Beyler cu uşile deschise
Foto: Foto: Vasile Caburgan

Beyler cu uşile deschise
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* „Români pentru români” * Pro West Investments a preluat o linie de producţie a uşilor metalice plus brandul Beyler * Uşi de toate culorile şi dimensiunile, cu preţuri de la 800 la 3.000 de lei *

„Renaşterea” ar putea fi sloganul sub care una dintre afacerile marca Beyler merge mai departe. Nu cu turci, ci cu românii de la Pro West Investments. Nu cu blocuri sau cartiere rezidenţiale, ci cu uşi metalice. O afacere simplă şi curată, la cheie am putea spune, care are în comun cu „vechiul” Beyler doar două dintre halele în care se face producţia, în curtea fostei fabrici din comuna Vânători.

După ce foştii proprietari turci de la Beyler au plecat din Galaţi, în aprilie 2010, fabrica a fost preluată, pentru reorganizare, de administratorul judiciar PricewaterhouseCoopers (PwC). De la ei a preluat firma Pro West Investments, în 6 iunie 2011, o linie de producţie a uşilor metalice, plus brandul. Deocamdată, a fost preluată doar una dintre linii, dar, aşa cum spune directorul executiv al Pro West Investments, ing. George Gabor, „pe viitor se intenţionează cumpărarea întregii fabrici. Au fost păstraţi şi circa 50 de angajaţi din vechea structură de personal, cu vechime de nouă ani. Peste 90 la sută dintre ei sunt localnici, din zona comunei Vânători, lozinca noastră fiind «români pentru români». Totuşi, foştii proprietari turci au clădit un lucru bun, un brand”, spune George Gabor.

Până la 80 de modele

„Putem produce până la 5.000 de uşi pe lună, dar avem şi export substanţial. Aproape o treime din producţia noastră merge spre Republica Moldova, dar avem clienţi şi din Grecia sau Ungaria. Încercăm să recâştigăm piaţa din Bulgaria, dar şi pe cea din ţară. Am păstrat cam toţi foştii clienţi ai Beyler”, spune directorul executiv al firmei Pro West Investments.

„Pe lângă cele 30 de modele clasice, cu design oriental, am făcut foarte multe îmbunătăţiri pe design, putând produce cam 80 de variante. Ne axăm foarte mult pe cererea clientului. Lucrăm numai la comandă şi încercăm să rezolvăm orice solicitare care ne vine. Am renunţat să mai producem broaşte şi butuci; broaştele le importăm de la DAF (7 ani garanţie), iar butucii îi cumpărăm de o firmă româno-italiană din Arad, aşa că, de un an şi jumătate, nu mai avem probleme cu butucii. Montajul se face cu o echipă agreată de noi, iar garanţia este de doi ani. În afara garanţiei şi a certificărilor, produsele beneficiază şi de asistenţă postgaranţie. Livrarea o facem în maximum două-trei săptămâni, în funcţie de cantitatea şi complexitatea comenzii, în toată ţara”, ne spune George Gabor.

Moldovenii vor pon-pon

Conform interlocutorului nostru, preţurile uşilor metalice Beyler, acum de o calitate net superioară, pornesc de la 800 şi pot ajunge până la 3.000 de lei. Cea mai scumpă uşă dată în ultimele luni a costat 2.400 de lei, preţ datorat şi dimensiunilor atipice. „Producem uşi metalice în cinci culori standard, alb, nuc, stejar, wenge şi mahon, dar la cerere putem face orice culoare. De exemplu, în Republica Moldova ni se cere foarte mult varianta pon-pon, o culoare închisă (bleumarin) cu mici picăţele albe, gen mozaic. La fel, şi dimensiunile pot fi la cerere, chiar şi cu luminator. Putem face şi catifea pentru uşi la interior, dar şi stative acoperite cu catifea, cum sunt cele din magazinele din bijuterii. Este de fapt o vopsea electrostatică ce imită catifeaua, care rezistă şi la apă. Producem în continuare şi uşi antifoc, rezistente la incendiu timp de 60 de minute, certificate, cu două rânduri de chedere. Dar încercăm să ne mărim şi plaja de produse: de exemplu, să vopsim jante de maşini (cu garanţie 30 de ani!) sau să aplicăm vopsirea electrostatică pe diverse elemente, cum ar fi balustradele pentru mall-uri”, încheie directorul executiv al firmei Pro West Investments, George Gabor.

Magazinul din Galaţi, pe Siderurgiştilor

În Galaţi, uşile metalice Beyler pot fi comandate de la magazinul Vebmont Construct, de pe strada Siderurgiştilor, în apropiere de intersecţia cu Gheorghe Doja, magazin a cărui echipă face şi montajul, pentru a beneficia de garanţia de 2 ani. Cum spuneam, sunt peste 80 de modele de design, aşa că aveţi de unde alege.

Citit 13086 ori Ultima modificare Vineri, 28 Octombrie 2011 11:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.