Tot mai PUŢINE posturi vacante în Galaţi, pe final de an

Tot mai PUŢINE posturi vacante în Galaţi, pe final de an
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Conform ultimelor date primite de la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă, finalul anului nu aduce veşti prea bune pentru şomerii gălăţeni. Mai exact, prin AJOFM sunt disponibile doar 154 de locuri de muncă vacante, cele mai multe fiind adresate şomerilor cu studii medii sau inferioare, în timp ce absolvenţii de studii superioare se văd, în continuare, nevoiţi să accepte posturi sub nivelul lor de pregătire.

Necalificaţii sunt cei mai căutaţi

Pentru şomerii care nu au nici o calificare sunt disponibile 50 de posturi din totalul de 154, adică o treime. Cele mai multe, adică 28, sunt în domeniul asamblării produselor solide şi semisolide, în timp ce la demolarea clădirilor, căptuşirea zidăriei sau asamblarea şi montarea pieselor se caută câte zece muncitori necalificaţi. Nici domeniul confecţiilor nu i-a uitat pe necalificaţii gălăţeni, acolo fiind disponibil un post.

Pentru studii medii, puţin peste 100 de posturi

În ceea ce îi priveşte pe gălăţenii care s-au oprit cu studiile la liceu sau la şcoala profesională, aceştia se pot angaja ca ambalatori manuali (9 posturi), brutari (10 posturi), lăcătuşi construcţii metalice şi navale (12 posturi), sudori manuali cu arc electric (12 posturi), vopsitori, stivuitorişti, etc.

Pentru absolvenţii de studii superioare ar fi doar două posturi disponibile, unul de profesor cultură fizică medicală şi unul de kinetoterapeut, dar având în vedere că Galaţiul are aproape 500 de şomeri cu studii superioare finalizate, ofertele sunt mult sub aşteptări.

Persoanele interesate de ocuparea locurilor de muncă vacante şi de înregistrarea ofertei de locuri de muncă vacante sunt aşteptate la sediul  AJOFM Galaţi, str. Domnească nr. 191, respectiv, la sediul ALOFM Tecuci, pe str. M. Kogălniceanu, nr. 60, bloc A2, parter, de luni până joi, între orele 8,00-16,30.

Citit 1828 ori Ultima modificare Marți, 08 Decembrie 2015 20:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.