Combinatul oferă două bonusuri, în iulie şi în decembrie 2012

Combinatul oferă două bonusuri, în iulie şi în decembrie 2012
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Conducerea combinatului siderurgic ArcelorMittal Galaţi le-a făcut, marți, o nouă ofertă salarială liderilor sindicali. După ce propunerea iniţială - de a menţine lefurile din unitate la nivelul actual în 2012 - a fost respinsă de sindicalişti, patronatul le-a propus acestora acordarea a două bonusuri la anul.

„Administraţia poate acorda, în iulie, un bonus de doi la sută din venitul încasat de fiecare siderurgist în ultimele 12 luni şi, în decembrie, un bonus de 2,5 la sută din venitul ultimelor 12 luni. Acesta din urmă, însă, va fi acordat numai dacă nu vom încheia anul cu piederi”, a declarat Gheorghe Tiber, de la Federaţia Solidaritatea Virgil Săhleanu.

Asta înseamnă că, în iulie, siderurgiştii gălăţeni vor încasa, pe lângă salariu, încă 24 la sută din leafă, iar în decembrie - încă 30 la sută. Sindicaliştii au apreciat că această nouă ofertă a patronatului, prezentată ca fiind cea finală, este prea săracă. „Este foarte puţin, raportat la cantitatea şi calitatea muncii, dar şi la condiţiile de muncă ale siderurgiştilor de aici. Cererile noastre sunt mai mult decât decente şi ni le vom menţine”, a spus Vasile Crişan, de la FSS Metarom. Sindicaliştii cer creşterea salariilor cu peste 12 la sută în 2012.

Citit 2319 ori Ultima modificare Miercuri, 21 Decembrie 2011 00:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.