Viaţa Liberă

Viaţa Liberă

Ediția electronică a cotidianului ”Viaţa liberă” a înregistrat un nou record. Platforma online, www.viata-libera.ro, continuă să fie din ce în ce mai citită. Creşterea numărului de cititori este o constantă de care ne bucurăm, un motiv de mândrie şi recunoştinţă în acelaşi timp.

După cum ați putut vedea, iar dacă nu ați văzut vă arătăm noi :-D - săptămâna aceasta, site-ul ”Viața liberă” a înregistrat un nou record: peste 63.000 de cititori unici în 24 de ore. Noul record a fost înregistrat joi, 19 ianuarie 2017. Textul care a contribuit cel mai mult la doborârea vechiului record este Un gălăţean a realizat CUMINȚENIA PĂMÂNTULUI în faţa blocului” (semnat de Florin Răvdan), care poate fi citit dând CLICK AICI.


Precedentul record la această categorie a fost înregistrat la data de 1 aprilie 2016, cu textul ”Adio, tunel! Descoperire extraordinară pe fundul Dunării” (semnat de Anca Melinte), care poate fi citit dând CLICK AICI.

”Viaţa liberă” - şi pe Facebook

Pe lângă comunitatea de pe site, „Viaţa liberă” se mândreşte şi cu peste 29.000 de prieteni pe Facebook. Pe pagina noastră nu doar distribuim articolele publicate pe site, ci și discutăm cu cititorii. Încercăm din răsputeri să le oferim gălăţenilor răspunsuri pentru întrebările lor, indiferent de ce natură ar fi acestea. În continuare, vă așteptăm să ne contactați pe Mesageria Facebook - CLICK AICI.

Vă mulţumim!

Suntem extrem de recunoscători pentru încrederea pe care ne-o acordaţi zi de zi. Întreaga echipă a „Vieţii libere” vă mulţumeşte din suflet pentru apreciere!

Duminică, 22 Ianuarie 2017 13:30

Sprijiniţi-ne ca să vă putem sprijini!

Ziarul "Viaţa liberă" a fost întotdeauna un sprijin pentru gălăţenii aflaţi la necaz, prin campaniile zilnice pe care le aducem la cunoştinţa cititorilor, dar şi căutând sponsori care să întindă o mână de ajutor. "Viaţa liberă" se numără şi printre cei care susţin excelenţa. Pentru ca Asociaţia "Danube Media Center", fondată de jurnaliştii de la "Viaţa liberă", să poată face aceste lucruri în continuare, are nevoie de sprijin. Puteţi dona 2 la sută din impozit, descărcând formularul afişat pe site şi pe pagina de Facebook a ziarului nostru.

Pentru formular click aici.       

Jalea Basarabiei

Pentru că şoferii cocalari din Galaţi nu mai contenesc cu blocarea tramvaielor pe Calea Basarabiei, poliţia a decis să modifice regulile de circulaţie pe această stradă, în aşa fel încât să nu mai existe discuţii: toată lumea va acorda prioritate maşinilor BMW, Audi şi Mercedes.

Decizie de bun simţ a autorităţilor locale din Galaţi! Întrucât nimeni nu mai putea stopa fenomenul blocării liniei de tramvai, s-a luat hotărârea ca maşinile cocalarilor să aibă prioritate. Astfel, pe strada Basarabiei se vor aplica regulile obişnuite de circulaţie numai dacă să întâlnesc două autoturisme Dacia, Renault, Seat, Tico şi alte mărci preferate de oamenii obişnuiţi. În schimb, atunci când una dintre maşinile obişnuite se întâlneşte cu un BMW sau un Audi de exemplu, maşina obişnuită este obligată se dea prioritate. "Practic, şoferul de limuzină are voie să facă ORICE. Să meargă cu spatele, să meargă în zig-zag, să-şi lase maşina unde doreşte, să meargă chiar şi pe contrasens cu 200 de kilometri la oră. Ceilalţi şoferi trebuie să se dea la o parte şi să respecte prioritatea absolută a bolizilor de zeci de mii de euro. E normal să fie aşa, doar proprietarii acestor maşini au plătit chiar şi de zece ori mai mult pentru aceste maşini", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Galaţi, Ionel Georgel.

