Statul i-a acordat Combinatului noi păsuiri la anumite investiţii de mediu
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Statul i-a acordat Combinatului noi păsuiri la anumite investiţii de mediu
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Informaţia a devenit publică după ce producătorul de oţel a fost amendat de Garda de Mediu


Combinatul siderurgic ArcelorMittal Galaţi a fost amendat cu 50.000 de lei de către Garda de Mediu pentru că nu a realizat la termen o investiţie de mediu. “Sancţiunea i-a fost aplicată companiei pentru nerespectarea termenului de modernizare a gospodăriei apelor de la Laminorul de Benzi la Cald (LBC) – 12 octombrie 2012 – asumat prin Autorizaţia Integrată de Mediu”, a declarat şeful Comisariatului Judeţean al Gărzii de Mediu, Mărioara Gătej.

Autoritaţia Integrată de Mediu, care i-a fost emisă combinatului de către Agenţia Regională de Protecţie a Mediului în anul 2007, are anexat un set de măsuri de conformare la cerinţele europene de mediu (în fapt, investiţii în protecţia mediului), pe care compania trebuie să le implementeze etapizat până la finele anului 2014.

Răgazul, oferit de Apele Române

Revenind la investiţia de câteva milioane de euro pe care ArcelorMittal Galaţi ar fi trebuit să o realizeze la gospodărirea apelor de la LBC, combinatul a plătit jumătate din amenda aplicată de Garda de Mediu, 25.000 de lei, conform procedurii de care beneficiază cei care achită sancţiunea în primele ore de la aplicarea acesteia, dar a contestat pedeapsa, invocând o extindere a termenului de realizare a investiţiei, obţinută în urma unor negocieri purtate cu Apele Române.

Surse din interiorul companiei siderurgice şi din interiorul companiei naţionale de gospodărire a apelor au confirmat faptul că ArcelorMittal Galaţi ar fi obţinut, într-adevăr, în urma tratativelor cu autorităţile guvernamentale, prelungirea până la 31 decembrie 2014 a termenelor de realizare a unora dintre investiţiile anexate Autorizaţiei Integrate de Mediu. “Anumite termene au fost prelungite din cauza volumului ridicat al investiţiilor”, au explicat surse de la Apele Române.

Oficial, ArcelorMittal Galaţi nu a arătat decât că îşi reafirmă angajamentul de a realiza investiţiile de mediu asumate. “ArcelorMittal Galaţi ia măsuri atât pentru respectarea legislaţiei de protecţie a mediului, cât şi a reglementărilor din autorizaţia de mediu. Deşi criza economică afectează planurile noastre de investiţii pentru mediu, suntem decişi să finalizăm toate proiectele pentru acest sector, în cooperare cu autorităţile”, a afirmat purtătorul de cuvânt al companiei siderurgice, Dorian Dumitrescu.

Citit 2173 ori Ultima modificare Marți, 13 Noiembrie 2012 14:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.