Campania VL "Ei ţin Galaţiul în viaţă"/ Cum să faci PROFIT de milioane în plină CRIZĂ

Campania VL "Ei ţin Galaţiul în viaţă"/ Cum să faci PROFIT de milioane în plină CRIZĂ
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

* Înfiinţată la începutul anilor 2000, Eekels România a devenit un adevărat reper pentru industria navală * În ultimii şase ani, cifra de afaceri a companiei a crescut de la 11,8 milioane de lei la peste 26 de milioane de lei


Pentru compania Eekels România, cuvântul criză nu există. Iar indicatorii financiari din ultimii şase ani, adică de când a început criza economică mondială, confirmă acest lucru. Din 2008 încoace, compania care se ocupă în principal cu instalaţii electrice navale şi industriale a înregistrat an de an profit. Trăgând linie şi adunând, ajungem la un profit brut de peste trei milioane de euro, cifră care o situează automat în rândul celor mai de succes afaceri din Galaţi în ultimii ani. Ca să nu mai vorbim despre faptul că firma contribuie anual cu peste un milion de euro la bugetele locale şi de stat prin taxe şi impozite. Asta înseamnă că, în ultimii şase ani, Eekels România a vărsat, în total, la bugetele statului român şi al autorităţilor locale peste şase milioane de euro, adică de două ori mai mai mulţi bani decât profitul brut înregistrat de companie.

Galaţiul, prima "ieşire" a Eekels în afara Olandei

Eekels România a fost înfiinţată în urmă cu aproape 14 ani de către olandezii de la Eekels Technology BV. Începuturile companiei se leagă strâns de o echipă de electricieni care au fost preluaţi de la Şantierul Naval Damen Galaţi. "În toamna anului 2000, Eekels Elektrotechniek a cumpărat Secţia IV Electrică de la Şantierul Naval Damen Galaţi şi astfel a luat fiinţă S.C. Eekels România SRL. Acest pas a fost posibil datorită eforturilor directorului de atunci a lui Eekels Elektrotechniek, Eise G. Scheltinga, de a convinge TBI să-şi extindă afacerile în afara graniţelor Olandei. Eekels România a fost prima firmă din grupul TBI cu sediul în afara Olandei", ne-a declarat directoarea de acum a companiei, Dana Burlacu. Până în 2008, Eekels România a fost condusă de doi directori olandezi, Rene Dorenbos şi, ulterior, Henk Jager. Începând din anul 2008, directorul general al Eekels România este Dana Burlacu, echipa de management fiind completată de directorul tehnic şi comercial Petrică Crăciun şi de directorul de producţie, Vasile David.

Cifra de afaceri creşte de la an la an

Rezultatele financiare ale companiei din ultimii ani confirmă faptul că firma-mamă a luat o decizie bună în momentul în care a ales să aibă încredere în specialiştii români. În 2008 firma a înregistrat un profit de 3,11 milioane de lei, iar în 2009 acesta a crescut la 4,15 milioane de lei. În 2010 şi 2011 profitul a fost de câte aproximativ două milioane de lei, a scăzut apoi la 0,4 milioane de  lei în 2012, pentru ca anul trecut să revină la peste 2 milioane de lei. Şi cifra de afaceri din ultimii şase ani este impresionantă, fiind pe un trend ascendent de la an la an. Dacă în 2008 Eekels România înregistra o cifră de afaceri de 11,8 milioane de lei, anul trecut aceasta a ajuns la 26 de milioane de lei. Şi asta doar cu o medie de 150 de angajaţi. "Eekels România este, din punct de vedere organizatoric, o unitate de afaceri independentă, care poate livra servicii «all inclusive» pentru instalaţii electrice navale şi industriale şi care, în combinaţia optimă, poate folosi resursele celorlalte unităţi de afaceri din Eekels Olanda sau îşi poate oferi resursele oricărei unităţi de afaceri din Eekels Olanda. Eekels România are un număr mediu de aproximativ 150 de angajaţi, considerat optim pentru activitatea noastră. Atunci când proiectele în execuţie o cer, apelăm la subcontractorii tradiţionali pe care îi avem în România şi în străinătate", spune managerul Dana Burlacu.

Proiecte pentru companii locale, dar şi din Europa şi Asia

Încă de la înfiinţare, Eekels România şi-a dezvoltat activitatea în domeniile instalaţiilor electrice navale şi  industriale. Compania poate furniza proiecte "la cheie", pornind de la proiectare, construcţie de tablouri electrice, automatizări, sisteme de propulsive şi până la instalare şi punere în funcţie. "Principalele obiecte de activitate ale firmei sunt proiectarea şi execuţia de trasee de cabluri electrice, proiectarea şi execuţia de instalaţii electrice, proiectarea şi execuţia de tablouri electrice, puneri în funcţie de instalaţii electrice. De asemenea, consultanţa de specialitate constituie un punct forte al activităţii noastre profesionale. Personalul are o vastă experienţă în lucrări de proiectare şi execuţie atât pe platformele Damen Galaţi, şantierele navale din Constanţa şi Mangalia, Fabrica de ulei "Prutul" Galaţi, ArcelorMittal Galaţi, Universitatea "Danubius" din Galaţi, cât şi în Europa (Olanda, Italia, Marea Britanie, Polonia), Asia (Iran, India, Indonezia, China şi Vietnam). Cunoaştem aşadar şi înţelegem foarte bine implicaţiile şi particularităţile executării de lucrări într-un mediu special, precum şi a conceptului «soluţii totale»", mai spune Dana Burlacu, managerul Eekels România.

