Sindicaliştii gălăţeni, ping-pong între Ponta şi Băsescu

Sindicaliştii gălăţeni, ping-pong între Ponta şi Băsescu
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

150 de reprezentanţi ai sindicatului Siderurgistul AMG, de pe platforma combinatului de la Galaţi, au pichetat ieri sediul Curţii Constituţionale a României (CCR), acuzând faptul că se trenează aplicarea Ordonanţei de Urgenţă 57/2013 privind producerea energiei din surse regenerabile. Sindicaliştii susţin că, deşi a fost emisă în luna iunie a anului trecut, ordonanţa Guvernului nu produce încă efecte. "Ordonanţa de Urgenţă trebuia să ajute marii consumatori de energie, între care şi ArcelorMittal Galaţi, în aşa fel încât să scadă costurile cu energia. Noi suntem de acord cu aceste măsuri cu condiţia ca agenţii economici să fie obligaţi să nu mai închidă facilităţi de producţie, să nu mai dea oameni afară", a explicat purtătorul de cuvânt al Siderurgistul AMG, Vasile Crişan.

Dispută între Băsescu şi Ponta

Legea certificatelor verzi este, însă, şi un motiv de dispută politică între palatele Cotroceni şi Victoria. Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, că Legea certificatelor verzi a fost retrimisă în Parlament pentru că trebuia să vină un aviz de la Comisia Europeană. "Vă asigur că nu am nimic împotrivă să fie promulgată imediat ce îndeplinim toate procedurile, pentru ca România să nu se mai aleagă cu un infrigement", a precizat şeful statului.

Sindicaliştii trebuie să protesteze la Cotroceni, nu la Guvern, a declarat premierul Ponta, adăugând că preşedintele Băsescu este cel care refuză promulgarea legii privind certificatele verzi şi "subminează", astfel, economia naţională şi precizând că este dispus să protesteze şi el la Cotroceni. Declaraţia premierului Victor Ponta vine în contextul în care sindicaliştii care au pichetat ieri sediul CCR pichetează astăzi şi sediul Guvernului din acelaşi motiv.

Preşedintele a sesizat Curtea Constituţională

În 26 februarie, preşedintele Traian Băsescu a sesizat Curtea Constituţională în cazul OUG 57/2013 privind producerea energiei din surse regenerabile. Băsescu a arătat în sesizarea de neconstituţionalitate trimisă Curţii Constituţionale că, în opinia Comisiei Europene, procedura de notificare şi pre-notificare, impusă de Articolul 108 alineatul (3) din Tratatul privind funcţionarea Uniunii Europene, nu a fost respectată, fapt ce poate atrage declanşarea unei proceduri de infringement împotriva României.

Citit 2702 ori Ultima modificare Miercuri, 12 Martie 2014 18:57

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.