Bacalbaşa şi Baciu, lansare comună: „Prostia ca o modă” a ajuns la gălăţeni

Bacalbaşa şi Baciu, lansare comună: „Prostia ca o modă” a ajuns la gălăţeni
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Gălăţenii care au trecut, vineri după-amiază, pe Faleza inferioară, au putut vedea cum, lângă terasa Nic-Nic, Viorel Baciu şi piticul-mascotă Marcel, ofereau gratuit, tuturor doritorilor, câte un exemplar din broşura intitulată „Prostia ca o modă”, cu o prefaţă semnată de medicul Nicolae Bacalbaşa, preşedintele Consiliului Judeţean, cuprinzând citate celebre despre prostie însoţite de caricaturi realizate de Viorel Baciu. Evenimentul vine la un an după o lansare similară, a unei alte broşuri, „Bulă povestit”, realizată tot de cei doi gălăţeni.

Vorbind despre alegerea titlului broşurii lansată vineri, Viorel Baciu ne-a declarat: ”Am observat că fraza: Prost să fii, noroc să ai! funcţionează şi că e foarte posibil ca în momentul când devii prost să ai mai mult noroc decât dacă o faci pe deşteptul”. Vorbind despre ce va urma la anul, în luna august, Viorel Baciu afirmă: „Dacă ne ajută Dumnezeu să fim sănătoşi, vom scoate, în aceeaşi formulă, o istorie a politicii gălăţene, din '89 până astăzi. O altfel de carte de vizită a oraşului”.

„Eu am pantalonii scurţi, deocamdată…”

Ce reprezintă pentru Viorel Baciu colaborarea cu o personalitate cum este Nicolae Bacalbaşa? „Este ca şi cum eu sunt la grădiniţă şi stau în bancă alături de un student la filozofie în ultimul an. Cam aşa e. Eu am pantalonii scurţi deocamdată, dar încerc să-mi stăpânesc emoţiile şi să copiez din inteligenţa domniei-sale, că prostia altora am tot copiat-o, o viaţă întreagă”.

„Baciu - un talent ieşit din comun”

La rândul său, preşedintele Consiliului Judeţului, Nicolae Bacalbaşa, vorbind despre colaborarea cu Viorel Baciu la realizarea acestor broşuri, afirmă: „Pentru mine este o întâlnire cu un talent ieşit din comun, cu o expresie grafică în concordanţă cu modul meu de a simţi lucrurile”. Cât despre planurile comune de viitor, Nicolae Bacalbaşa declară mucalit: „E un proverb japonez care  spune: If you talk of next year, the devils will laugh (Dacă vei vorbi despre anul viitor, diavolii vor râde). Eu sunt, ca tot românul, nesimţit optimist”.

Citit 15248 ori Ultima modificare Duminică, 26 August 2012 15:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.