Prioritatea funcţionează şi în faţa tramvaielor

Prioritatea de şmecher va funcţiona, evident, şi în cazul întâlnirii cu mijloacele de transport în comun, mai cu seamă cu tramvaiele. Situaţia este, totuşi, puţin diferită. Din cauză că acestea nu pot ocoli maşinile cocalarilor, regula va fi că tramvaiele vor aştepta oricât va fi necesar. "Din păcate, nu în toate cazurile mijloacele de transport în comun pot elibera calea de rulare a autoturismelor cu prioritate. În aceste cazuri, tramvaiele vor fi obligate să staţioneze şi să aştepte până când proprietarii de BMW şi Audi îşi vor face manevrele. Indiferent dacă vor decide să treacă în zig-zag prin faţa tramvaielor, indiferent dacă vor opri ca să îşi cumpere proprietarii şaorma sau orice altă situaţie posibilă", a mai explicat Ionel Georgel.

BMW-ul alb are prioritate absolută

De asemenea, reprezentanţii Poliţiei au mai stabilit şi care va fi regula de prioritate în cazul în care pe stradă se întâlnesc doi bolizi de acelaşi fel. "Întotdeauna un BMW alb va avea prioritate în faţa unui BMW de altă culoare. Se ştie că cei mai mari cocalari îşi iau BMW alb, deci ei trebuie să aibă întâietate. Dacă maşinile care se întâlnesc sunt identice, inclusiv în ceea ce priveşte culoarea, atunci prioritatea rămâne la latitudinea celor doi. Să se înţeleagă", a mai spus reprezentantul Poliţiei.
Potrivit autorităţilor locale gălăţene, noile reguli sunt valabile deocamdată pe Basarabiei. Este vorba despre un proiect-pilot, care va fi extins şi pe celelalte străzi ale oraşului, în cazul în care îşi va dovedi viabilitatea.

Din închisoare iese cine vrea Dragnea

După ce ordonanţa graţierii nu a mai putut fi băgată pe şestache în Guvernul Grindeanu condus de Dragnea, PSD a decis să schimbe puţin textul, în aşa fel încât să fie pe placul cât mai multor oameni şi, în plus, să aibă şanse mai mari de a trece pe sub nasul societăţii civile.
"Nu ne mai ascundem după deget, textul va fi foarte simplu: "va fi graţiat cine decide Dragnea". E mult mai simplu aşa, nu mai apar discuţii că pe lângă mahării PSD ar putea să scape şi câte un găinar. Practic, Dragnea va fi ca un rege care are dreptul de iertare absolută", a explicat purtătorul de cuvânt al social-democraţilor, Sorin Grindeanu.
De altfel, este posibil ca indivizii condamnaţi nici să nu fie nevoiţi să mai intre în închisoare. Potrivit unor informaţii, noul text al ordonaţei de Guvern va cuprinde un paragraf care se referă la faptul că Dragnea trebuie să se pronunţe asupra graţierii imediat după ce un judecător condamnă pe cineva. "Eficienţă, despre asta e vorba", a mai spus Grindeanu.

Regele Precar

După deszăpezire, Pucheanu a dispărut

Bucuros că gălăţenii nu l-au înjurat pe perioada zăpezilor, Ionuţ Pucheanu şi-a luat câteva zile de vacanţă, pentru a sărbători victoria împotriva nămeţilor. "A fost foarte stresat, a vrut neapărat să arate că el e mai bun decât toţi ceilalţi primari la un loc. A muncit zi şi noapte, aşa că, după ce a trecut potopul, a răsuflat uşurat şi şi-a luat concediu", a explicat o sursă din cadrul Primăriei Galaţi.

Absenţă Motivantă

Pamflet în versuri

Caramba! ("invitaţie" la circ)

Vorbeşte româneşte, tipizato!
vorbeşte româneşte, sir gherţoi!
purtaţi înscrisuri englezeşti pe trenţe,
şi ochelari de sanchi, amândoi!

La circ e locul vostru, nu pe stradă,
nu în tramvai, nu în autobuz!
ce vă strâmbaţi de zor, ca măscăricii,
ca proasta şi ca prostu-n cucuruz!?

Sunteţi şucari ca sarsailă-n lemne,
gata de şucăr, gata de orice!
n-aveţi nici o păsare, nici o noimă!
bun simţ?... bun gust?... ole! ole! ole!

Purtaţi tâmpenii englezeşti pe trenţe,
şi ochelari de sanchi, amândoi!
gata, uşcheala! gata! hai, caramba!...
că Ţara asta nu e pentru voi!      

Precizare
Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

· Organizatorul concursului

Organizatorul concursului este VIAŢA LIBERĂ SRL, cu sediul în  str. Domnească nr. 68, etaj 1, Galaţi, România, înregistrată la Registrul Comerţului sub nr. J17/1005/14.08.2013, Cod unic de înregistrare 32138827, număr de înregistrare la registrul de evidenţă a prelucrărilor de date cu caracter personal: 27890, reprezentată legal prin Administrator Cristina Cocu, numită în cele ce urmează “organizatorul”.

