Trucuri pentru a impresiona la un interviu la angajare | Care sunt cele mai căutate aptitudini

Trucuri pentru a impresiona la un interviu la angajare | Care sunt cele mai căutate aptitudini
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Becca Brown a recrutat, timp de şase ani, angajaţi pentru una dintre cele mai mari companii de holding bancar din lume şi dezvăluie care sunt cele mai importante trăsături pe care le caută la un candidat, dar şi întrebarea pe care şi-a dorit să o audă de la cei care îşi doreau să obţină un post.

„Trăsătura pe care am căutat-o la fiecare candidat a fost abilitatea excelentă de comunicare“, a dezvăluit femeia, care a subliniat că această aptitudine este importantă pentru orice angajator.

Chiar şi când o persoană nu ştie să răspundă la o întrebare, Brown spune că cel mai potrivit răspuns este „Nu am idee, dar voi afla.“ „Inventivitatea este importantă pentru orice companie şi favorizează o atmosferă de echipă în care toată lumea lucrează din greu în beneficiul organizaţiei“, mai spune ea.

Aceasta a dezvăluit şi ce au în comun cei mai impresionanţi candidaţi pe care i-a întâlnit: „Au fost încrezători, tăioşi şi au venit la interviuri pregătiţi "să se vândă" pentru acel post. Sigur că este important pentru orice candidat să se documenteze cu privire la postul pe care ar putea să-l ocupe înainte de a se prezenta la interviu, însă cei care s-au folosit de experienţele şi realizările anterioare (colegiu, stagii de practică sau joburi full-time) la interviu s-au remarcat în cele mai multe cazuri. Întotdeauna au ieşit în evidenţă oamenii care au avut personalitate şi nu au fost doar personificarea CV-urilor lor.“

Ea a mai spus că are o întrebare pe care le-o adresează tuturor celor care se prezintă la interviuri: "Ce îţi place să faci cel mai mult". „Aceasta îţi oferă o perspectivă mai clară asupra a cine este cu adevărat persoana din faţa ta. Dacă cineva urăşte să facă apeluri «la rece», dar iubeşte analiza de date, este important să ştii lucrurile astea, pentru că fiecare necesită aptitudini diferite“, a explicat Brown.

Ea a dezvăluit şi care este întrebarea pe care speră să i-o adreseze candidaţii la finalul întâlnirii, însă foarte puţini o fac, şi anume: „Unde te vezi peste cinci ani?“ „Îmi place această întrebare, şi totuşi nimeni nu mi-a pus-o, pentru că este dificil să oferi un răspuns. Este important ca intervievaţii să adreseze această întrebare pentru că, dacă află la ce aspiră persoana care îi ia interviu, atunci poate să se decidă dacă acea traiectorie coincide cu obiectivele pe care le are pe plan profesional" a mai spus Brown.        

Citit 3638 ori Ultima modificare Miercuri, 26 Octombrie 2016 14:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.