Formare PROFESIONALĂ pentru tinerii fără bacalaureat

Formare PROFESIONALĂ pentru tinerii fără bacalaureat
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Un proiect pilot dedicat tinerilor care nu au absolvit examenul de bacalaureat şi nu deţin niciun loc de muncă a fost derulat în Galaţi, în perioada mari 2014 - noiembrie 2015, având drept obiectiv o mai uşoară integrare pe piaţa muncii sau chiar deschiderea unor mici afaceri. Proiectul „Garanţii pentru TINEri!” a fost iniţiativă la nivel naţional a Patronatului Tinerilor Întreprinzători din România, în colaborare cu CNIPMMR, Ministerul Muncii şi Blocul Naţional Sindical.

Tinerii au beneficiat de informare şi consiliere profesională şi cursuri de formare profesională, au fost organizate târguri de locuri de muncă şi s-a asigurat, acolo unde s-a solicitat acest lucru, asistenţă şi consiliere pentru demararea unei activităţi independente. Meseriile alese pentru cursurile de pregătire au fost adaptate cererii angajatorilor: comerţ, ospătar, manichiură-pedichiură, lucrător hotelier, competenţe informatice de bază şi competenţe antreprenorială.

Ca urmare a acestui proiect, 706 de tineri au fost consiliaţi, din care 200 au fost în judeţul Galaţi. De asemenea, 559 de tineri, din care 146 din Galaţi, au fost certificaţi în cadrul centrelor de formare profesională. Cel mai important, 70 dintre persoanele certificate, din care 37 din Galaţi, au fost angajate, în special în domeniul serviciilor, fiind asigurată în continuare consiliere pentru ca şi alţi tineri să-şi găsească un locuri de muncă.

Citit 2831 ori Ultima modificare Miercuri, 18 Noiembrie 2015 19:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.