■  Durata şi modul de participare

Concursul se desfăşoară în perioada 3 Ianuarie – 31 Ianuarie 2017.

Taloanele apar de 2 ori pe săptămână, iar fiecare talon va avea o literă corespondentă pentru a forma cuvintele “PĂREREA TA”.

La concurs pot participa atât persoane fizice, cât şi persoane juridice. Persoanele fizice care participă  la concurs trebuie să aibă vârsta de peste 18 ani.

Participanţii la concurs trebuie să decupeze cele 9 taloane din ziar, care vor aparea în perioada 03 -31 Ianuarie 2017 şi să formeze sintagma “PĂREREA TA”. Fiecare participant trebuie să le completeze corect şi complet, să le depună pe toate într-un plic, împreună cu răspunsul la întrebarea “Ce părere aveţi despre noul format? (aspect, conţinut, structura, etc)”, în urna special concepută, la sediul redacţiei cotidianului Viaţa Liberă sau, în timp util, prin poştă, până cel mai târziu în ziua extragerii, ora 12.00.

■  Dreptul la participare

Pot participa la concurs toţi cititorii ziarului Viaţa Liberă. Angajaţii şi colaboratorii Viaţa Liberă SRL, precum şi soţii sau rudele acestora până la gradul al II-lea inclusiv, nu au dreptul de a participa la concurs.

■  Validarea şi desemnarea câştigătorilor

Plicurile depuse în urna special concepută sunt numerotate şi asezate într-un suport pe masa unde urmează a avea loc extragerea.

Extragerea are loc în holul redacţiei, în data de 10 februarie 2017, la ora 13.00, în prezenţa a minimum un martor, care nu este angajat sau colaborator al Viaţa Liberă SRL, şi se realizează utilizând bile, în interiorul cărora se află biletele numerotate cu cifre de la 0 la 9. Pentru a desemna plicul câştigător, se extrag pe rând cifra unităţilor, zecilor, sutelor şi miilor, dacă este cazul, până se formează numărul.

În cazul în care rezultă de două sau de mai multe ori acelaşi număr, se reia extragerea.

Plicul extras este considerat valid dacă în interior se regăsesc cele 9 taloane publicate în luna precedentă care formează sintagma “părerea ta”, împreună cu raspunsul la întrebarea “Ce părere aveţi despre noul format? (aspect, conţinut, structura, etc)?“ şi dacă acestea sunt completate corect, complet şi lizibil de către participant.

Numele câştigătorilor vor fi publicate în ziarul Viaţa liberă, în ziua următoare extragerii.

■  Acordarea premiilor

În urma extragerii se desemnează 3 câştigători, care vor primi fiecare câte un abonament la ziarul “VIAŢA LIBERĂ“ până la sfârşitul anului, respectiv pentru 10 luni, perioada Martie-Decembrie 2017, contravaloarea premiului fiind de 250 RON.

Se vor efectua şi 3 extrageri de rezervă pentru situaţia când câştigătorii nu îşi revendică premiile.

Câştigătorii pot revendica premiul la sediul societăţii, departamentul secretariat, începând cu ziua de luni de după extragere, 13.02.2017 şi până în ziua de vineri, 17.02.2017.

Premiile nerevendicate de către câştigători în perioada mai sus menţionată vor fi reportate, adică vor fi premiaţi câştigătorii de rezervă în ordinea extragerii lor.

Organizatorul asigură livrarea cotidianului Viaţa liberă (premiul) de luni până sâmbătă, pentru perioada  01.03 - 31.12.2017, în  oraşul Galaţi la sediul redacţiei din str. Domnească nr. 68 sau la unul din punctele de lucru (chioşcurile Viaţa liberă).

Câştigătorii vor avea posibilitatea să-şi aleagă locaţia unde vor putea primi cotidianul “Viaţa liberă” pentru toată durata abonamentului.

■  Responsabilitatea

Viaţa Liberă SRL nu îşi asumă responsabilitatea pentru situaţiile în care participanţii completează taloanele în numele şi folosind datele altei persoane.

Prin completarea şi depunerea taloanelor destinate concursului descris în prezentul regulament, participanţii îşi exprimă acordul pentru:

-          prelucrarea datelor cu caracter personal înscrise pe taloane

-          păstrarea în evidenţele societăţii a copiilor actelor de identitate, în cazul câştigătorilor.

