Afaceri... culinare - Brânzeturi în stil franţuzesc şi reţete de Tecuci!

Afaceri... culinare - Brânzeturi în stil franţuzesc şi reţete de Tecuci!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
  • Investiţie de un milion de euro într-o nouă fabrică de procesare a produselor lactate

Cine doreşte să savureze sortimente rafinate de brânzeturi nu mai trebuie să meargă până în Pirineii spanioli sau restaurantele franţuzeşti, ci se poate opri direct la… Tecuci. Asta pentru că, la sfârşitul săptămânii trecute, a fost inaugurată o fabrică de procesare în care, sub marca „Artesana”, vor fi puse în practică zeci de reţete originale de brânzeturi şi produse lactate. Investiţia, în valoare de nu mai puţin de un milion de euro (250.000 euro din fonduri europene), aparţine companiei Dodali, iar totul în fabrică este nou-nouţ, cu echipamente de ultimă generaţie, la cele mai înalte standarde de calitate şi prelucrare. De altfel, fabrica tecuceană, cu o capacitate de procesare a 2.000 de litri de lapte pe zi, pune accentul pe calitatea produselor şi nu atât pe cantitate, ca parte a strategiei firmei de a se impune pe piaţa brânzeturilor artizanale.

„Oraşul Tecuci este cunoscut încă de la începuturile lui ca târg pentru cei mai buni artizani din sud-estul Moldovei. Ne dorim să reînviem tradiţia nu doar prin produsele noastre sută la sută naturale, ci şi prin modul în care ne-am decis să administrăm proiectul, cu cel mai mare respect pentru clienţii şi pentru partenerii noştri”, a declarat la inaugurarea noii fabrici Alina Donici, managing partner al companiei Dodali.

Deschiderea noii fabrici a fost un bun prilej pentru a mai da o veste bună. Pe lângă faptul că produsele firmei tecuceane vor fi distribuite la nivel naţional, compania va „ataca”, la modul culinar vorbind, şi Capitala, unde luna viitoare va fi deschis, în Piaţa Pipera, un magazin propriu sub marca „Artesana”. Brânzeturile tecucene vor fi asortate şi cu alte produse de marcă, precum delicatesele de la Lucullus, muştarul de Tecuci, vinurile de la Domeniile Sâmbureşti sau produse de panificaţie tradiţionale.

Citit 5491 ori Ultima modificare Marți, 23 Octombrie 2012 17:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.