Poveste cu „urşi panda” de import

Poveste cu „urşi panda” de import
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Teatrul Dramatic „Fani Tardini” vă oferă în week-end cea de-a cincea premieră a stagiunii. Este vorba despre un spectacol cu regizor şi actori „de împrumut”.

Andrei Narcis Grosu, regizor care nu se află la prima colaborare cu Dramaticul gălăţean, pune în scenă o piesă a lui Matei Vişniec, „Frumoasa călătorie a urşilor panda povestită de un saxofonist care avea o iubită la Frankfurt”.

Distribuţia este alcătuită de doi tineri actori ale căror CV-uri impresionează: Irina Ungureanu şi Ionuţ Kivu.

„Piesa o ştiu de foarte mult timp, e un spectacol în două personaje, despre probleme contemporane, probleme pe care noi le avem, nu doar pentru că suntem tineri, ci şi pentru că sunt foarte puţine lucruri pe care trebuie cu adevărat să le spunem”, sintetizează regizorul Andrei Grosu ideea piesei.

Personajele sunt doi tineri cu valenţe foarte diferite. „Unul este exemplarul tipic al bărbatului de 30 de ani, oarecum inadaptat, oarecum un om de lume.

Personajul pe care îl întruchipez este marcat de încercarea nereuşită de a se adapta lumii contemporane”, precizează actorul Ionuţ Kivu.

La rândul său, actriţa Irina Ungureanu nu a dorit să dezvăluie prea multe din caracteristicile personajului, lăsând publicul să vină să îl descopere.

„Nu vreau să spun prea multe despre rolul meu. Aş vrea ca fiecare spectator în parte să îl descopere, mai ales spectatorii care nu au citit piesa”, spune Irina Ungureanu.

Piesa „Frumoasa călătorie a urşilor panda povestită de un saxofonist care avea o iubită la Frankfurt” este un proiect al Teatrului Dramatic „Fani Tardini” din Galaţi care nu cuprinde angajaţi ai instituţiei.

„E un spectacol în care folosim puterea creatoare a trei tineri talentaţi care nu sunt angajaţi ai teatrului nostru”.

„Nu este o piesă doar găzduită de noi, ci una produsă de teatrul nostru”, a explicat managerul Teatrului „Fani Tardni”, Vlad Vasiliu.

Primele reprezentaţii vor avea loc sâmbătă şi duminică, de la ora 19,00, în sala mare a „Dramaticului”.

Explicaţie foto: Regizorul Andrei Grosu (stânga) şi cei doi actori, Irina Ungureanu şi Ionuţ Kivu, promit un spectacol interesant

Citit 3935 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.