X

Acest site foloseste cookies. Navigând în continuare, îti exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe detalii....

 23:52 Duminica, 26 Aprilie 2015

Gălăţeanca Lavinia Anton, rezident în Franţa/ Medicina ca tradiţie de familie

Autor:   Anca Melinte
Publicat Vineri, 10 Ianuarie 2014 06:00
Voteaza!
(14 voturi)

Distribuie

„Toţi pacienţii sunt ascultaţi, cu toţii merg la psiholog, medicamente există din plin, de analize şi investigaţii nici nu mai spun. Tot ce-ţi trece prin cap găseşti şi poţi să faci fără restricţii, numai motiv să fie! Nimeni nu are pacientul său. Întreaga echipă de medici se consultă şi stabileşte medicaţia şi paşii de urmat pentru fiecare pacient în parte. Cât despre doctori şi pacienţi... pot doar să spun că este grija omului faţă de om”, ne-a mărturisit gălăţeanca Lavinia Anton, rezident specialist în psihiatrie în Franţa.

Absolventă a Facultăţii de Medicină Generală şi Farmacie din Galaţi, specializarea Medicină Generală, Lavinia a susţinut şi promovat examenul internaţional de rezidenţiat - Epreuve Classantes Nationales - în Franţa, în mai 2013, un examen foarte dificil, alcătuit din zece probe scrise, care se desfăşoară pe parcursul a trei zile şi testează cunoştinţele din toţi anii de facultate, şi aşa a ajuns în Hexagon.

A treia generaţie de medici din familie
Lavinia face parte dintr-o familie cu tradiţie în medicină: bunicul ei a fost medic veterinar, bunica asistentă, iar mama, medic. Mama îi este model în viaţa, iar Lavinia îi mulţumeşte pentru că tot ceea ce este astăzi i se datorează!
De ce psihiatrie? „Este o specializare în care rutina nu poate pune stăpânire pe tine. Fiecare pacient este diferit şi special, cu o patologie diferită. Într-adevăr, toţi au la bază o tragedie, dar modul în care o expun diferă, chiar dacă uneori poveştile lor se mai aseamănă. Unii râd, unii plâng, unii sunt depresivi, alţii ţipă, alţii nici nu se uită la tine. Este fascinant să poţi desluşi o astfel de persoană, să îi înţelegi oful şi să reuşeşti să o ajuţi”, ne-a mărturisit tânărul medic.

Examen recunoscut în toată lumea
„Am ales Franţa pentru că în luna februarie am venit în vacanţă la o prietenă, medic psihiatru la Poitiers, care m-a convins ca viaţa de rezident nu se compară cu cea din România. Directorul spitalului a coborât să mă cunoască, personalul spitalului m-a primit cu braţele deschise, toată lumea era cu zâmbetul pe buze şi nimeni nu avea griji, nimeni nu era grăbit şi nimeni nu spunea că are treabă şi nu are timp de mine. Toată lumea era dispusă să îmi explice până înţelegeam, cu toate că nu cunoşteam foarte bine limba franceză, studiind-o doar în particular, începând cu luna decembrie 2012. Cunosc limbile engleză şi germană foarte bine.
Am ales Franţa pentru că am devenit intern în urma unui examen care îmi este recunoscut în toată lumea. În Anglia, dacă aş fi vrut să plec, înainte să devin medic rezident, trebuia să fac doi ani de pregătire şi apoi primeam recunoaştere ca medic, iar Germania, dacă aş fi ales-o, atâţia ani câţi aveam de făcut pentru specializare, atâţia ani eram obligată să rămân în ţara lor”, ne-a explicat Lavinia Anton.

Tânărul specialist şi-a ales oraşul Clermont Ferrand din centrul ţării, dar ca rezident intern face stagii de câte şase luni atât în oraşele mai mici, cât şi în oraşul unde a luat postul. Acum, de exemplu, este intern pe Psihiatrie în Moulins, un mic, dar cochet orăşel cu aspect medieval. Spitalul are nouă pavilioane cu câte 25-40 de paturi. Cursurile de formare se desfăşoară săptămânal la Universite d'Auvergne din Clermont Ferrand, dar şi în alte mari facultăţi de medicină, din Lyon, Saint Etienne sau Grenoble.

