Combinatul mai cere zece ani pentru ecologizarea haldei de zgură

Combinatul mai cere zece ani pentru ecologizarea haldei de zgură
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

ArcelorMittal Galaţi a cerut autorităţilor române un nou termen pentru ecologizarea haldei de zgură. Termenul-limită era mijlocul anului 2014, însă şefii combinatului susţin că mai au nevoie de încă zece ani pentru a valorifica tot fierul vechi de acolo. "Am cerut autorităţilor de mediu extinderea perioadei în care să folosim zgura. Este important pentru noi să extragem tot fierul vechi din haldă. Ar fi un non-sens să nu luăm tot fierul vechi de acolo atât din punct de vedere al mediului, cât şi din punct de vedere economic", a declarat directorul ArcelorMittal Galaţi, Bruno Ribo.

În ultima perioadă, mai multe comunităţi din judeţul Galaţi au făcut cereri pentru zgură pentru refacerea unor drumuri. În schimb, nicio firmă care se ocupă cu autostrăzile nu a făcut vreo cerere similară, deşi s-a tot discutat mult pe tema folosirii zgurii la ample lucrări de infrastructură. "Avem în permanenţă cereri de la comunităţile locale, cereri pe care le onorăm. Pentru zgură suntem dispuşi la orice fel de discuţie, însă trebuie să ne ceară ei, cei care se ocupă de astfel de proiecte", a mai spus Bruno Ribo.

Halda de zgură ocupă o suprafaţă de 110 hectare şi a fost dată în folosinţă în 1968. De atunci, în haldă s-au adunat 59 de milioane de tone de deşeuri industriale rezultate din procesul de fabricare a oţelului.

Citit 3425 ori Ultima modificare Miercuri, 12 Iunie 2013 16:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.