APA şi CANALIZAREA se SCUMPESC de la 1 iulie/ Află cât de mult vom plăti

APA şi CANALIZAREA se SCUMPESC de la 1 iulie/ Află cât de mult vom plăti
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Preţul apei va creşte cu 1,6 la sută, în timp ce pentru canalizare se va plăti cu 16 procente mai mult


Începând de la data de 1 iulie, gălăţenii vor fi nevoiţi să scoată mai mulţi bani din buzunar pentru achitarea facturilor la apă curentă şi canalizare. "Preţul apei va fi de 4,36 de lei pe metru cub pentru apă, adică o creştere de 1,6 procente, în timp ce la canalizare se vor plăti 2,53 de lei, adică o creştere de 16 procente", a spus Gelu Stan, directorul SC Apă-Canal S.A, în cadrul Comisiei de Dialog Social ce a avut loc vineri, la nivelul Prefecturii Galaţi. "Dacă stăm să adunăm şi să calculăm, preţul apei şi canalizării la Galaţi este cu doi bani mai mare peste cel practicat la Brăila", a mai spus acesta.

Directorul S.C Apă Canal S.A a pus preţul ridicat al apei pe seama cheltuielilor ridicate pe care le are societatea, pe seama datoriilor ce le are de recuperat, dar şi pe seama investiţiilor. "Luăm apă din două surse. De pildă, de la sursa de apă de la Vadu Roşca şi Salcia Lieşti până în casa cetăţeanului, apa este pompată de patru ori şi tratată. Aceste lucruri presupun consum de energie şi de resurse. Energia electrică înseamnă 28 de procente din preţul apei, taxele şi impozitele 38 de procente, 30 de procente sunt reprezentate de cheltuielile cu forţa de muncă, iar restul înseamnă alte cheltuieli", a mai explicat acesta.

Gălăţenii sunt diabolici

Gelu Stan nu a ratat însă ocazia de a trimite săgeţi şi către gălăţeni. "Chestiunea diabolică pe care cetăţeanul o face este aceea că, la un debit foarte mic, dă drumul la apă şi o depozitează în căzi. Această apă intră în categoria pierderilor înregistrate de societate", a spus Gelu Stan în cadrul Comisiei de Dialog Social. "Nu este posibil ca o familie să consume numai 1,2 metri cubi de apă", a continuat acesta.

Din păcate gălăţenii, nu prea au speranţe în ceea ce priveşte branşarea individuală.

 

Citeşte şi:

A început programul anual de REVIZII/ Când şi unde TAIE Apaterm APA CALDĂ în Galaţi

95 de milioane de euro pentru canalizarea Galaţiului/ INVESTIŢIE îngropată în BIROCRAŢIE

 

Citit 5509 ori Ultima modificare Vineri, 13 Iunie 2014 21:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.