Diferenţe
Lavinia ne-a povestit cu entuziasm cât de simpatici şi de sociabili sunt colegii ei de spital, mereu dispuşi să o ajute şi să o înveţe. „Profesorul meu îndrumător este o persoana deosebită, care în momentul în care începe să explice şi să ne vorbească de anumite patologii este ascultat până şi de pacienţi”. „În spitalele din Romania am activat în perioada facultăţii, ca studentă, am fost şi la stagii, şi în timpul liber pentru a învăţa. Nu este o chiar foarte mare diferenţă între sistemul lor şi al nostru din timpul facultăţii. Numai că la ei, începând cu anul V, sunt plătiţi pentru gărzi şi au liber de la facultate pentru a studia intensiv pentru examenul de rezidenţiat”, ne-a povestit tânărul specialist.
 Lavinia Anton ne-a mărturisit că a crezut mereu că mai are puţin şi termină de învăţat, dar mereu apare o altă carte de citit şi multe alte lucruri noi de învăţat. "Probabil voi învăţa în continuare, voi încerca să îmi fac supraspecializare în Medicină Legală, dacă nu voi reuşi în timpul anilor de rezidenţiat", ne-a spus Lavinia. Cum se vede peste 20 de ani? Greu de spus. Cel mai probabil va avea o familie, un soţ înţelegător şi, desigur, multe cărţi pe birou. Nu ştie însă dacă în Franţa, în România sau în altă parte.

Medicina gălăţeană promite
Am întrebat-o pe Lavinia ce ar trebui să facă statul român pentru medicii săi. „Ar trebui, în primul rând, să promoveze cultura şi valorile şi să fie mult mai bine finanţat domeniul Sănătate. În România se salvează vieţi zilnic, cu medicaţie şi aparatură care nu este de ultimă generaţie, ca în Franţa. Toţi medicii români primesc recunoaştere peste tot în lume, deoarece sunt foarte bine pregătiţi. Avem cadre didactice de elită în toate universităţile din România.
Despre Facultatea de Medicină şi Farmacie din Galaţi nu pot spune decât că se ridică la nivelul universităţilor de medicină din ţară, iar prin rezultatele obţinute la rezidenţiat am reuşit să declasăm multe dintre acestea. Este o facultate tânără, care promite mult, şi pe această cale le mulţumesc mentorilor mei şi le urez succes colegilor”, ne-a declarat Lavinia.
Succes îi dorim şi noi!

Cine este Lavinia Anton
Lavinia Anton s-a născut la Galaţi, pe 17 iunie 1988. Clasele primare le-a urmat la Şcoala nr. 24, iar din clasa a V-a a studiat la Colegiul National "Al.I. Cuza". Tatăl său, inginer, şi-a dorit să studiez la profil real, pentru a avea o gândire logică pe viitor, aşa ca Lavinia a absolvit şi studiile liceale la "Cuza", la profil matematică - informatică, bilingv engleză. A urmat apoi cursurile Facultăţii de Medicină şi Farmacie de la Galaţi, şi a susţinut examenul de rezidenţiat în Franţa. Vorbeşte engleza, spaniola şi germana, iar mai nou şi-a însuşit şi franceza.

Rezidenţiat în Hexagon - Ce fac mediciniştii gălăţeni
După cum am aflat, din Galaţi, au fost 11 absolvenţi de Medicină care au susţinut examenul de rezidenţiat în Franţa. Trei sunt pe psihiatrie, alţi doi  pe medicină generală la Paris, iar cinci, tot pe medicină generală la Reims. Un medic s-a reîntors în România şi este acum rezident pe Chirurgie Pediatrică.