Din 2001 şi până în prezent, compania gălăţeană a participat la construcţia a peste 140 de nave dintre cele mai diverse: nave pentru transport mărfuri, petroliere, nave speciale pentru transport pasageri, nave pentru deservirea platformelor petroliere, platforme maritime pentru extracţie de gaze naturale, nave pentru montarea ţevilor pe fundul mării, nave pentru dragare, ori nave fluviale.

Un nou sediu în câţiva ani

Eekels România îşi propune să prindă cu adevărat rădăcini la Galaţi. Potrivit conducerii companiei, pe actualul amplasament al firmei se va construi, după anul 2015 un sediu nou, adaptat la noile cerinţe. "Începând cu anul 2015 Eekels România va intra într-o etapă nouă de investiţii, care se va întinde pe o perioadă de cinci ani şi în care se intenţionează alocarea a aproximativ două milioane de euro pentru construirea, pe locaţia existentă, a unui sediu nou, ce va cuprinde spaţii mărite pentru birourile echipelor de proiectare, ingineri de probe, şefi de proiect, vestiare şi o sală de mese pentru muncitori, un nou atelier pentru tablouri electrice şi o magazie, dotate cu echipamente moderne", a explicat Dana Burlacu.

Principiul de bază: lucrări de calitate

Conducerea Eekels ştie că cea mai bună carte de vizită a companiei este realizarea de lucrări de calitate, astfel încât clienţii să fie întotdeauna mulţumiţi. "Planul de dezvoltare al societăţii include dobândirea şi consolidarea unei poziţii de piaţă ferme, prin executarea de lucrări de cea mai bună calitate, încadrarea în termene şi respectarea întocmai a contractelor angajate. Este deosebit de important pentru noi să ne constituim într-un partener de afaceri demn de încredere. Noi ne-am ales parteneri de afaceri cu o largă recunoaştere atât locală, naţională cât şi internaţională, astfel încât cerinţele tuturor beneficiarilor serviciilor noastre să fie satisfacute la cel mai înalt nivel", explică managerul Eekels, Dana Burlacu.

O istorie de mai bine de un secol

Compania-mamă este veche de peste un secol. În 1908, Herman G. Eekels a înfiinţat Electrotechnisch Bureau Herman G. Eekels N.V HOOGEZAND. În anul 1973 firma fost preluată de TBI cu noul nume Eekels Elektrotechniek B.V. Grupul TBI are în componenţa sa firme cu activităţi diverse (electrică industrială şi navală, mecanică, construcţii civile şi industriale, servicii), cu un număr total de aproximativ 8.200 de angajaţi. În primăvara anului 2013, Eekels Elektrotechniek îşi schimbă numele în Eekels Technology B.V., ca urmare a diversificării domeniului de activitate (instalaţii electrice navale, offshore şi industriale), în urma achiziţionării unei firme olandeze cu profil mecanic.

CITEŞTE ŞI: Campania VL „Ei ţin Galaţiul în viaţă!”/ „Uzină” IT în stil italian

Peste un milion de euro taxe la stat

Eekels România contribuie la bugetul local şi de stat cu taxe şi impozite în valoare totală de aproximativ 1,3 milioane de lei în fiecare trimestru. Asta înseamnă că firma gălăţeană aduce la bugetul public peste un milion de euro în fiecare an.

CV de manager/ Cine este Dana Burlacu

* Lucrează la Eekels România încă de la înfiinţarea companiei, din 2001, pe poziţia de director economic

* În 2008 a devenit director general

* Este absolventă a Colegiului Naţional "Vasile Alecsandri" Galaţi

* Este licenţiată în ştiinţe economice

* Studiile şi le-a completat cu un master în "Administrarea afacerilor - managementul vânzării", la Facultatea de Ştiinţe Economice a Universităţii din Bucureşti

Fişa afacerii

Eekels România: înfiinţată ca urmare a achiziţionării de către Eekels Olanda a Secţiei IV Electrică de la Şantierul Naval Damen Galaţi

Număr mediu de angajaţi: 150

Cifră de afaceri în 2013: 26 de milioane de lei

Profit brut în 2013: 2,15 milioane de lei

Citit 16221 ori Ultima modificare Marți, 03 Iunie 2014 18:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.