Tranzacţie la Rasdaq - Prodvinalco Galaţi, „strălucire meteorică” la bursă

Tranzacţie la Rasdaq - Prodvinalco Galaţi, „strălucire meteorică” la bursă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Tranzacţie de 363.000 lei pentru aproape o treime din titlurile societăţii *


Societatea gălăţeană Prodvinalco a avut o strălucire meteorică pe piaţa Rasdaq la începutul acestei săptămâni, când titlurile firmei au fost cele mai lichide de piaţă. Mai exact, marţi, s-a înregistrat o tranzacţie cu 30,5 la sută dintre acţiunile producătorului gălăţean de vin, pentru 363.000 lei. Potrivit informaţiilor furnizate de Bursa de Valori Bucureşti, titlurile au fost cedate la preţul de 0,75 lei/acţiune, faţă de cotaţia precedentă de 2 lei/acţiune, înregistrată la 28 septembrie. Atunci, titlurile au urcat de la preţul de 1,02 lei, pe un rulaj de doar 172 de lei.

Societatea Prodvinalco, teoretic specializată pe producţia de vin, traversează de câţiva ani încoace o perioadă economică dificilă. În anul 2011, la o cifră de afaceri de 2,49 milioane de lei, în scădere cu 23,7 la sută faţă de anul precedent, a înregistrat o pierdere de 34.673 lei. În plus, firma a acumulat datorii ce au ajuns la o valoare de 3,66 milioane de lei. Potrivit rapoartelor transmise pieţei bursiere, firma a rămas cu doar trei angajaţi, iar singurele investiţii pe care le-a făcut în 2011 au fost unele de modernizare a unor hale de pe bulevardul George Coşbuc, în vederea închirierii lor. În materie de vinificaţie, firma nu a depăşit, prin desfacerea unor produse îmbuteliate sau vărsate, nivelul pieţei locale, dar nu reuşeşte să facă faţă competitorilor cu mărci de prestigiu, precum Vincon, Murtfatlar sau Jidvei.

Tranzacţia din această săptămână a fost intermediată de SSIF Goldring SA din Târgu-Mureş şi marchează trecerea pachetului de acţiuni deţinut de Boris Iamandi în portofoliul lui Alin Mototolea. În afară de pachetul de 30,5 la sută dintre acţiunile care au făcut obiectul tranzacţie, 14,55 la sută dintre acţiuni sunt deţinute de Florin Diaconu, iar restul pachetului, de 55 la sută, este deţinut de diverse persoane fizice.

Citit 4691 ori Ultima modificare Joi, 18 Octombrie 2012 00:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.