5242 afisari  |  Ultima actualizare Joi, 09 Ianuarie 2014 20:11

37 comentarii

 • IP: 109.122.158.140 | 
  0
  0
  Link
  Anonym Duminică, 17 August 2014 14:59 postat de Anonym

  Bună ziua
  Trebuie să ia examenul "CSCT Certificat de synthèse clinique et thérapeutique" înainte de a lua ECN sau să confirme locul nostru va rog?
  multumesc frumos

 • IP: 89.149.117.129 | 
  0
  0
  Link
  marina Marți, 08 Iulie 2014 15:47 postat de marina

  buna Lavinia! as dori sa vorbesc cu tine de esti disponibila ...adresa mea marincik01@mail.ru

 • IP: 86.123.111.138 | 
  1
  0
  Link
  Jeje Miercuri, 30 Aprilie 2014 11:58 postat de Jeje

  Buna Lavinia,
  As dori sa vb in particular cu tn te rog frumos. Adresa mea de mail este jeje_2505@yahoo.com, da-mi un mail.Ms

 • IP: 5.13.162.2 | 
  0
  1
  Link
  Olaru Crina Luni, 10 Martie 2014 12:55 postat de Olaru Crina

  Bravo Lavinia! Mult succes in continuare!!!

 • IP: 24.96.121.114 | 
  10
  2
  Link
  1+ Marți, 14 Ianuarie 2014 23:40 postat de 1+

  printre comentatori sunt potentialii clienti

 • IP: 79.116.108.212 | 
  4
  12
  Link
  Simona Marți, 14 Ianuarie 2014 12:38 postat de Simona

  Felicitari Lavinia pentru nimic!Ai trecut prin facultate pe relatiile mamei tale si ai terminat licenta pe grilele primite de la matusa ta....Toata facultatea stie cum ai fost numita sefa si cum ai fost tinuta in brate de toti doctorii.Felicitari as putea spune celor care au avut rezultate bune atat in Galati cat si la rezidentiat in Franta,punctaj mai mare decat al tau.

 • IP: 5.13.141.187 | 
  3
  4
  Link
  BURUIANA Marți, 14 Ianuarie 2014 11:41 postat de BURUIANA

  SA DISPARA TOATE MIZERABILE CHIOSCURI DE PE STRAZILE PIETONALE- TROTUARE, SA DISPARA GARAJELE DE PRIN CARTIERE , SA SE RIDICE TOATE MASINILE SI UTILAJELE PARASITE DE ORIUNDE AR FI ELE, CU ALTE CUVINTE SA SPRIJINIM PRIMARUL SA MODERNIZEZE CAT MAI REPEDE SI ACEST ORAS , ASA CUM A PROMIS!! PRESA ARE UN ROL MARE IN COMUNITATEA NOASTRA LOCALA, SI PROFESIONISTII DE LA VIATA LIBERA O DOVEDESC! LA MULTI ANI FERICITI TUTUROR SLUJBASELOR DE LA VL, GALATI! CU RESPECT,

 • IP: 151.65.23.9 | 
  4
  6
  Link
  un asistent medical din strainatate Luni, 13 Ianuarie 2014 16:18 postat de un asistent medical din strainatate

  Mai....... ce rai sunteti!!!!!!!!
  Chiar daca nu ai fost cine stie ce premiant la Facultate, poti sa devii premiant in timpul practicii. Daca ai persoane bine formate si educate ca si mentor, poti deveni un profesionist si fara 10 pe linie. Asta o zic din experienta,
  Adevarul este ca exista loc in strainatate pentru fiecare, depinde si de ambitia fiecaruia si apoi si de posibilitate.
  Draga Lavinia, iti doresc succes si sanatate, si cel mai mult si mai mult iti doresc ca dupa ceva ani de experienta sa te intorci acasa. finisata si educata in spcializarea in care te vei hotara sa o urmezi, si la randul tau sa finisezi si sa formezi medici profesionisti, nu oameni cu facultate de medicina sau asistente medicale cu diploma.
  Noi cei ce lucram in strinatate, stim diferenta din punct de vedere comportamental nu din punct de vedere economic (caci aceasta o stim fara sai esim din tara)
  Dragi medici , dragi asistenti medicali, ca sa muncesti in strainatate, nu e usor,(sa fim sinceri invidia si rasismul exista peste tot, lipsa familiei e dureroasa). La inceput te primesc cu bratele dechise pentru ca au nevoie de tine.
  In Romania trebuie facuta o reforma in comportamentul medicilor ,a asistentilor, infermierilor si personalului auxiliar, incepand de la portar si pana la ''manager'' ( ''manager de spital''sa fim seriosi la noi in Romania, sunt un dezastru)
  In fine......sunt multe de spus.....sper ca medicii si asistentii romani sa se intoarca in tara si sa schimbe istoria in sanatate. Sa iesim in strada si sa ne cerem drepturile, si daca ne dau drepturile guvernatorii nostri de 2 lei, atunci, cred ca nu ar mai exista spaga.....dar ne complacem in aceasta situatie, ca daca nu ne placea ieseam mai des in strada.
  Pentru situatia aceasta in Sanatate suntem direct vinovati pentru ca acceptam sa muncim in aceste conditii,, sindicate tac, ca le convine , ei stau la caldurica si isi iau banii, iar restul munceste in conditii mizerabile si rasplatiti pe masura conditiilor.
  Va salut cu respect! si va urez mult succes! Sa auzim numai de bine.

