Ce fac gălăţenii, după BREXIT: Alex Dan Dumitru, încă un EVENIMENT CARITABIL în Marea Britanie (FOTO)

Ce fac gălăţenii, după BREXIT: Alex Dan Dumitru, încă un EVENIMENT CARITABIL în Marea Britanie (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

La două zile după rezultatele Brexitului care a zguduit Europa din temelii, Alex Dan Dumitru, un tecucean care trăieşte de ani buni în Marea Britanie, i-a adunat pe români şi englezi la cea de-a doua ediţie a acţiunii caritabile "Români în UK Challenge". Nu mai puţin de 45 de participanţi din diferite oraşe ale Angliei, inclusiv din Londra, şi-au mobilizat forţele pentru a escalada cel mai înalt munte al Agliei, Scaffel Pike, dar şi pentru a dona bani pentru copiii români bolnavi de cancer. După cum am aflat de la tecuceanul organizator al evenimentului caritabil, s-au strâns, până acum, peste 500 de lire, care, la fel ca anul trecut, vor sprijini campania pentru Adunaţii Copăceni, prin intermediul celor de la "Hospices of Hope", UK, iniţiatorul Fundaţiei "Hospice Casa Speranţei", România. Este vorba despre Centrul de terapie, educare şi reabilitare de la Adunaţii Copăceni, casă a 300 de copii în faze terminale de cancer, dar şi de un ajutor moral şi emoţional pentru familiile acestora.

Amintiri de la prima ediţie

"A fi român în Marea Britanie a fost mereu o provocare. Românii au fost în centrul atenţiei în tabloide şi în declaraţiile oamenilor politici. De aici a plecat ideea "Români în UK Challenge", competiţie deschisă tuturor românilor din UK, iubitori de drumeţie şi mişcare în aer liber. Este prima acţiune românească de acest gen, în scop caritabil. Evenimentul se doreşte a fi o certitudine că românilor din Marea Britanie le pasă de necesităţile şi lipsurile copiilor din România, mai ales ale celor bolnavi de cancer sau cu o speranţă redusă de viaţa", ne mărturisea, anul trecut, pe vremea asta, Alex Dan Dumitru. Despre maratonistul care a purtat, în 2012, Flacăra Olimpică aţi mai putut citi în pagina de Diaspora a ziarului "Viata liberă" - CLICK AICI PENTRU DETALII.

O nouă reuşită

La superlativ se vorbeşte şi despre cea de-a doua ediţie! "A fost o reuşită. Traseul a fost dificil, fiecare dintre noi depăşindu-şi limitele, de la bun început. Chiar dacă au fost participanţi care au vrut să renunţe, dorinţa de a ajunge la 948 de metri altitudine i-a motivat să continue. Ne-am simţit bine împreună şi am avut ocazia să străbatem un traseu pitoresc al acestei ţări care - în pofida a tot ceea ce se spune mai ales în ultima perioadă - ne-a primit cu braţele deschise. Participanţii englezi s-au arătat destul de încântaţi de grupul nostru divers şi de copiii inimoşi, această acţiune fiind şi un răspuns la rezultatul Brexitului, care a avut loc cu două zile înaintea evenimentului. Împreună am realizat ceva deosebit şi am contribuit la consolidarea unui minim confort pentru nişte copii speciali", ne-a declarat Alex Dan Dumitru, după evenimentul organizat "Români in UK Challenge".

Tecuceanul a ţinut să le mulţumească tuturor participanţilor care au parcurs distanţe mari pentru a fi prezenţi la eveniment. Iar unii au dormit chiar şi în corturi: "Fiecare dintre noi este câştigător. Scafell Pike, cel mai mare munte din Anglia, ne-a primit cu vreme bună şi cu peisaje aduse, parcă, de pe altă planetă", a declarat tecuceanul, la capătul unei zile pline de amintiri, prietenii şi legături ce nu vor fi uitate niciodată.

Aceleaşi opinii sunt împărtăşite şi de participanţi. "Eu am fost unul dintre cei ce doreau să renunţe mai devreme, însă nu neapărat dorinţa de cucerire a celor 976 de metri m-a motivat, ci scopul principal pentru care ne-am adunat la eveniment. Am făcut eforturi deosebite pentru caritate, pentru copii, pentru un titlu şi pentru respectul de sine", mărturiseşte unul dintre participanţi.

"Aprecierea mea pentru efort, Alex Dan Dumitru! Puţini înţeleg cât e de dificil, de câtă energie e nevoie, ce bătaie de cap e, grija de a-i satisface pe toţi, de a-i motiva. Puţini se implică în aşa ceva. Felicitări!", scrie, pe pagina de Facebook a evenimentului, o româncă.

Printre participanţii din acest an i-am recunoscut, în fotografiile postate pe pagina de Facebook a evenimentului, pe unii dintre cei care i-au fost alături lui Alex Dan Dumitru şi la prima ediţie a "Români in UK Challenge".

Şi, cel mai probabil, îi vor fi aproape şi la cea de-a treia ediţie, la care tecuceanul se gândeşte deja: "Mişcarea e importantă într-o rutină plină de ore suplimentare şi o goană nebună după bani. Invităm cât mai mulţi români să participe anul viitor, în Ţara Galilor, pentru că traseul nu este dificil şi, participând la o astfel de drumeţie, toţi suntem câştigători. Iar prieteniile care s-au legat între români nu vor fi niciodată uitate", ne-a declarat Alex Dan Dumitru.

Citit 4738 ori Ultima modificare Miercuri, 06 Iulie 2016 23:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.