LTG 1 şi-a reluat producţia astăzi, după trei ani şi jumătate

LTG 1 şi-a reluat producţia astăzi, după trei ani şi jumătate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

ArcelorMittal Galaţi a reluat, marţi dimineaţă, producţia pentru clienţi la Laminorul de Tablă Groasă (LTG) nr. 1, după trei săptămâni de teste la cald, trecute cu succes, a anunţat purtătorul de cuvânt al companiei siderurgice, Dorian Dumitrescu. "În ultimele zile s-au laminat brame, cu titlu experimental, pentru a testa parametrii laminorului şi pentru a-i face ultimele finisaje la cajele de laminare", a precizat oficialul. Conform aceleiaşi surse, operaţiunile de repornire a Laminorul de Tablă Groasă nr. 1 au fost demarate prin reîncălzirea cuptorului cu propulsie nr. 1, care furnizează o productivitate bună şi consumuri energetice scăzute, fiind alimentat în principal cu gaz de furnal.

LTG 1 a fost oprit în toamna lui 2008, imediat după izbucnirea crizei economice mondiale, care a generat prăbuşirea comenzilor de oţel. De atunci, producţia de tablă groasă de la Galaţi a fost asigurată de LTG 2. Cele două laminoare pot produce un milion de tone de table groase pe an. "Volumul real va fi realizat în funcţie de cererea pieţei", a precizat Dorian Dumitrescu.

"Cu LTG 1 şi 2 în operare, putem să ne creştem flexibilitatea producţiei de table groase, să fim în poziţia de a descongestiona LTG 2,  să ne îmbunătăţim serviciile, precum şi timpii de livrare pentru clienţi şi să oferim o paletă diversificată de produse", a afirmat directorul general al combinatului ArcelorMittal Galaţi, Bruno Ribo.

La LTG 1 lucrează acum câteva zeci de angajaţi, majoritatea foşti laminatori care au părăsit combinatul în anii anteriori prin scheme de plecări voluntare. Ei au fost angajaţi pe durată determinată. Lor li se vor alătura în curând alţi siderurgişti, care au lucrat sau lucrează în alte sectoare de pe platforma siderurgică, unii dintre ei urmând a fi recalificaţi.

Citit 2958 ori Ultima modificare Marți, 19 Iunie 2012 15:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.