 • IP: 86.127.208.149 | 
  4
  14
  Link
  Cap limpede Luni, 13 Ianuarie 2014 11:40 postat de Cap limpede

  Un articol platit ca atâtea altele din Viata "Libera" !!??. Cum sa nu reusesti in cariera si in viata daca esti fata lu' mama, fost mare consilier judetean PSD de 2 candidaturi? Si nepoata lui Dan Nica? Si pupila lu' Nechita care la comanda "şefului"a bagat-o in toate comisiile si comitetele inclusiv in Biroul executiv al Colegiului Medicilor si a trecut-o ca gâsca prin apa prin toate examenele de la facultatea de moase comunale de la Galati? SUNTETI PENIBILI!

 • IP: 80.14.212.196 | 
  9
  2
  Link
  hipocrate Luni, 13 Ianuarie 2014 10:31 postat de hipocrate

  Nu inteleg de ce va intereseaza pe voi locul clasamentului?! De asta nu puteti dormi noaptea? Mai mult, domnisoara a fost a treia din cei 11 care au promovat examenul in Franta: primul a stat un an in Franta la studii, iar a doua studenta a terminat si Facultatea de Asistenti Medicali. Unde-i pila ca n-o vad?!!!! Mai bine, mergeti in Franta si incercati sa fiti medici (fara examen de rezidentiat) sa vedem daca se poate. Mai mult pentru carcotasii care cred ca in jumatate de an nu se poate sustine un examen invatand franceza intensiv va pot contrazice pentru ca medicina e aceeasi peste tot, iar limba romana, dupa cum bine stim cu totii, se aseamana foarte bine cu limba franceza; mai mult, termenii medicali sunt cam aceeasi. Nu va inteleg frustrarea. Bafta Lavinia!!!!!

 • IP: 86.127.209.63 | 
  2
  7
  Link
  Nicu Luni, 13 Ianuarie 2014 10:10 postat de Nicu

  @laalala
  Ne-a dat un evidentiat clasamentul evaluarii din 23 iulie 2013 -> 7953 din 8000
  Dar nu asta e problema, nici faptul ca alti colegi au rezultate mult mai importatnte pe acelas domeniu.
  Eu sper sa iti prinda bine aceasta experienta si sa ramai cu ceva bagaj de informatii dupa aceasta aventura, iar daca te vei intoarece sa poti sa ajuti si nu sa devii un alt medic cu, cabinet particular care are ca si scop principal profitul din consultatiile medicale +~ achizitionarea de masini case si vacante!

  Cat despre spitalul si orasul rezidentiatului, sper ca marimea lor sa nu conteze in fata abitiei tale.
  Succes!

 • IP: 5.13.187.101 | 
  7
  7
  Link
  socrate Duminică, 12 Ianuarie 2014 21:31 postat de socrate

  Nu stiu ce-o sti Lavinia, dar tu cu siguranta nu stii limba română.

  Ador momentele cind ANALFABETII dau lectii celor care invata carte si reusesc in viata.

  Toti ratatii isi dau cu presupusul pe net, din pacate!

