Pentru viitorii specialişti gălăţeni: Inginerie electrică navală după modelul olandez

Pentru viitorii specialişti gălăţeni: Inginerie electrică navală după modelul olandez
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Parteneriat de colaborare în formarea personalului între Alewijnse Marine Galaţi şi Universitatea „Dunărea de Jos”


Compania Alewijnse Marine Galaţi şi Universitatea „Dunărea de Jos” au încheiat săptămâna trecută un protocol de colaborare în urma căruia, timp de cel puţin doi ani, studenţii din cadrul Facultăţii de Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică şi Electronică vor beneficia de experienţa olandeză în domeniul instalaţiilor electrice navale. Acest protocol a plecat din dorinţa, atât a mediului universitar, ca formator de viitori specialişti, cât şi a mediului de afaceri, ca potenţial angajator, de a dezvolta o relaţie în urma căreia studenţii să aibă ocazia de a se perfecţiona prin participarea directă la procesele de producţie. Fie prin intermediul unor stagii de practică, fie chiar prin acordarea unor joburi part-time încă din perioada studenţiei, viitorii absolvenţi vor putea aplica ceea ce au învăţat în facultate, dar vor putea vedea şi care sunt tehnologiile şi metodele de lucru aplicate în prezent într-o întreprindere modernă. Totodată, se mizează pe faptul că, printr-o cunoaştere „pe viu” a profesiei pentru care se pregătesc, studenţii se vor simţi mai atraşi şi mai motivaţi să-şi aprofundeze pregătirea.

Pe lângă perfecţionarea activităţii didactice şi de formare profesională a studenţilor, un alt obiectiv al colaborării dintre universitate şi Alewijnse Marine Galaţi este acela de a stimula activităţile de cercetare-inovare. În acest sens, compania olandeză şi-a arătat disponibilitatea de a sprijini studenţii în elaborarea unor lucrări de licenţă, masterat sau chiar a unor teze de doctorat. De asemenea, nu vor fi neglijate nici parteneriatele în cadrul unor proiecte de cercetare ştiinţifică sau transfer tehnologic.

Nu în ultimul rând, studenţii cu performanţe deosebite în domeniul Ingineriei Electrice vor beneficia, din octombrie 2014, de burse speciale de studiu din partea Alewijnse Marine Galaţi şi chiar li se va oferi posibilitatea, dacă doresc, să se angajeze în cadrul companiei după absolvire.

Citit 3927 ori Ultima modificare Duminică, 02 Martie 2014 18:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.