Alege să votezi!

Alege să votezi!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Gata! A venit momentul să îşi spui, răspicat opinia. A venit timpul să se ţină cont de părerea ta. În acest an ai ocazia de a decide, în cunoştinţă de cauză, asupra viitorului pe patru ani al oraşului şi chiar al ţării. A venit vremea să nu îţi mai ignori cu bună ştiinţă dreptul la vot pe care îl ai. Este timpul să mergi la vot şi să votezi în cunoştinţă de cauză. Pentru a te susţine în acest demers, Viaţa Liberă lansează astăzi campania de presă intitulată „Alege să votezi”. Cu sprijinul tău, gălăţeanule, putem realiza ce ne-am propus: ca Galaţiul să fie judeţul cu cea mai mare prezenţă la vot din toată ţara. Ţi se pare greu? Este, urmă la urmă, doar  o chestie de voinţă. Voinţa de a trăi altfel.

O mie de motive şi încă pe atât

Te-ai săturat să nu te ia nimeni în seamă, deşi ai o groază de nemulţumiri? Te enervează mizeria întinsă din containere de câinii vagabonzi, manelele şi grătarele dintre blocuri? Dar aspectul de iarmaroc al oraşului, cu magazine urâte şi neîngrijite, cu vitrinele goale ale fostelor librării, cu sălile uitate ale fostelor cinematografe? Cum ţi se pare când vezi cele câteva case istorice care au supravieţuit bombardamentului din al Doilea Război Mondial ca să moară acum de indiferenţa administraţiei locale şi de mâna hoţilor de cărămidă? Te-ai săturat de construcţiile care apar peste noapte, pe spaţii verzi şi fără locuri de parcare? Te-ai enervat destul că nu ai unde să îţi laşi maşina în centru, dar eşti vânat de poliţişti pentru că parchezi ilegal? Ţi-au ajuns avariile de apă şi căldură pentru care nimeni nu îţi cere scuze şi nimeni nu îţi spune nici măcar care a fost cauza?     

Dovedeşte că Galaţiul trăieşte şi gândeşte! 

Pe 10 iunie ai şansa de a-ţi spune oful, printr-un singur gest : votând. Mergi la vot şi decide singur cine va fi primarul oraşului, cine va fi preşedintele CJ Galaţi şi cine vor fi consilierii locali şi judeţeni. Fiecare vot va conta, aşa că mergi la vot !

Dacă vei merge la vot cu rudele, prietenii şi toţi cunoscuţii vei contribui la primul pas pe care Galaţiul în va face pentru a ieşi din „plutonul necunoscuţilor” de pe harta ţării. Galaţiul s-ar putea transforma din „oraşul roşu” în judeţul cu cea mai mare prezenţă la urne din ţară! Gălăţenii ar putea reuşi într-o zi ce n-au reuşit politicienii noştri să facă în 22 de ani: să ieşim din anonimat şi să spunem ţării că Galaţiul trăieşte şi gândeşte!  

Nu e de ajuns să votezi, trebuie să o faci conştient!

Tu îţi aminteşti de numele candidaţilor pe care i-ai votat în ultimii ani? Mai ştii numele consilierilor locali sau judeţeni care şi datorită votului tău au ajuns să conducă destinele oraşului şi judeţului? Dacă nu, înseamnă că ai votat automat, sau convins de alţii să faci asta. Nu ai votat în cunoştinţă de cauză. Campania Vieţii Libere nu urmăreşte numai să mobilizeze gălăţenii la urne, ci şi să îi determine să voteze în cunoştinţă de cauză. Nu ne interesează cu cine vreţi să votaţi, ne interesează însă să îi cunoaşteţi pe cei pe care îi veţi vota. De aceea vă vom prezenta numele candidaţilor, dar şi ce au făcut sau ce nu au făcut până acum în administraţia locală. Pentru a vă lămuri dacă aleşii locali şi judeţeni mai merită votul dumneavoastră, vă vom prezenta activitatea acestora în ultimii patru ani. De asemenea, vă vom prezenta argumente pentru a participa la vot, dar şi multe alte motive pentru ca pe 10 iunie să nu vă mai ascundeţi în spatele unor motivaţii şchioape precum aceea că nu mergi la vot, pentru că nu ai pe cine alege! Întotdeauna  poţi face o alegere. Chiar şi dacă asta înseamnă să îţi anulezi buletinul de vot.

Citit 24820 ori Ultima modificare Miercuri, 28 Martie 2012 23:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.