 • IP: 82.157.218.163 | 
  6
  10
  Link
  amara Duminică, 12 Ianuarie 2014 21:22 postat de amara

  Hallo Lavinia
  nu inteleg cunosti engleza si germana ? s-au vorbesti aceste limbi ?
  acum cunosti si franceza ?
  am inteles nivelul...

  chiar au stat toti cu bratele deschise in spital cind ai ajuns ?
  sigur , francezii nu au mai vazut medici , si mai ales care au studiat la Galati cu profesori
  asistente de la policlinici

  Fata fii putin mai serioasa ca ride lumea de tine

 • IP: 24.96.121.114 | 
  12
  4
  Link
  12+ Duminică, 12 Ianuarie 2014 17:22 postat de 12+

  Ce discurs mitocanesc poate avea Iulia din Iasi

 • IP: 79.112.90.214 | 
  6
  15
  Link
  Iulia Duminică, 12 Ianuarie 2014 17:07 postat de Iulia

  Felicitari pentru NIMICUL realizat de tine, pentru performanta de a te incadra in ultimii 50 de candidati la ECN! Chiar e o realizare ce trebuia sa ocupe spatiu intr-un ziar... Ca doar nu merita sa fie mentionati colegii care obtin punctaje mari la examenul de rezidentiat din Romania (unde nu toti au locuri asigurate, unde exista un punctaj minim de promovare). Leprele cu pile si cu parinti medici cu functii de conducere si implicati politic, trebuie sa iasa ca paduchii in frunte.
  Nu postez pentru ca as fi frustrata sau invidioasa (nu as avea de ce!), ci pentru ca nu mi se pare corect ceea ce se intampla aici. Stiu ca promovarea non-valorilor a devenit o tendinta generala in Romania, dar trebuie trase semnale de alarma. Pacat ca nu se va schimba nimic prea curand in aceasta tara!
  Asteptam un articol dintr-un ziar francez despre aceeasi domnisoara :-))
  Tine-o tot asa, Lavinia!

 • IP: 5.13.172.118 | 
  10
  9
  Link
  MEDIC GALATI Duminică, 12 Ianuarie 2014 13:25 postat de MEDIC GALATI

  Felicitari Lavinia !!! Tine-o tot asa! Esti puternica, te cunosc de cand erai mica! Fii aroganta, ignora rautatile!!! Colegii tai invidiosi care au scris urat despre tine, nu fac altceva decat sa-si alimenteze invidia din suflet, pentru ca in adancul sufletului lor, ei stiu ca esti mult mai buna, mult mai frumoasa, mult mai desteapta si mult mai descurcareata decat ei( de aceea se ascund in spatele unor pseudonime sau raman in anonimat) pentru ca niciodata nu ti-au putut tine piept probabil intr-o conversatie fata in fata! Cat despre plecare... Numai cuvinte de lauda! Ai ales ceea ce ti-ai dorit, asa cum probabil fiecare a facut-o. Psihiatrie vroiai si in tara, Psihiatrie faci in Franta. Ai promovat examenul, Felicitari!!!! Fiecare a plecat unde a crezut ca este mai bine pentru el. Ceea ce ai spus , tu aia ai facut. Spre deosebire de unii care au afirmat ca vor pleca in alta tara dar si-au reconsiderat optiunile vazand ca in alta parte nu sunt capabili sa ia specializarea pe care si-o doresc. Iar dvs, dr.Mengele cu siguranta sunteti un nazist frustrat, care nu a reusit sa "faca" din copilul lui ce si-a dorit si isi varsa naduful pe copiii altora. Cat despre pile, relatii si cunostinte, un singur lucru am de spus :TOTI NE NASTEM EGALI DAR SANSELE PE CARE LE AVEM NE DIFERENTIAZA! Succes Lavinia, fii tare. Frustrati sunt peste tot!!!

 • IP: 5.13.171.102 | 
  8
  15
  Link
  Dr. Mengele Duminică, 12 Ianuarie 2014 10:14 postat de Dr. Mengele

  Felicitari Lavinia, un articol care trebuia sa te faca superstar local, te-a pus intr-o lumina nefavorabila. Si asta pe buna dreptate, pentru ca in realitate esti un copil mediocru care a reusit prin pile si impins de la spate. Deci nimic iesit din comun.

