Gălăţenii vor produce MOBILĂ pentru Ikea (FOTO/ VIDEO)
Foto: Foto: Gabriel Kolbay

Gălăţenii vor produce MOBILĂ pentru Ikea (FOTO/ VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

V-aţi uitat, în ultima vreme, la mobila pe care o vând supermarketurile? Dacă da, este foarte posibil să fi văzut piese lucrate în fabrica din satul Hanul Conachi, comuna Fundeni, din judeţul Galaţi. Cu banii pe care i-au avut, fraţii Buca au preferat să nu înceapă o afacere tocmai măruntă, ci au ales să facă producţie, accesând în prealabil fonduri europene. Au făcut din cale-afară de bine, judecând după cum le merg acum afacerile.

„Aveam deja spaţiul de aici, care a funcţionat ca un fel de service pentru tractoare şi utilaje agricole, în trecut, din câte am înţeles. Aşa că banii pe care i-am accesat, la care s-au adăugat ai noştri, i-am investit în utilaje”, spune Costel Buca.

Au pornit cu nouă angajaţi, iar acum au 19. „Facem circa 60 de modele şi debităm cam 4.000 de foi de pal pe lună. De fapt, lucrăm pe contracte încheiate anual, aşa că cele în baza cărora lucrăm şi livrăm acum sunt valabile până în primăvara următoare. Nu facem, însă, decât să aprovizionăm retailerii. Vom începe curând lucrul şi pentru Ikea. Dar nu facem mobilă pentru persoane fizice. Nici nu suntem autorizaţi, la acest moment, să vindem en-detail” mai spune tânărul director.

Angajaţii - cu toţii localnici - lucrează într-un singur schimb. Parte dintre ei au mers, pe banii firmei, în Italia şi Germania, la specializare.

Banii europeni şi rolul lor

Valoarea totală a proiectului desfăşurat prin intermediul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală 2007-2013 a fost de 1.455.524 de lei, din care 1.172.934 de lei, valoarea eligibilă. Finanţarea nerambursabilă a fost de 821.053 de lei. Beneficiarul direct a fost managerul companiei, Ionela Buca. Contribuţia personală a fost şi ea destul de consistentă, susţine Costel Buca, dar nu atât de mare încât să fie nevoie să se îndatoreze la bănci.

Cifrele de afaceri conturează o poveste de succes

Până acum, potrivit portalului Finanţelor Publice, cifra de afaceri a societăţii a crescut continuu. În 2010, înregistra 507.855 lei, cu un profit net de 33.815 lei. În 2012, cifra de afaceri a crescut la 530.815 lei, cu un profit de 52.906 lei, iar în anul 2013, cifra de afaceri a ajuns la 669.666 lei, în vreme ce profitul net a scăzut la 8.918 lei. Banii sunt buni, dar investiţiile şi reinvestiţiile sunt întotdeauna necesare în producţie.

Vezi şi:

De la sport la agricultură/ Valentin Nare face fitness... la solar (FOTO)

PASIUNEA nu cunoaşte vacanţă/ Cum rezistă la sat o FIRMĂ DE CABLU TV (FOTO)

 

Citit 8597 ori Ultima modificare Marți, 17 Iunie 2014 21:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.