Cum ar investi tinerii patru milioane de euro?

Cum ar investi tinerii patru milioane de euro?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
  • Toţi cei intervievaţi ne-au spus că, dacă ar câştiga la Loto, ar investi banii în domenii care mai de care mai atractive * Cine n-ar paria pe agricultură, ar băga bani în cercetare sau ar tranzacţiona acţiuni Bursă

Un tânăr gălăţean care n-a părăsit încă băncile liceului sau ale facultăţii s-ar putea îmbogăţi, mâine seară, cu peste 4 milioane de euro, dacă ar câştiga premiul cel mare la extragerea Loto 6/49. O asemenea sumă în cont nu înseamnă, însă, neapărat şi o viaţă întreagă lipsită de griji. Mai degrabă, ar putea reprezenta şansa tânărului de a se transforma din elev sau student în viitor om de afaceri de succes. Am încercat să aflăm, ieri, cum ar investi tinerii gălăţeni cei aproape 4 milioane de euro cu care ar rămâne după reţinerea impozitului, dacă ar câştiga la Loto, mâine seară. 

Spre surprinderea noastră, am aflat că cei mai mulţi dintre ei înţeleg pe deplin faptul că banii sunt necesari în afaceri, dar că ideile şi informaţiile preţioase sunt cele care te transformă dintr-un om oarecare într-un manager de top.

Liderul Ligii Studenţilor din Galaţi, Dorin Coteţ, spune că ar investi o parte din bani în afaceri proprii, dar că anumite sume ar merge şi către comunitate.

„Aş investi în agricultură şi în dezvoltarea protecţiei medicului o parte din bani. Sunt încă student, aşa că aş apela la programele de dezvoltare pentru studenţi, ca să obţin şi finanţare de la stat. Nu e neapărat nevoie să dezvolt o afacere numai pe banii mei. Apoi aş ajuta oraşul să îşi construiască un centru de reintegrare pentru persoanele fără adăpost. Nu un centru de urgenţă, ci unul în care oamenii să aibă şansa să îşi recâştige locul în societate. Aş investi şi ca să îmi ajut familia. Nu cu banii jos, ci le-aş înfiinţa nişte fonduri de pensii private consistente, probabil”, ne-a spus Dorin Coteţ.

Cine nu vrea să investească agricultură, se gândeşte la viitor şi la cât de mult ar putea valora o invenţie folosită pe scară largă.

„Eu aş investi banii în cercetare. S-a inventat, deja, de ceva vreme o maşină care funcţionează pe bază de apă, deci ştiinţa progresează rapid. Nici nu ne dăm seama cât de departe am putea ajunge dacă am investi în cercetare tehnologică. Şi cred că dacă aş avea banii pentru investiţie, aş câştiga mult mai mult decât aş da iniţial”, este de părere Claudiu Lujanschi, de 22 de ani, student în anul III.

Evident, cu aproape patru milioane de euro, un tânăr cu idei, dar şi cu un minim de experienţă nu trebuie să se limiteze la investiţii într-un singur domeniu.

„Cu aproape 4 milioane de euro, aş putea să investesc, în primul rând, în energie regenerabilă. Apoi, cred că aş vrea să mă dezvolt pe partea de afaceri de divertisment, cum ar fi baruri, cafenele şi aşa mai departe. Evident, nu mi-aş investi toţi banii în astfel de afaceri, ci aş accesa şi diverse proiecte cu finanţare nerambursabilă”, a declarat Andrei Cerbu, în vârstă de 22 de ani, student în anul IV.

Bani mulţi s-ar putea face şi din investiţii ceva mai riscante.

„O parte din bani i-aş juca la Bursa de Valori. Sigur că aş lăsa şi în bancă o anumită sumă, de rezervă. Şi cred că aş băga bani şi în imobiliare, pentru că investiţia ar fi una pe termen lung, chiar dacă piaţa nu mai merge la fel de bine ca în trecut”, apreciază Alexandru Năfureanu, în vârstă de 24 de ani, student.

Nici elevii n-ar investi greşit, dacă ar avea ocazia. „Sincer nu m-am gândit foarte bine, dar cred că aş investi în imobiliare pentru că par ceva mai sigur şi de durată. Totuşi, momentan nici nu îmi pot imagina cât de mare e suma”, ne-a spus Ramona Popov, de 18 ani.

Citit 2014 ori Ultima modificare Marți, 14 August 2012 19:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.