CURSELE SPERANŢEI: Un tecucean organizează un MARATON CARITABIL în Marea Britanie

CURSELE SPERANŢEI: Un tecucean organizează un MARATON CARITABIL în Marea Britanie
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Cancerul, o maladie teribilă, nu-i iartă nici măcar pe copii, oricât de mare le-ar fi nevinovăţia şi oricât de fragedă le-ar fi vârsta. Un tecucean care trăieşte de ani buni în Marea Britanie a decis să le vină în ajutor câtorva dintre copii diagnosticaţi cu cancer. Alex Dan Dumitru, un maratonist despre care aţi mai putut citi în pagina de Diaspora a ziarului „Viaţa liberă” organizează, pe 21 iunie 2015, „Români în UK Challenge” - un maraton caritabil.

Competiţia este o premieră în Regatul Unit al Marii Britanii: „Este prima acţiune românească de acest gen, în scop caritabil. Evenimentul se doreşte a fi o certitudine că românilor din Marea Britanie le pasă de necesităţile şi lipsurile copiilor din România, mai ales ale celor bolnavi de cancer sau cu o speranţă redusă de viaţă. Taxa de participare va fi donată în totalitate copiilor în faze terminale de cancer de la Fundaţia «Hospice Casa Speranţei», Campania pentru Adunaţii Copăceni, prin intermediul celor de la «Hospices of Hope», UK, iniţiatorul Fundaţiei «Hospice Casa Speranţei», România. Noul centrul de terapie, educare şi reabilitare de la Adunaţii Copăceni se doreşte a fi casa a 300 de copii în faze terminale de cancer, dar şi un ajutor moral şi emoţional pentru familiile acestora”, ne-a mărturisit Alex.

Trasee pentru toate puterile

Călit în mii de ore de efort şi de antrenamente pentru a face faţă maratoanelor şi semi-maratoanelor, Alex a ales, pentru participanţii la acţiunea sa caritabilă, două variante de traseu. „A fi român în Marea Britanie a fost mereu o provocare. Romanii au fost în centrul atenţiei în tabloide şi în declaraţiile oamenilor politici. De aici a plecat ideea Români în UK Challenge. Competiţia este deschisă tuturor românilor din UK, iubitori de drumeţie şi mişcare în aer liber. Ne-am gândit şi la copii. Competiţia este structurată pe două trasee în pitorescul peisaj Yorkshire Dales, North Yorkshire. Participanţii se pot înscrie la traseul scurt (şase mile pentru care taxa de înscriere este de şapte lire) sau traseu lung (24 mile, cu o taxă de înscriere de 12 lire)”, ne-a declarat Alex.

Maratonistul garantează că prima rută este accesibilă pentru toata lumea, constă în urcarea unui deal, Pen-y-ghent, de 694 de metri şi nu există timp limită. „Traseul lung e o adevărată provocare pentru toţi cei care participă la drumeţii montane. 24 mile în 12 ore. Toate cele trei dealuri din Yorkshire Dales. Plecarea va fi la ora 8,30 din Horton în Ribblesdale atât pentru traseul scurt, cât şi pentru traseul lung. Înainte de plecare vom face o poză de grup cu steagul României. Participanţii vor primi diplome de participare, precum şi cadouri de la sponsorii noştri”, ne-a relatat Alex Dan Dumitru.

Generozitate şi fără efort fizic

Tecuceanul ne-a spus că înscrierea se poate face printr-o simplă donaţie pe pagina http://uk.virginmoneygiving.com/team/romaninukchallenge de 7 sau 12 lire, menţionând doar varianta de traseu şi numele celui care doreşte participarea la competiţie. Nu-i musai să fiţi maratonişti: „Pentru cei care nu doresc să participe la Români in UK Challenge, dar vor să contribuie la strângerea celor o mie de lire, pot face o donaţie cât de mică pe aceasta pagină, înscriindu-se doar cu numele. Haideţi să arătăm că ne pasă!”, este mesajul lui Alex pentru toţi românii din Marea Britanie.

Foto: Anunţul de UK, bilunar al românilor din Marea Britanie

Citit 3173 ori Ultima modificare Marți, 23 Iunie 2015 11:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.