Showroom auto la Fisc - Maşini confiscate, scoase de vânzare

Showroom auto la Fisc - Maşini confiscate, scoase de vânzare
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)
  • Finanţele gălăţene au pregătit o listă cu 78 de autoturisme provenite din confiscări ce le vor fi oferite amatorilor de chilipiruri „la preţuri fără concurenţă” * De la mărci de lux la mărci… de piese de schimb * Cel mai scump - un BMW X5, cea mai ieftină - o Dacie antică
Lume, lume, amatori de chilipiruri pe patru roţi, Direcţia Generală a Finanţelor Publice (DGFP) Galaţi şi-a reînnoit în aceste zile oferta de autoturisme scoase la vânzare fără licitaţie, cu TVA inclus şi, desigur, la preţuri fără concurenţă! Mărci, mai ceva ca la un showroom auto, chit că unele sunt mai degrabă bune pentru piese de schimb: Mercedes, Volkswagen, Opel, Audi, BMW, Renault, Hyundai, Ford, ba chiar şi Dacia sau Lada pentru cei nostalgici, toate se regăsesc pe lista Fiscului gălăţean. Pentru asta trebuie să le mulţumim în special contrabandiştilor care, odată prinşi la frontieră cu marfa suspectă în sac, şi-au pierdut şi autoturismele. De aici şi numărul mare de autoturisme înmatriculate în Bulgaria sau R.Moldova, contrabandiştii mergând pe ideea că, la o adică, dacă este să fie prinşi, paguba să nu fie la fel de mare ca la o maşină înmatriculată în România. Dar pe lista DGFP Galaţi se regăsesc şi maşini provenite din confiscările făcute de diverse instituţii ale statului.

Bolizi de lux

În oferta DGFP Galaţi se găsesc în prezent nu mai puţin de 78 de maşini, pentru toate gusturile şi toate buzunarele. Dacă ar fi să facem un top al mărcilor scoase la vânzare, cel mai bine se plasează Opel, cu 18 autoturisme, şi Volkswagen, cu 16 autoturisme aflate în ofertă. Pe locurile următoare, cu câte şase maşini pe lista Fiscului, se află Ford, Audi, BMW şi Mercedes. În ceea ce priveşte valoarea autoturismelor, în categoria autoturismelor de lux, piesa de rezistenţă este un BMW X5, din 2001. Bolidul poate achiziţionat la preţul de 18.200 de lei, singurul inconvenient fiind acela că este înmatriculat în Bulgaria. Tot în categoria maşinilor cu preţuri ceva mai piperate intră un Mercedes S280, din 1998, cu un preţ de vânzare de 17.820 lei şi două autoturisme Opel, cu preţuri de 13.150 de lei, respectiv, 16.965 de lei. Un autovehicul ceva mai puţin obişnuit este şi autocarul Neoplan 116, diesel, înmatriculat în R.Moldova, ce poate fi achiziţionat cu 18.000 de lei.

La preţuri mici

În categoria maşinilor cu o valoare ceva mai moderată, la caii putere conduce gama Volkswagen, un astfel de autoturism, ce-i drept din 1995, poate fi cumpărat cu 2.730 de lei, avantajul fiind acela că este înmatriculat în ţară. Din aceeaşi marcă mai sunt şi alte câteva maşini ce pot fi cumpărate cu preţuri ce merg până la 4.650 de lei. Din urmă vin tare şi autoturismele Ford, cu preţuri cuprinse între 1.300 şi 2.275 de lei. Destul de tentantă ar fi şi achiziţionarea unui autoturism Skoda Octavia. O astfel de maşină, fabricată în 2002 şi înmatriculată în România, poate fi achiziţionată cu 8.900 lei, dar în oferta DGFP Galaţi se mai află şi un autoturism fabricat în 2001, înmatriculat în Bulgaria, evaluat la 9.300 lei. Nu în ultimul rând, de luat în calcul ar putea fi şi achiziţionarea unui autoturism Renault, preţurile fiind cuprinse între 1.625 şi 4.550 de lei sau a unui Opel, la preţuri cuprinse în 2.800 şi 7.000 de lei. Există şi o clasă de maşini bune mai degrabă pentru piese de schimb sau, eventual pentru colecţionari de relicve auto din epoca trecută. Pe lista Fiscului se află trei autoturisme Dacia, cam obosite, săracele, din 1996 şi 1992, din care unul poate fi cumpărat cu doar 570 de lei, iar celelalte două cam la 1.300 de lei. Pe listă se mai regăsesc şi trei autoturisme Lada, la preţuri de până în 2.600 de lei.

Citit 36099 ori Ultima modificare Duminică, 15 Iulie 2012 16:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.