LOCURI DE MUNCĂ/ Iată ce posturi în STRĂINĂTATE sunt disponibile pentru gălăţeni

LOCURI DE MUNCĂ/ Iată ce posturi în STRĂINĂTATE sunt disponibile pentru gălăţeni
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Galaţi, în colaborare cu reprezentanţii EURES, o reţea de cooperare între serviciile publice de ocupare a forţei de muncă la nivel european, le oferă şomerilor gălăţeni posibilitatea de a-şi găsi mai uşor un loc de muncă în străinătate. Mai exact, sunt scoase la bătaie 1.365 de posturi disponibile în diverse ţări, precum Spania, Germania, Marea Britanie, Republica Cehă, Suedia sau Norvegia.

Cele mai multe locuri de muncă sunt oferite de Spania, acolo unde se caută 800 de muncitori necalificaţi în domeniul agriculturii. Însă şi Germania este destul de ofertantă, acolo fiind disponibile 252 de locuri de muncă, pe posturi ca lucrător depozit, mecanic utilaje, comisionar, operator stivuitor, electrician, operator CNC, sudor MIG-MAG, şofer de tir, mecatronist, tehnician sisteme de securitate sau asistent medical generalist.

Cele mai puţine locuri de muncă sunt în Belgia, acolo unde se caută doar doi infirmieri. Marea Britanie, o ţară pentru care optează din ce în ce mai mulţi români, oferă 48 de posturi, majoritatea în domeniul asistenţei medicale.

În Suedia se caută zece tinichigii auto, zece mecanici auto, dar şi 15 vopsitori auto, în timp ce Norvegia este singura ţară care oferă locuri de muncă pentru cei cu studii superioare, acolo fiind doriţi doctoranzi în testarea sistemelor de date centrale.

Persoanele interesate de aceste locuri de muncă vacante sunt aşteptate la sediul AJOFM Galaţi, din strada Domnească, nr. 191, etaj 1, camera 16, de luni până joi, între orele 8,00 - 16,30.

Citit 3482 ori Ultima modificare Marți, 22 Septembrie 2015 21:57

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.