Foarte scurtă istorie a libertăţii fără control (II)

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

N-a citit nici "Moara cu noroc", dar nici "Păcală", măcar! Nici "Capra cu trei iezi"! Nici "Iedul cu trei capre"! N-a auzit de "Frumoasa din pădurea adormită", de "Pădurea din frumoasa adormită"! Nici "Te voi iubi până la sfârşitul patului" nu i-a trezit vreun interes! Cică n-are timp să citească! Şi, chiar dacă are, cică nu-l cheltuieşte pe citit beletristică! De fapt, tipu-i cvasi/analfabet! Analfabet cu şcoală, cum se zice-n poporul din jurul său! Foarte periculos, adică! Cel mai bine e să-l ocoleşti! Sau, şi mai bine, să-l duci la nenea doctorul în medicină! Fiorosul ăsta-i un caz patologic rar şi extrem de complicat în defecţiunile-i organice, de la gât în sus! Deosebit de imprevizibil în acţiuni şi-n reacţiuni, ameninţătorul cu bătaia înspre cei doi oameni de biserică nu iartă nimic, nici măcar verbal! În preajma lui şi în preajma prejmei lui, aerul se turteşte, văzduhul se decupează şi caută să se ascundă-n străfunduri tolerante! În preajma prejmei lui nu stau decât ipochimeni de acelaşi calibru, decât farisei cu ticăloşie la bază şi violenţă la vârf!

Şi cum să stai cu mâinile-n buzunare când vezi şi auzi şi trăieşti lângă el, nolens-volens? Şi, dacă vrei să "rezolvi" cazul, cum să procedezi? Nu ai decât să citeşti din genialul Aurel Dumitraşcu, poet mort prea devreme şi exact din cauza cestui soi de bandiţi: "Singurii ticăloşi de tolerat sunt cei putreziţi. Pentru că nu se mai pot folosi de noi."...Citeşti şi-i dai dreptate! Citeşti şi dai mai departe, să vadă toată lumea câtă cruzime bântuie prin apropierea noastră!

Iată, e noapte! E noapte de iarnă! Măgădăul agresiv vrea să-şi pună planul în aplicare! Ştie că preotul va fi-n ograda bisericii, la douăzeci şi patru de ceasuri! Ştie de la informatorii săi la fel de şcoliţi! Ştie şi se pregăteşte cu străşnicie! Ia ghioaga din limuzină şi se furişează spre biserică! E beznă, dar îl distinge pe preot fiindcă, spre surprinderea ciomăgarului, popa-i în alb! Orbit de furie, războinicul ateu sare peste gard şi începe să lovească! Dă de o sută, de o mie de ori! Bietul preot se prăbuşeşte sfărâmat, fără suflare şi fără nici o milă dinspre agresor! Mulţumit, mârşavul îşi freacă palmele şi se face nevăzut!

Dimineaţa, trec pe lângă biserică, spre redacţie. Epitropul adună bucăţi de popă, le aşează lângă arbori şi-mi zice: "A dat Dumnezeu omăt cu carul! Când te întorci de la ziar, mă ajuţi să fac alt preot de zăpadă?"... Sigur că da!

Citit 1884 ori Ultima modificare Joi, 27 Noiembrie 2014 16:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.