Va fi sau nu va fi fabrică de tractoare la Galaţi?

Va fi sau nu va fi fabrică de tractoare la Galaţi?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Contractul dintre Zona Liberă Galaţi (ZLG) şi firma cu capital româno-chinez Goldex Industry, care intenţionează să deschidă o fabrică de tractoare la Galaţi, a ajuns într-o situaţie delicată din cauză că nu au fost plătite taxele şi redevenţele aferente terenului concesionat. Goldex Industry, cunoscută mai ales pentru producerea la Râşnov a tractoarelor sub marca „Hoyo”, a concesionat cinci hectare de teren în ZLG, punctul forte al planurilor de investiţii fiind linia de asamblare a tractoarelor.

„Din păcate, au apărut o serie de complicaţii în ceea ce priveşte alocaţiile bugetare ale părţii chineze. Investiţiile de la Galaţi ar fi trebuit să fie prinse în bugetul chinez pe anul acesta, dar, din cauza unor reeşalonări, a rămas ca investiţiile din unele ţări, printre care şi România, să fie analizate abia în iulie şi din cauza aceasta au apărut întârzieri la plata redevenţelor”, ne-a explicat Angela Ivan, directorul general al Zonei Libere Galaţi. Una peste alta, Goldex Industry a acumulat restanţe de aproximativ 10.000 de dolari.

„De reziliat un contract este simplu, dar dacă, totuşi, acolo se va face această investiţie? Drept urmare, ne-am decis să facem o reeşalonare a plăţilor şi să aşteptăm până la mijlocul lunii iulie să vină investitorul chinez şi să-şi stabilească proiectul. Atunci vom şti dacă rămâne contractul valabil sau nu”, a precizat directoarea ZLG. Teoretic, firma româno-chineză, pe lângă linia de asamblare a tractoarelor, mai are în plan realizarea unei staţii de prelucrare a uleiului, o staţie de prelucrare a zahărului şi una de producere a biogazului. Proiecţiile de anul trecut, din momentul încheierii contractului dintre Goldex Industry şi Zona Liberă Galaţi indicau investiţii totale în cele patru obiective în jurul a 60 milioane de euro şi 220 de noi locuri de muncă. Dacă se vor materializa aceste investiţii, rămâne de văzut. În iulie.

Citit 4484 ori Ultima modificare Joi, 28 Iunie 2012 18:57

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.