evidenţă.

Ionuţ Pucheanu, o Fecioară care se crede Leu

Neprihănitul primar al Galaţiului, Ionuţ Pucheanu, nu are cum să nu fie născut în zodia Fecioarei. E o persoană nevinovată; inclusiv privirea blajină îi trădează apartenenţa la zodia celor fără de păcat. Ei bine, probabil sătul să fie luat peste picior, în ultima vreme Pucheanu vrea să arate că, de fapt, este un leu proaspăt scăpat din cuşcă. „A zis că Galaţiul e ocolit de marile proiecte de la Bucureşti, a lătrat la şefii săi din PSD să îi dea bani să scoată Galaţiul din mocirlă. Vrăjeală ieftină. Ce spune el este foarte adevărat, dar la fel de adevărat este că tot pesedişti sunt şi la Bucureşti. Ca să nu mai spunem că sunt şi unii care se ocupă de finanţe care sunt din Galaţi. Şi nu e posibil ca Pucheanu să se rezvrătească împotriva celor care i-au dat funcţia. Pentru simplul motiv că îl zboară Dragnea de nu se vede”, a comentat Viorel Zurliul, analist politic.

Există un singur Taur: Dan Nica

Evident, taurul comunal al Galaţiului este eternul tătuc Dan Nica. E cel care îi călăreşte pe toţi ceilalţi şi nu o face de ieri, de azi, ci dintotdeauna. „E cel mai potent dintre toţi. El se află în spatele tuturor, nimic nu se face în Galaţi fără ştirea sau chiar aprobarea lui. E Taurul perfect şi, dacă nu se întâmplă vreo minune de natură judecătorească, va fi şi în următorii 30-40 de ani”, a mai spus analistul Viorel Zurliul.

Zodia Cancerului

Raci ar trebui să fie toţi!

Indiferent de zodiile care li se potrivesc, toţi politicienii şi şefii Galaţiului au cu siguranţă ascendent în Rac. Este singura explicaţie pentru modul în care arată oraşul. „Galaţiul nu a mers niciodată înainte. Sau, dacă a făcut un pas în faţă, mereu au urmat cel puţin doi înapoi. Este motivul pentru care toţi aleşii locului au ceva legături cu racul”, a spus expertul în astrologie Liviu Ciulinu. Dintre toţi, însă, cel mai rac este Nicuşor Ciumacenco. Şi asta nu pentru că ar fi dat Galaţiul cu spatele mai mult decât au făcut-o alţii, ci pur şi simplu pentru că el însuşi merge cu spatele. „Nu am văzut politician mai ghinionist ca Nicuşor Ciumacenco. Cred că şi dacă ar candida singur pe o funcţie ar pierde-o. De fapt, cred că e exagerat să vorbim aici de ghinion, pentru că ştiţi ce se spune, norocul şi-l mai face şi omul cu mâna lui”, a completat expertul Liviu Ciulin. Potrivit predicţiilor astrale, Nicuşor Ciumacenco nu are şanse să câştige nici alegerile pentru şefia scării de bloc la care locuieşte.

Zodia Dracului

Mulţi vărsători în propriile buzunare

Una dintre zodiile cele mai populate cu politicieni gălăţeni este Vărsătorul. Bineînţeles, nu sunt vărsători de bunăstare asupra alegătorilor, ci de resurse locale în propriile buzunare. „Varsă cât e mandatul de lung, iar direcţia e una singură. Dinspre resursele publice către propriile ogrăzi. Aşa au făcut mereu, doar că metodele au evoluat. În anii '90 o făceau cu basculanta, pe faţă. Acum au tot felul de firme paravan”, a explicat comentatorul politic Relu Căpşună.

Varsă de Bruxelles

Actualităţi în autobuzul 9 (nouă) Submarin Cosorescu

În autobuzul 9, un târtan c-o rapandulă 

leorbăiesc la telefoane, se linchesc pe suprafaţă,

atmosfera se-mpuţeşte...el se scarpină la freză,

ea îl urmăreşte tandră: ce faci, iuby? ai mătreaţă?

El, parşiv genetic, zice: să te asta, să te aia...!...

ea îi face jucărele pe la nas, pe la ureche...!...

amândoi rostesc vulgare şi se-ntrec în hârjoneală,

controlaţi de nepăsare şi mobilizaţi de streche!

Îndrăznesc apostrofare către liceenii stoici: 

voi n-aveţi nici o ruşine, nici o lege, nici o clasă!?...

El, mascul libido/metric, se înfurie la mine:

hodorogule, hai, şterge-o...şi stai (dracului) acasă!

Vocea cetăţeanului, vocea politicianului

 

Precizare

Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".  

 

       

 

       

 

       

Tragerea la sorţi de vineri a fost efectuată de galezul Ian Rush, fostul atacant-vedetă al echipei FC Liverpool, ambasadorul finalei Champions League 2016-2017, care se va disputa pe Millennium Stadium din Cardiff, în data de 3 iunie.

Programul "sferturilor" din UCL:

Atletico Madrid - Leicester

Borussia Dortmund - AS Monaco

Bayern Munchen - Real Madrid

Juventus - Barcelona

Sursa: digisport.ro

 

Regina Marii Britanii Elisabeta a II-a şi-a dat consimţământul oficial privind legea Brexit, permiţându-i astfel premierului Theresa May să înceapă negocierile de ieşire din Uniunea Europeană, relatează BBC News online. Luni, proiectul de lege privind planul declanşării procedurii Brexit a fost aprobat de Camera Lorzilor. May spunea că va declanşa procesul până la sfârşitul lunii.

Sursa: mediafax.ro

Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat, miercuri, la bilanţul MAI, că personalul acestei instituţii va beneficia de majorări salariale „substanţiale”, iar în cazul celor care au salariile cele mai mici, creşterile vor fi „spectaculoase” respectiv „mai mult decât dublu” pentru unele categorii.

„Vreau să vă asigur că, în ceea ce priveşte Legea salarizării, funcţionarii din MAI şi, în mod special cei care lucrează direct cu cetăţenii, cei care lucrează direct în stradă vor avea o creştere semnificativă pentru că este firesc şi chiar o merită”, le-a spus Dragnea poliţiştilor, în discursul său.

Sursa: mediafax.ro

Marți, 14 Martie 2017 21:45

A murit Ileana Ciuculete

Ileana Ciuculete, cunoscuta cântăreaţă de muzică populară, a murit la vârsta de 59 de ani. Potrivit primelor informaţii, ar fi vorba de o complicaţie apărută după o gripă. Artista suferea de ciroză hepatică.

Interpreta s-a născut în dată de 20 septembrie 1957. La doar 14 ani, Ileana intra în lumea muzicii, ca angajată a ansamblului Nicolae Bălcescu din Craiova. Între timp, celebra interpretă devine solista principală a ansamblului.

Portofoliul de cântece al artistei cuprinde 400 de melodii proprii, 22 de discuri şi colaborări cu toate orchestrele de renume din muzica populară.

Sursa: digi24.ro

 

Pagina 1 din 35