SONDAJ/ De unde cred gălățenii că vine succesul în afaceri
Foto: Foto: Victor Cilincă

SONDAJ/ De unde cred gălățenii că vine succesul în afaceri
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

În loc să se limiteze la vânzare, investitorii de la Contec Foods au ales să facă ceva ce gălăţenilor le-a fost imposibil: să pună fabrica în mişcare. Am încercat, ieri, să vedem ce cred gălăţenii că e mai rodnic, în afaceri: să vinzi şi să revinzi sau, înainte de toate, să produci?

Indiferent de vârstă şi de profesie, gălăţenii au înţeles perfect un fapt esenţial în afacerile vremurilor noastre: din revânzare faci bani o vreme, dar în nici un caz nu construieşti o economie durabilă.

"Vorbim doar cu titlu de principiu. Dacă aş hotărî, la un moment dat, să îmi deschid o afacere, cu siguranţă că aş prefera să produc ceva. De ce? Pentru că de aşa ceva are nevoie ţara noastră, la acest moment. Mi se pare că se înregistrează un mare deficit de producţie, la nivelul societăţilor comerciale. Aşa că dacă ar fi să pot ajuta cumva, aş alege producţia", ne-a declarat Cătălin, în vârstă de 30 de ani, cadru militar.

"Fără doar şi poate că aş alege să produc. Mai exact, aş prefera să am o afacere agricolă, pentru că mi se pare că aici avem cel mai mare potenţial şi tot aici se exploatează cel mai puţin şansele unei afaceri. Da, ştiu că producţia este cu mult mai grea decât intermedierea, dar acest lucru nu este foarte important, din punctul meu de vedere. Există un început pentru toate, după părerea mea", ne-a spus Dorin, în vârstă de 16 ani, elev.

"Am deja o afacere. Dacă ar fi să mă bazez pe experienţa mea de până acum, tot la producţie ajungi în cele din urmă, dacă vrei să fii om de afaceri de viitor. Sigur că cel mai probabil va exista o etapă de început, a intermedierii, ca să strângi suficienţi bani. Dar în cele din urmă trebuie să ajungi să produci”, ne-a spus domnul Ionel, de 52 de ani (foto).

Citit 1362 ori Ultima modificare Marți, 29 Aprilie 2014 22:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.