  Oare de ce nu apar articole despre adavaratii elevi eminenti, care chiar merita atentie, si apar numai odrasle despre care nu intereseaza pe nimeni?

 • IP: 71.56.87.147 | 
  5
  4
  Link
  linuxsc Duminică, 12 Ianuarie 2014 03:51 postat de linuxsc

  @ 1+ I fully agree with you

 • IP: 24.96.121.114 | 
  7
  9
  Link
  1+ Duminică, 12 Ianuarie 2014 00:11 postat de 1+

  Va recomand celor care aveti o viata de success peste hotare sa va ganditi de doua ori pana a o face publica si mai ales in acest ziar citit de bastinasii galateni. Modul lor de gandire si pasiunile care le nasc aceste istorioare se cunosc. Succesul se imparte cu rudele si prietenii. Daca vreti totusi sa fiti tavaliti un pic prin mocirla Anca Melinte va poate ajuta.

 • IP: 5.13.217.113 | 
  5
  8
  Link
  Andu Duminică, 12 Ianuarie 2014 00:01 postat de Andu

  1. Incep prin a te felicita pentru ca ai avut curajul, vointa si motivatia sa inveti o limba noua si sa sustii un examen de rezidentiat intr-o tara straina! Nu e simplu sa faci fata unui efort atat de mare. Felicitari si succes in continuare!
  2. Mi se pare foarte amuzant totusi modul cum comenteaza unii indivizi sub anonimat.
  Un lucru il stiu sigur... Daca nu te duci sa vezi cu ochii tai cum este in alta parte nu o sa stii niciodata adevarul. Sa iti bazezi parerile pe zvonuri este un act gresit.
  Si eu am auzit ca la Iasi se mananca Medicina, atat de greu este acolo. Insa... in realitate te costa cam 100-200 lei Grila de examen!!!
  Nu cred ca studentii galateni au parte de asa ceva. Nu zic ca ar fi cei mai buni... Din pacate unii nu au ce cauta in aceasta facultate...
  Felicitari inca o data si nu te lasa descurajata de parerile altora.
  Inchei acest comentariu prin a spune ca invidia nu va duce pe nimeni mai departe!

 • IP: 24.96.121.114 | 
  5
  14
  Link
  1+ Sâmbătă, 11 Ianuarie 2014 23:49 postat de 1+

  Invidia este boala nationala

 • IP: 79.112.67.5 | 
  8
  10
  Link
  laalala Sâmbătă, 11 Ianuarie 2014 21:38 postat de laalala

  ****://***.legifrance.gouv.fr/affichTexte.do?cidTexte=JORFTEXT000027838400&dateTexte=&categorieLien=id
  Daca tot esti dornica ca lumea sa iti afle performanta hai sa o facem vazuta...pozitia 7953 din 8001 mie imi suna egal cu ,,cei mai prosti din curtea scolii''...

 • IP: 5.13.187.101 | 
  5
  10
  Link
  hombre Sâmbătă, 11 Ianuarie 2014 20:25 postat de hombre

  Subscriu la ce a scris medicul de mai nainte: specialistii nu sunt respectati in Romania.

  Modul cum te-au umilit descreieratii care au postat aici este un semn că intelectualitatea ar trebui sa paraseasca acesta tara, iar aici sa ramina doar maimutele frustrate care arunca cu pietre, tâlharii medievali care se numesc oameni de afaceri si politicienii. Se merita unii pe altii.

  Felicitari Lavinia! Si ramai acolo, in Franta, căci toti oamenii cu MINTE vor pleca din Romania in 3-4 ani.

 • IP: 5.13.137.128 | 
  5
  9
  Link
  Dr Sâmbătă, 11 Ianuarie 2014 19:52 postat de Dr

  Lavinia, draga, felicitari pt ceea ce faci. Totusi, sfatul meu, ca si medic intr-ul oras imbacsit ca si Galatiul, si intr-o tara ca Romania, este, ca ar fi bine sa reconsideri ideea de a te intoarce in tara asta, unde nu exista nici cel mai mic respect fata de medici. Aici, orice ai face pentru pacienti, mereu vor fi uniii care sa se trezeasca vorbind, desi habar nu au, unii, nici cum ii cheama. Asa ca...mergi inainte, si nu te uita inapoi, ca nu ai ce pierde. Succes.

