ACUFest, ediţia a doua - Cultura iese în stradă

ACUFest, ediţia a doua - Cultura iese în stradă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cea de-a doua ediţie a Festivalului de Artă şi Cultură Urbană, „ACU Fest – Galaţi, 2012”, se va desfăşura timp de trei seri, de vineri până duminică, pe faleza inferioară, între Foişor şi Elice, începând cu ora 18.00. Organizatorii – Asociaţia Tinerilor Activi Civic (ATAC), în parteneriat cu Centrul Cultural „Dunărea de Jos”, Casa de Cultură a Studenţilor, Teatrul Dramatic „Fani Tardini”, Asociaţia „Plusminus Galaţi”, cu sprijinul administraţiei locale, au pregătit un program divers, ce cuprinde street dance, animaţie stradală, graffiti, expoziţii de pictură, desen, linogravură (pictură pe linoleum), concerte, spectacole de teatru, performance poetry – cu Andrei Velea & girls – Ioana Andrada şi Marina Alexandra şi, bineînţeles, surprize.

La conferinţa de presă organizată ieri la Centrul Cultural, directorul adjunct, Aurelia Bogatu Matei a recunoscut că principalul merit în iniţierea şi organizarea ACUFest îl are Asociaţia Tinerilor Activi Civic. Cristi Ochiu, preşedintele acesteia,  a precizat că,  la ediţia din acest an, Asociaţia Plusminus Galaţi va desfăşura două evenimente în cadrul festivalului: un atelier de street art pe tema „Oraşul posibil” şi o campanie de informare despre oraş şi urbanism. Vlad Vasiliu, directorul Teatrului Dramatic, a subliniat necesitatea creării unor spectacole stradale: „Lumea nu mai are răbdare să vină mereu la noi, de aceea trebuie să ieşim în stradă, să facem şi să dăm  spectacole de valoare în stradă”, a declarat acesta.

Cristian Mortu, directorul Casei de Cultură a Studenţilor, a garantat prezenţa în festival a celor mai bune trupe studenţeşti de dans din ţară, iar Cristi Ochiu a mai dezvăluit sunt invitate în festival două trupe de teatru din Cluj ce au în repertoriu spectacole în spaţii neconvenţionale, iar pentru concertul final, de duminică seara, sunt şanse pentru aducerea la Galaţi a trei nume în vogă: Grasu XXL, Maximilian şi Spark. Participarea este liberă la toate evenimentele, iar în caz de vreme nefavorabilă, concertele se vor desfăşura la fostul Club Zodiar.

Citit 11152 ori Ultima modificare Luni, 28 Mai 2012 18:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.