Noul BMW M5 la Braila

Noul BMW M5 la Braila
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cea de-a cincea generatie a sedanului de inalta performanta BMW M5 poate fi văzut, de la inceputul acestei saptamani la Braila, in showroom-ul APAN MOTORS. Spectaculosul M5 dispune de un motor V8 pe benzina de 4,4 litri ce dezvolta 560 Cai Putere (CP) intre 6.000 si 7.000 de rotatii pe minut (rpm), un cuplu maxim de 680 Nm intre 1.500-5.750 rpm si poate trimite masina la 100 km/h in 4,4 secunde. Viteza maxima este limitata electronic la 250 km/h, iar cu o optiune speciala (M Driver’s Package) viteza de top poate fi de 305 km/h, o performanta deosebita. Acceleratia pana la 200 km/h, cu start de de loc, dureaza mai putin de 13 secunde.

 

Masina prezenta in showroomul BMW APAN MOTORS este dotata cu M Driver’s Package, ceea ce permite atingerea vitezei de 305 km/h.

Performantele sunt surprinzatoare pentru o limuzina de aproape 5 metri, demarajul 0-100 km/h scade sub 4,5 secunde, iar viteza de top este de 305 km/h, asta daca se opteaza pentru scoaterea limitarii electronice de 250 km/h. Primii 200 km/h cu start de pe loc se realizeaza in mai putin de 13 secunde, adica atat cat are nevoie o masina normala pentru a atinge jumatate din aceasta viteza. Noul BMW M5 ar face fata fara probleme si la liniutele facute in compania altor masini preparate, „dopate”, sau chiar dragstere de categorie medie, asta deoarece distanta de 400 de metri o acopera intr-un interval sub 12 secunde.

Masina cere in medie 9,9 litri de benzina pentru 100 de kilometri parcursi, ceea ce presupune o performanta deosebita pentru un motor V8 de 4,4 litri care dezvolta 560 CP.

Motorul este pus in valoare de o transmisie robotizata Drivelogic, cu dublu ambreiaj si sapte viteze. Trasmisia trimite puterea exclusiv rotilor din spate. Tehnologic vorbind, noul M5 este mai sofisticat ca niciodata, fiind considerat în momentul de faţă una dintre "capodoperele" ingineriei industriei auto. Ingredientele pentru un succes atat de asteptat al noului BMW M5 tin si de diferentialul activ din spate, blocabil pana la 100%, astfel ca virajele bruste cu acceleratia la pamant si drift-urile prelungite vor putea fi efectuate fara probleme, daca se seteaza dinainte optiunile dorite de la butoanele MDrive M1 si M2. Astfel, se permite selectarea a doua configuratii prestabilite pentru raspunsul motorului, al directiei Servotronic, al cutiei de viteze cu dublu ambreiaj Drivelogic M DCT, al suspensiei adaptive sau gradul de interventie al sistemului electronic DSC. D

Autoturismul are volan sport M, suspensie M, interior si exterior cu aspect mai sportiv si setari specifice M. In premiera, de pe sigla M de pe volan soferul poate alege intre doua tipuri de setari pe care si le poate configura singur dupa cum doreste.

Principala noutate, adusa de aceasta a cincea generatie a M5, vine de sub capota. BMW a renuntat la celebrul motor V10 fara turbo pentru un V8 supraalimentat cu doua turbine – mai puternic si mai prietenos cu mediul.

Elementele de design sunt specifice pentru modelele de performanţă "M" şi includ eleron faţă cu prize de aer supradimensionate pentru răcirea motorului şi a frânelor, pasaje ale roţilor evazate.

La interior se evidenţiază panoul de instrumente specific M cu tehnologia black-panel, consolă centrală nouă îmbrăcată în piele şi scaune sport M. Echiparea standard mai include: tapiţerie din piele Merino, inserţii interioare în nuanţă exclusivă Aluminium Trace, plafon BMW Individual în culoare Antracit, aer condiţionat automat pe două zone şi lumină ambientală.

În plus, maşina poate fi dotata cu: Head-Up Display cu mod de afişaj specific gamei M (standard), faruri adaptive cu lumini Xenon standard, asistare automată a fazei lungi, BMW Night Vision cu recunoaştere a pietonilor, Lane Change Warning System (sistem de avertizare la schimbarea benzii), Lane Departure Warning System (sistem de avertizare la părăsirea sensului), Surround View (vedere panoramică cu 3 camere pentru manevre de parcare), utilizare a internetului, integrare extinsă a terminalelor smartphone şi a playerelor muzicale, şi aplicaţii Web Radio, Facebook şi Twitter.

Dincolo de toate aceste caracteristici tehnice, M5 este o masina cu totul exceptionala, o masina plina de viata, care are „plamanii foarte bine dezvoltati”, reusind sa taie respiratia chiar si unui neavizat in domeniu.

In prezent, in tara sunt disponibile doar cateva stfel de modele, unul dintre ele fiind, de la inceputul acestei saptamani, in showroom-ul dealerului APAN MOTORS, situat pe Soseaua Dig Braila-Galati, km.4.

(P)

Citit 3131 ori Ultima modificare Vineri, 20 Ianuarie 2012 01:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.