LOCURI DE MUNCĂ/ Peste 2.000 de posturi vacante, în Galaţi sau prin reţeaua EURES

LOCURI DE MUNCĂ/ Peste 2.000 de posturi vacante, în Galaţi sau prin reţeaua EURES
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Conform ultimelor date furnizate de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Galaţi, şomerii au ocazia să aplice pentru unul din cele aproape 2.200 de posturi puse la dispoziţie atât în oraş (171), cât şi prin intermediul reţelei EURES, în ţări din Uniunea Europeană.

În Galaţi, cele mai mari şanse de angajare le au muncitorii necalificaţi, pentru aceştia fiind vacante 52 de posturi, în domeniul construcţiilor, dar şi pentru asamblarea produselor solide şi semisolide. Pentru cei cu studii medii sunt disponibile locuri ca patiser, geamgiu, ospătar, parchetar, şofer autocamion de mare tonaj sau stivuitorist, în timp ce absolvenţii de studii superioare se pot angaja doar în contabilitate, consiliere juridică sau expertiză în economia generală.

În ceea ce priveşte cele aproximativ 2.000 de locuri de muncă disponibile prin reţeaua EURES, cele mai multe sunt disponibile în Spania şi Portugalia, acolo unde se oferă 1.200 de posturi în agricultură, pentru muncitorii necalificaţi. O creştere semnificativă în cererea de forţă de muncă din România se observă în Marea Britanie, acolo unde au fost vacantate aproximativ 300 de posturi în domeniul asistenţei medicale.

Pentru acestea pot aplica atât persoane cu studii de specialitate, cât şi persoane cu studii medii, dat fiind faptul că sunt libere atât posturi de asistenţi medicali, cât şi posturi de îngrijitori. Tot în Marea Britanie se mai caută 50 de bucătari şefi, dar şi 20 de ajutoare de bucătar. 

Cea mai variată ofertă este, de departe, a Germaniei, care oferă locuri de muncă în domenii diverse, de la şofer de tir şi agent de pază, până la optician, operator maşini şi centrale, personal de curăţenie sau visual designer.

Pentru absolvenţii de studii superioare, cu precădere pentru cei care au diplomă în domeniul IT, sunt vacante posturi în Suedia, ca dezvoltator software, programator reţele de securitate sau inginer sisteme software. Şi în Norvegia se caută absolvenţi de studii superioare, pentru ocuparea poziţiei de doctorand inginerie biomedicală/biofizică (canale în sănătate/fibrilare ATRIA).

Persoanele interesate de ocuparea locurilor de muncă vacante şi de înregistrarea ofertei de locuri de muncă vacante sunt aşteptate la sediul AJOFM Galaţi, str.Domnească nr.191, respectiv la sediul  ALOFM Tecuci, pe str.M.Kogălniceanu, nr.60, bloc A2, parter,  de luni până joi, între orele 8,00 - 16,30.

Citit 2391 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.