 • IP: 5.13.192.111 | 
  7
  16
  Link
  obiectiv Sâmbătă, 11 Ianuarie 2014 16:27 postat de obiectiv

  ,,nu cunoşteam foarte bine limba franceză, studiind-o doar în particular, începând cu luna decembrie 2012".,,în mai 2013, un examen foarte dificil, alcătuit din zece probe scrise",
  Mai Lavinia cum sa inveti franceza in vreo 3-4 luni si sa iei 10 examene scrise.Esti ruda cu Nicolae Iorga?
  .......pacat ca ai plecat din RO asa o valoare.(nu mai zic de Facultatea din GL ca se stie nivelul)

 • IP: 5.13.173.174 | 
  9
  17
  Link
  Ion Sâmbătă, 11 Ianuarie 2014 16:03 postat de Ion

  Dar nu trebuie sa te superi pe nimeni si nici sa dai explicatii Lavinia, mai ales ca parintii tai au platit pentru ca odorasul lor sa apara in ziar, sa fie vedeta.
  Noi suntem siguri ca pârțurile tale sunt parfumate si ca esti o fata speciala!

 • IP: 88.163.229.201 | 
  10
  13
  Link
  Lavinia Anton Sâmbătă, 11 Ianuarie 2014 12:42 postat de Lavinia Anton

  Dragii mei, va multumesc tuturor atat pentru sustinere, cat si pentru critica. Pentru cei care considera ca noi nu am sustinut un examen in Franta, pot verifica oricand site-ul ***.cng-sante.fr, optiunea Concours et Examens, Epreuve Classantes Nationales (vezi zilele si programul de examen),iar pentru carcotasi nu pot spune decat faptul ca eu sunt Lavinia Anton, si mi-am asumat ceea ce am spus si am scris, pe cand voi, NU.

 • IP: 5.15.179.202 | 
  7
  10
  Link
  Anonim Sâmbătă, 11 Ianuarie 2014 10:24 postat de Anonim

  Sunteti penibili cu subiecte de genul asta! Faceti propaganda aiurea, pentru niste oameni care toata viata lor au fost pe pile, iar acum sunt rezidenti in Franta unde nici macar nu se sustine un examen!!! Luati spaga sa publicati asa ceva????

 • IP: 5.13.222.213 | 
  7
  14
  Link
  Gimy Sâmbătă, 11 Ianuarie 2014 09:40 postat de Gimy

  Mda, asa cum spunea si DR, cei care lucreaza in domeniu cam stiu cum se ia un rezidentiat in Franta. Si apropos, psihiatrie? Si mai apari si prin ziar sa te lauzi? Sa fie clar, francezii primesc cu bratele deschise rezidenti, iar examenul e unul extrem de usor. Nu e nicio lauda si nu o spun din invidie. Facultatea de medicina in alte tari e extrem de scumpa , asa ca cei mai multi europeni se indreapta spre alte domenii. Tarile europene au ramas fara medici asa ca Romania e ca o vaca de muls pentru ei. Noi ii scolim, le dam diplome si apoi baietii ( si fetele) o taie. Examenele de rezidentiat in astfel de tari sunt extrem de usoare, tocmai pentru a reface deficitul de medici existent acolo. Si nu e doar cazul Frantei, la fel e si in Germania. Absolventul de medicina isi alege domeniul si gata e medic rezident acolo ( exista examene dar sunt de forma). Asa ca sa nu spune domnisoara aceasta ca a dat zeci de examene ca sa ajunga psihiatru acolo. Psihiatrie isi aleg in Franta cei mai slabi veniti din Romania ( cine nu crede e liber sa se intereseze).
  Oricum ar fi, statul roman ar trebui sa faca ceva sa opreasca plecarea medicilor afara. Adica eu te scolarizez, te tin 6 ani pe banii mei si la urma tu o tai. E totusi la fel de adevarat ca dupa 6 ani de scoala sa iei 8 milioan in mana e scandalos. Asa ca platiti medicii, dati-le bani de chirie, de haine ( exact ca la militari, politisti sau pompieri) si obligati-i sa stea macar 5 ani in Romania dupa terminarea facultatii., la politie parca te obligau 9 ani.

