Noi plecări din Combinat? Peste 500 de angajaţi, trecuţi în „programul de planificare a forţei de muncă”

Noi plecări din Combinat? Peste 500 de angajaţi, trecuţi în „programul de planificare a forţei de muncă”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Un nou program de "program de planificare a forţei de muncă" implementat la ArcelorMittal dă naştere unor speculaţii cum că ar urma alte autodisponibilizări


Sindicaliştii de pe platforma combinatului gălăţean acuză conducerea ArcelorMittal că pregăteşte un nou val de plecări fără să consulte partenerii sociali. Potrivit liderilor de la sindicatul Siderurgistul AMG, peste 500 de angajaţi de la sectoarele de mentenanţă vor fi trecuţi în departamentul "Structural & Skill Pool", pe care sindicaliştii îl caracterizează drept "anticamera unor noi plecări". "Sunt oameni bine pregătiţi, specialişti care lucrează la mentananţă şi care acum sunt trimişi pe magistrală să taie frunze", a comentat Vasile Crişan, purtătorul de cuvânt al Siderurgistul AMG. Conducerea sindicatului a cerut printr-o adresă oficială stoparea acestui program, invocând şi faptul că nu s-ar fi respectat procedurile de informare şi consultare a partenerilor sociali. "Biroul Executiv al sindicatului Siderurgistul AMG solicită conducerii ArcelorMittal Galaţi stoparea implementării optimizării mentenanţei şi respectarea procedurii de informare-consultare conform directivelor europene şi iniţierea de urgenţă a unui dialog social bazat pe date concrete. În caz contrar suntem nevoiţi să folosim toate mijloacele de luptă sindicală legale", se arată în adresa sindicaliştilor către conducerea combinatului.

"Compania a informat partenerii sociali"

De partea cealaltă, ArcelorMittal susţine că este vorba doar de un "program de planificare a forţei de muncă" şi nu face vreo referire la posibile noi plecări voluntare. "ArcelorMittal Galaţi lansează un program de planificare a forţei de muncă pentru toate sectoarele de mentenanţă din Combinat. Proiectul va analiza situaţia angajaţilor şi contractorilor Companiei în vederea implementării unor soluţii moderne şi flexibile care să asigure forţa de muncă adecvată pentru activităţile de mentenanţă. De asemenea, proiectul vizează alocarea persoanelor potrivite în posturile potrivite, definirea detaliată a structurii şi profilului posturilor şi echilibrarea activităţilor de zi cu cele în schimburi. Ca urmare a implementării acestui program, unii dintre angajaţi ar putea fi transferaţi în alte posturi în cadrul Combinatului, dar – concomitent - ar putea fi implementat şi un plan de recrutare", se arată într-un răspuns al departamentului Comunicare al ArcelorMittal. De asemenea, conducerea companiei apreciază că a informat sindicatele în legătură cu această intenţie. "Aşa cum procedează în mod curent, compania a informat partenerii sociali cu privire la proiect încă înainte ca acesta să înceapă şi va continua să îi informeze în legătură cu evoluţiile şi deciziile care vor fi luate", se mai arată în răspuns.

Citit 6054 ori Ultima modificare Miercuri, 05 Martie 2014 09:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.