Bilanţ dezamăgitor la AJOFM | "Şomerii nu vor să muncească decât pe salarii mari"

Bilanţ dezamăgitor la AJOFM | "Şomerii nu vor să muncească decât pe salarii mari"
Evaluaţi acest articol
(25 voturi)

Este surprinzător că, într-un judeţ în care numărul şomerilor înregistraţi nu coboară sub 17.000, mai multe firme din Galaţi şi din ţară, a căror ofertă a totalizat aproximativ 500 de locuri de muncă, nu au reuşit să adune decât vreo 60 de "clienţi". E drept, cam 300 dintre posturile oferite erau de muncitori necalificaţi, alte 100 erau pentru ucenici în Combinat, iar celelalte pentru o firmă de confecţii, dar, chiar şi aşa, tot au fost prea puţini gălăţeni interesaţi.

"Pentru mine, şi cinci angajări dacă reuşim să facem, tot spun că s-a făcut ceva. Dar recunosc că sunt dezamăgit de bilanţul acestor zile. Combinatul ArcelorMittal oferă 120 de locuri de ucenici, pentru care a reuşit să selecteze doar 20. Mai multe firme din Arad şi din Timiş, care voiau să angajeze şi 300 de oameni dacă găseau, abia au strâns 20 de doritori. Iar firma de confecţii Adina SRL, care vrea să organizeze cursuri de calificare pentru cel puţin 40-50 de oameni, abia a strâns 21 de candidaţi", ne-a declarat Cezar Năstase, directorul executiv al AJOFM Galaţi, instituţie prin care s-a derulat cele trei miniburse ale locurilor de muncă.

Toate aceste oferte vor continua. ArcelorMittal va coborî puţin "ştacheta", în sensul că, pentru ediţia din acest an a Şcolii de Ucenici, nu mai acceptă doar tineri între 18 şi 25 de ani cu specializarea de mecanic, electrician sau electromecanic, ci şi absolvenţi de zece clase, chiar şi de profil teoretic, cărora se obligă să le ofere cunoştinţe teoretice şi practice în domeniile căutate. De asemenea, furnizorul de echipamente militare Adina SRL va încerca să completeze măcar două clase pentru cursuri, a câte 14 persoane fiecare. În fine, Gi Group, care caută câteva sute de muncitori necalificaţi pentru mai multe firme din vestul ţării, va mai veni o dată la Galaţi, în luna octombrie.

"Din discuţiile purtate cu colegii din vestul ţării, am înţeles că, acolo unde zona economică merge, lucrurile se reglează de la sine, atât pentru firmele care au locuri de muncă, cât şi pentru şomerii de toate categoriile, inclusiv cei cu studii superioare. La noi, oferta este, în marea ei majoritate, pentru cei cu studii medii sau fără studii. Deci, nici oferta Galaţiului nu este foarte atractivă, dar nici şomerii nu vor să muncească decât pe salarii mai mari, chiar dacă nu ştiu să facă nimic", a încheiat directorul executiv al AJOFM Galaţi, Cezar Năstase.        

Citit 13166 ori Ultima modificare Miercuri, 21 Septembrie 2016 02:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.