 • IP: 76.121.151.87 | 
  5
  9
  Link
  Radu Vasiliu Vineri, 10 Ianuarie 2014 20:11 postat de Radu Vasiliu

  SIMPLY BUT SINCERELY BEST WISHES AND GOOD LUCK ! from RADU VASILIU SEATTLE WASHINGTON USA

 • IP: 79.112.67.5 | 
  9
  16
  Link
  DR Vineri, 10 Ianuarie 2014 18:42 postat de DR

  Draga noastra colega emigrata in Hexagon daca realul motiv pentru care ai ales sa pleci era grija fata de pacienti, iti dau o veste trista, grija de ei puteai sa ai si in Romania, cat despre ,,promovarea examenului international de rezidentiat'' noi cei din domeniu stim prea bine extraordinara performanta realizata de voi acolo...una peste alta e un castig pentru tara ca cei ca tine pleaca, temerea mea este ca te vei intoarce mult prea devreme de acolo de data asta si mai aroganta ca doar ai fost rezidenta in Franta!

 • IP: 193.230.156.150 | 
  5
  14
  Link
  ela Vineri, 10 Ianuarie 2014 12:09 postat de ela

  Felicitari. Sigur ca ne mandrim cu astfel de cazuri, in schimb sa ramai sincera . Aici ma refer la afirmatiile tale despre Facultatea de medicina din Galati, in care nu cred asa mult pentru ca stiu persoane care au terminat aceasta facultate si sunt lepre. Apoi sa transmiti medicilor din Romania , incepand cu parintii si apoi cu profesorii cum este tratat omul in afara de medici si care este comportamentul acestora fata de pacienti.Sa stii ca sunt momente in care o vorba buna de la medic face cat o mie de medicamente. Sa nu uiti acest lucru niciodata .Succes pentru mai departe.

 • IP: 109.166.132.167 | 
  5
  8
  Link
  MD Vineri, 10 Ianuarie 2014 11:53 postat de MD

  Felicitari Lavinia! Mult succes!

 • IP: 5.13.171.187 | 
  7
  8
  Link
  tutu Vineri, 10 Ianuarie 2014 11:21 postat de tutu

  Nu te cunosc dar,iti urez succes in viata! Apreciez ambitia ta,dorinta de a face ceva pentru semenii tai,cei care sunt batuti de soarta.

 • IP: 5.13.200.1 | 
  6
  11
  Link
  Maria Balaban Vineri, 10 Ianuarie 2014 10:20 postat de Maria Balaban

  Te felicit ,Lavinia!Sunt mandra de tine si sper sa-ti implinesti nazuintele.
  Demonstreaza pe unde treci ca romanii sunt destepti !!
  Sa ai succese pe toate planurile!
  Inv.M.Balaban

 • IP: 89.136.2.219 | 
  5
  9
  Link
  ela Vineri, 10 Ianuarie 2014 07:15 postat de ela

  Bravo Lavinia. Te cunosc de cand erai mica. Esti si frumoasa si desteapta. Iti doresc sa ai MULT NOROC.
  Felicitari !

 • IP: 79.116.106.144 | 
  12
  13
  Link
  NIHIL SIN DEO Vineri, 10 Ianuarie 2014 07:12 postat de NIHIL SIN DEO

  La un singur lucru mai are de lucrat domnisoara.La aroganta.In rest numai de bine.

Adauga comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.
Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare şi pot angaja răspunderea civilă şi/sau penală a autorului acestora.

Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii!

Atenţie! Nu postaţi acelaşi mesaj de mai multe ori. Comentariul va fi afişat la câteva minute după postare. Vă rugăm să aşteptaţi!

sus

Editorial

Caricatura zilei

29 martie 2015

Top afişări pe 30 de zile

NEC PLUS ULTRA

Viata Libera Galati - Cotidian independent - Stiri Noutati Informatii Media Galati

Viata Libera Galati - Cotidian independent - Stiri Noutati Informatii Media Galati

Viaţa liberă Galaţi © Toate drepturile rezervate

    PageRank