Poveşti de succes din Italia | O gălăţeancă, FINALISTĂ la SANREMO (FOTO şi VIDEO)

Poveşti de succes din Italia | O gălăţeancă, FINALISTĂ la SANREMO (FOTO şi VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

"La jesina Cristina Aurelia, figlia di un tenore, tra i finalisti di Area Sanremo", aşa se intitulează articolul publicat în "Corriere Adriatico" despre artista care a reuşit performanţa de a fi aleasă, din 600 de concurenţi, printre cei 70 de finalişti ai celebrului Festival Sanremo.

"Originaria della Romania ma in Italia da diciassette anni, Cristina Aurelia Popa e figlia d'arte in una famiglia numerosa e nota in citta” - „Originară din România, dar în Italia de 17 ani, Cristina face parte dintr-o numeroasă şi cunoscută familie de artişti din oraşul nostru", precizează presa italiană.

Despre Cristina Aurelia şi sora ei, Mirela, care aveau şase şi, respectiv, 12 ani când au ajuns în Italia, aţi putut citi în anul 2012, în pagina de Diaspora a ziarului „Viaţa liberă”. Formau, la acea vreme, trupa Popa Sisters, şi îi cuceriseră pe italieni şi pe români cu vocile şi talentul lor.

Între timp, Mirela s-a căsătorit, are o fetiţă minunată, Miriam, şi continuă să cânte în biserică şi la evenimente creştine, cu un grup de tineri din zona în care locuieşte. Multe s-au schimbat şi în viaţa Cristinei Aurelia.

"Am avut parte de experienţe extraordinare, care m-au îmbogăţit din punct de vedere muzical. Am trăit într-o barcă, timp de doi ani şi ceva, în portul de Senigallia, alături de fostul meu căpitan-bucătar şi muzician poli-instrumentist Alessandro Tricarico. Am călătorit cu muzica, pe Adriatica, până în Croaţia. M-am dedicat unor stiluri muzicale complexe şi foarte diferite.

Am jucat şi într-un film patronat de Amnesty International - Secţiunea Italia: "Sulla Strada Di Casa". Apoi am hotărât să mă dedic muzicii mele. Şi, desigur, compun piese şi în româneşte, pe care sper ca în curând să le ascultaţi!", ne-a povestit gălăţeanca.

Din joacă

Presa italiană se minuna că aproape s-a dublat, faţă de anii trecuţi, numărul de concurenţi la Sanremo, din care au fost selectaţi cei 70 de finalişti, printre care şi gălăţeanca noastră. Tocmai de aceea am fost curioşi să aflăm cât de grea a fost competiţia pentru Cristina Aurelia Popa.

"Sanremo a fost o mare surpriză, fiindcă m-am înscris fără nicio pretenţie! Mulţi s-au prezentat cu aranjamente plătite de-a dreptul în aur, pe când eu am înregistrat piesa cu două zile înainte, cu doi prieteni, un bass-man şi un beatboxer, live. Nu mă aşteptam, sincer, la un rezultat mare, mai ales că nici n-am vrut să prezint cântecul cel mai frumos. Am început aventura mai mult în joacă şi a fost foarte satisfăcător. Deci nu a fost dificil, din contră, mai simplu decât îmi puteam imagina...", spune artista.

Crezul artistic

"Cântecul de la Sanremo, "Sopravvivo o vivo", vorbeşte despre vocea interioară, pe care oricine dintre noi o aude în minte, şi cu care avem de-a face tot timpul, despre capacitatea noastră de a o domina, de a o educa spre binele nostru! Şi nu trebuie să ne supărăm când greşim, însă greşeala să reprezinte un pas, o ocazie de a deveni mai mari, mai tari, mai puternici şi de a trece la nivelul succesiv... vrem să supravieţuim? Sau să trăim? Sau trăim aşa cum vrem noi...", spune, despre piesa cu care a ajuns în finala de la Sanremo, Cristina Aurelia Popa.

Gata cu atâtea cântece de dragoste!

"Toate cântecele mele au un mesaj foarte clar. M-am săturat de piese de dragoste, chiar dacă sunt foarte frumoase! Dar dragostea cea mai mare în perioadele de haos este cea care dă încredere, putere, curaj, oricărei fiinţe de pe faţa pământului! Căci toţi, orice meserie am face, avem acelaşi probleme şi acelaşi gânduri. Vreau ca muzica mea să facă lumea să se bucure, să danseze! Să avem gânduri frumoase, nu să ne concentrăm atenţia, tot timpul, pe ceea ce nu avem, pe ceea ce nu merge cum vrem noi, deoarece în felul acesta ne atragem situaţiile grele”, spune artista.

Strategia unui stil muzical original

"Totul porneşte de la gânduri, aşa cred eu, care se transformă în cuvinte, apoi în fapte, iar astea în obiceiuri care devin un stil de viaţă. Şi aşa ne creăm destinul. Putem alege ce să devenim dacă ne educăm gândurile spre calea aleasă şi dacă învăţăm să citim semnalele pe care viaţa ni le trimite", spune Cristina Aurelia Popa.

Stilul ei muzical împleteşte "Credinţa şi bucuria, cu un corect compromis comercial, care atrage mai multe feluri de persoane, mici şi mari, care ascultă jazz, hip-hop sau muzică populară românească”, spune artista.

Confirmarea de care avea nevoie

Deşi n-a ajuns printre cei opt concurenţi la Sanremo, nu regretă: "Am trecut toate probele fără mari emoţii, în afară de ultima, în finală, unde recunosc că îmi tremurau foarte tare mâinile şi picioarele. Şi aşa a vrut Domnul, să greşesc acordurile de la chitară şi să nu ajung la Teatrul Ariston. Dar asta nu e o problemă, am trăit momentul cu multă bucurie şi mulţumire, şi mi-a părut rău să văd tineri descurajaţi, plângând...

Cred că pentru mine asta reprezintă începutul adevărat, căci am primit toate confirmările de care aveam nevoie, acum ştiu exact ce trebuie să fac, deci la treabă! Sunt sigură că dacă voi face o mare carieră în Italia, va fi datorită notelor acelea care te duc cu gândul la cultura noastră românească. Am creat un stil al meu, original, şi abia aştept să-l ascultaţi", ne-a mărturisit Cristina Aurelia Popa.

Citit 11337 ori Ultima modificare Joi, 12 Ianuarie 2017 23:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.