Organizatorul îşi rezervă dreptul de a folosi datele şi imaginea câştigătorilor concursului, în vederea anunţării publice a numelor acestora, a oraşului de domiciliu şi a premiilor câştigate, în conformitate cu legislaţia în vigoare.

■  Condiţiile de acordare a premiilor

Premiile vor fi acordate câştigătorilor cu obligaţia ca aceştia să îndeplinească următoarele condiţii

-          câştigătorii să nu fie declaraţi descalificaţi, ca urmare a nerespectării prezentului regulament

-          persoanele fizice trebuie să prezinte cartea de identitate în original, împreună cu o copie ce va ramâne în evidenţele organizatorului. Pe baza datelor completate în taloane, se verifică concordanţa acestora cu cele din cartea de identitate a câştigătorului. Câştigătorii care se află în imposibilitatea de a ridica premiul îşi vor desemna în scris un reprezentant care, pe lângă cartea de identitate în original şi copie, va aduce şi cartea de identitate a beneficiarului premiului, de asemenea, în original şi copie.

-          în cazul persoanelor juridice, premiul va fi acordat reprezentantului legal, care va aduce copia certificatului de înregistrare la Oficiul Registrului Comerţului, împreună cu exemplarul în original şi copie a carţii de identitate a reprezentantului legal. În cazul în care, din varii motive, reprezentantul legal nu poate ridica premiul, va împuternici printr-un act, semnat şi ştampilat, o altă persoană. Persoana împuternicită va prezenta la ridicarea premiului cartea de identitate, de asemeni, în original şi copie.

În cazul în care câştigătorul nu prezinta actul de identitate în original, dacă datele cuprinse în acesta nu coincid cu cele completate în taloanele de concurs sau dacă o altă persoană se prezintă să ridice premiul, fără a respecta condiţiile prevăzute în prezentul regulament, organizatorul îşi rezervă dreptul de a refuza acordarea premiului.

■   Taxe

Organizatorul se obligă să calculeze, să reţină şi să vireze impozitul datorat pentru veniturile obţinute de către câştigători în conformitate cu Legea 227/2015 privind Codul fiscal, orice alte obligaţii de natură fiscală sau de orice altă natură, în legatură cu acestea, revenind exclusiv câştigătorului.

■  Reclamaţiile

Orice reclamaţie legată de desfăşurarea concursului se va face în scris, în termen de 2 zile de la data la care s-a produs evenimentul reclamat.

Eventualele litigii apărute între organizator şi participanţii la concurs se vor rezolva pe cale amiabilă sau, în cazul în care aceasta nu va fi posibilă, litigiile vor fi soluţionate de instanţele judecătoreşti competente din România.

■   Publicarea regulamentului

Prezentul regulament poate fi modificat unilateral de către organizator. Modificările vor fi aduse la cunoştinţă prin publicarea lor pe site-ul cotidianului, cât şi în varianta print a acestuia. Acest regulament poate fi solicitat în scris la sediul societăţii Viaţa Liberă SRL, din strada Domnească nr. 68, etaj 1, Galaţi sau poate fi consultat online pe site-ul www.viata-libera.ro. Participarea la acest concurs implică obligativitatea respectării prevederilor prezentului regulament.

Viaţa Liberă SRL

 

 

 

Sâmbătă, 31 Decembrie 2016 00:00

LA MULȚI ANI!


Colectivul ”Vieții libere” vă urează LA MULȚI ANI și un AN NOU plin cu tot ce vă doriți!

Președintele PSD, Liviu Dragnea, spune că „nu va ezita” să demareze procesul de suspendare a președintelui Iohannis, dacă analiza pe care o va face coaliția PSD-ALDE ajunge la concluzia că se impune acest lucru. A fost reacția liderului social-democrat după ce șeful statului a anunțat că refuză premierul propus de PSD, pe Sevil Shhaideh.

„Am analizat în ultimele ore, am încercat să găsim care ar putea fi eventualele resorturi cinstite sau constituționale care au stat la baza acestei decizii. N-am reușit să găsim niciun motiv constituțional sau care să țină de alte motive. Acest om vrea să declanșeze o criză politică în România”, a spus Liviu Dragnea.

Acesta a precizat că după consultări, președintele a sunat-o pe Sevil Shhaideh pentru a discuta cu ea și i-a spus că o va numi în funcție, dar apoi nu a mai sunat-o pentru a se întâlni cu ea.

„În opinia mea, președintele vrea suspendare. Să ne gândim foarte bine dacă vrem să aruncăm țara în această criză politică”, a adăugat el.

