ArcelorMittal nu reporneşte Furnalul 3
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

ArcelorMittal nu reporneşte Furnalul 3
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Conducerea combinatul siderurgic dezminte informaţiile potrivit cărora ar urma ca Furnalul nr. 3 să fie repornit în această perioadă. Motivul pentru care unitatea respectivă va rămâne închisă, în ciuda faptului că a fost recent renovată, este legat de condiţiile din piaţa oţelului. "ArcelorMittal Galaţi doreşte să clarifice - aşa cum a mai anunţat anterior, deopotrivă partenerilor sociali şi cât şi opiniei publice - că actualele condiţii din piaţă nu sunt favorabile repornirii Furnalului nr. 3 şi că această intenţie nu este printre priorităţile noastre pe termen scurt. Dar acest echipament, recent reparat, poate fi repornit imediat ce situaţia se va îmbunătăţi", a declarat Dorian Dumitrescu, purtătorul de cuvânt al administraţiei ArcelorMittal Galaţi.

Reprezentanţii companiei mai susţin că, în continuare, toate comenzile pe care le are combinatul de la Galaţi vor putea fi onorate cu Furnalul 5 aflat în funcţiune. "Furnalul nr. 5 singur poate livra volumele de fontă lichidă necesare, de calitate înaltă şi la costuri competitive", a mai spus sursa citată.

Amintim că Furnalul 5, cel mai mare de la ArcelorMittal Galaţi, a fost repornit anul trecut, în luna octombrie, în urma unei reparaţii capitale care a presupus reconstruirea sa. De la acel moment, celelalte furnale au fost oprite. Printr-un proces de reparaţie (lucrări de mentenanţă) a trecut şi Furnalul 3, de o capacitate mai mică, însă acesta nu a fost încă repus în funcţiune după acest proces, deşi lucrările s-au terminat în vara acestui an.

Citit 3989 ori Ultima modificare Vineri, 14 Septembrie 2012 15:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.