Muzeul de Artă împlineşte 45 de ani

Muzeul de Artă împlineşte 45 de ani
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Anul acesta, pe 5 iunie, se împlinesc 45 de ani de când Muzeul de Artă Vizuală (pe atunci se numea de Artă Contemporană Românească) a fost inaugurat în locaţia în care fiinţează şi acum. Directorul Dan Basarab Nanu ne-a declarat că toate acţiunile organizate de instituţie în 2012 se află sub semnul acestei aniversări şi ne-a dezvăluit câteva din expoziţiile viitoare.

„În zilele următoare avem programată o expoziţie de pictură Corneliu Vasilescu, urmată de o altă expoziţie, a plasticianului Teodor Vişan, care ştim că le va prilejui gălăţenilor o mare bucurie. Apoi vom prezenta, tot în aprilie, încă o expoziţie de pictură şi sculptură Marius Burhan. Pe 4 mai vom avea, în aceeaşi zi, cinci evenimente: Concursul Naţional „Camil Ressu”, pentru elevii de la liceele de artă din ţară şi o expoziţie cu lucrări ale elevilor de la „D.Cuclin”; examenul de diplomă al absolvenţilor Facultăţii de Arte din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos” şi o expoziţie cu lucrările lor; vernisajul unei expoziţii de grafică Mihai Mănescu – preşedintele juriului concursului „Camil Ressu”, care va oferi câştigătorilor din acest an premii constând în lucrări de gravură purtând semnătura sa, tipărite pe hârtie japoneză manuală. În ciclul „Artişti români din diaspora”, vom avea în luna mai o expoziţie a Oanei Coşug din Bruxelles, absolventă a Liceului „D.Cuclin”, iar în luna iunie o expoziţie Mariana Papara, de la Torino”, a spus Nanu.

Acţiuni culturale de anvergură

„Salonul Bienal de Pictură Nicolae Mantu”, în luna septembrie, apoi „Xilogravura – matrice stilistică”, în octombrie, în colaborare cu UAP Timişoara şi Universitatea de Vest, expoziţie care a fost deschisă în Canada. Ea va fi urmată de Salonul Naţional de Tehnici de Imprimare, în noiembrie. Va mai urma un simpozion, intitulat „Mai avem nevoie de artă?”. Şi tot ca noutate, anul acesta vor expune împreună, plasticienii gălăţeni Sterică şi Cristi Bădălan, tată şi fiu, pictură şi frescă.

„Dacă ne referim strict la calendarul expoziţional, sunt 28 de acţiuni, dar acestora li se adaugă tabere de creaţie, proiecte de cercetare şi promovare, festivalul de film polonez recent încheiat şi altele, astfel că, în total, sunt cu mult mai multe”, declară directorul Dan Basarab Nanu.

 

Citit 5386 ori Ultima modificare Marți, 03 Aprilie 2012 17:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.