Sursa: digi24.ro

Vicepreşedintele PSD, Paul Stănescu, şeful organizaţiei judeţene Olt, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că respingerea premierului propus de PSD şi ALDE pare să fie "un început de criză", iar cele două partide care au majoritatea se vor reuni în şedinţă.

Stănescu a afirmat că alianţa PSD-ALDE se va reuni „în scurt timp” şi va discuta „cu calm” pe marginea refuzului preşedintelui Klaus Iohannis de a o desemna ca premier pe Sevil Shhaideh. „Toată lumea e surprinsă pentru că preşedintele n-a făcut desemnarea de premier pe care noi am propus-o. În scurt timp, ne vom întâlni într-un for al partidului şi vom discuta cu calm subiectul acesta”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Paul Stănescu.

Liderul social-democrat a opinat că mişcarea făcută de Iohannis poate echivala cu începutul unei crize politice în România.

Sursa: mediafax.ro 

Preşedintele Klaus Iohannis a refuzat propunerea PSD-ALDE de premier, în persoana lui Sevil Shhaideh. Solicit coaliției PSD-ALDE să facă altă propunere”, a precizat Klaus Iohannis. 

Şeful statului a lăsat scena pollitică în suspans înainte de sărbători fără să spună dacă acceptă sau nu propunerea făcută de PSD și ALDE, ca viitorul Executiv să fie condus de Sevil Shhaideh.

Sursa: digi24.ro

"No More Ransom" este un proiect care a fost lansat în iulie 2016 de Poliţia Olandeză, EUROPOL, IntelSecurity şi Kaspersky, fiind o cooperare între autorităţile de aplicare a legii şi sectorul privat, în lupta împotriva viruşilor de tip ransomware.
Astfel, pe site-ul www.nomoreransom.org, utilizatorii Internetului pot găsi informaţii despre ce înseamnă ransomware şi cum să se protejeze de acest fenomen şi pot găsi, gratuit, modalităţi de decriptare a fişierelor deja infectate.
Pentru a putea fi utilizat de persoane din toată lumea, portalul este acum disponibil nu doar în engleză, ci şi în olandeză, franceză, portugheză şi rusă. De asemenea, se lucrează la variante traduse şi în alte limbi, variante care vor fi implementate în curând.

  • Ransowmare
  • Amenințare informatică
  • Îți blochează computerul și nu mai primești acces decât când plătești.
  • Virușii ransomware sunt singurii care au făcut şi victime până acum în istorie, existând cazuri de oameni care s-au sinucis din cauza lor.
  • Primul virus ransomware a apărut în 1989.
  • Virusul ransomware a devenit cu adevărat puternic şi a făcut ravagii începând cu 2005.

Companii partenere

Şi Bitdefender, Emsisoft şi Check Point au devenit parteneri în acest proiect, 32 de noi instrumente de decriptare fiind adăugate pe site-ul www.nomoreransom.org.
Până acum, opt astfel de instrumente pentru decriptare sunt disponibile pentru a fi utilizate, în mod gratuit, iar 5.000 de victime ale ransomware au reuşit să-şi decripteze fişierele, fără a plăti răscumpărări infractorilor cibernetici.
De asemenea, poliţiile din România, Austria, Croaţia, Danemarca, Finlanda şi Slovenia s-au alăturat acestui proiect, fiind în total 20 de ţări participante.
Atât autorităţile de aplicare a legii, cât şi sectorul privat, s-au alăturat în acest proiect pentru a lupta împotriva infractorilor cibernetici, care folosesc ransomware pentru a obţine importante sume de bani.
Totuşi, conştientizarea rămâne principala cale pentru a preveni fenomenul ransomware.
Câteva măsuri de protecţie pot preveni multe probleme în acest domeniu. Astfel, vă recomandăm să aveţi fişierele salvate într-un sistem de rezervă, să folosiţi programe antivirus şi să vă updataţi programele pe calculator.
Mai multe sfaturi preventive şi informaţii pot fi găsite pe site-ul www.nomoreransom.org.

Starul care s-a lansat  în anii 1980  "a murit în pace acasă", în locuinţa sa din Oxfordshire, în ziua de Crăciun, a declarat impresarul său. Cauza morţii artistului ar fi fost insuficienţa cardiacă, potrivit managerului cântăreţului, Michael Lippman, citat de Press Association. Poliţiştii anchetează moartea lui George Michael drept "neaşteptată, dar nu suspicioasă", mai relatează aceeaşi sursă, citată de CNN.

Sursa: medifax.ro

Pagina 1 din 29