AUTOGARA Galaţi, SECHESTRATĂ şi SIGILATĂ. Îi PASĂ cuiva de călători? (FOTO)

AUTOGARA Galaţi, SECHESTRATĂ şi SIGILATĂ. Îi PASĂ cuiva de călători? (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

* Falimentul Dumony SRL a lăsat călătorii şi firmele de transport.... în stradă


Sute de oameni aşteptau ieri să plece spre mare sau spre alte destinaţii, având ca punct de pornire autogara Dumitru. Numai că, în momentul în care au ajuns acolo, surpriză! Autogara era înconjurată cu o bandă de plastic, toate autocarele şi microbuzele ce ar fi trebuit să plece în cursă erau parcate pe strada Ana  Ipătescu.

"Vroiam să plec la Constanţa, la ora 12,00. Acum văd că trebuie să aştept mai bine de o oră, fără a avea posibilitatea de a intra undeva la umbră, fără a avea posibilitatea de a-mi cumpăra o sticlă de apă, fără a avea măcar o toaletă. Aşa ceva este absolut inadmisibil", a spus Rodica Bobocea.

"Nu ştiam nimic. Noi ne-am comandat telefonic biletele şi nimeni nu ne-a spus de situaţia asta", ne-a povestit un alt călător.

"E mai mare ruşinea. Oriunde aţi merge în ţara asta, aşa ceva ca la Galaţi nu am mai văzut. Nici măcar noi, şoferii, nu am ştiut de această situaţie", a explicat Mircea unul dintre oamenii ce au ca punct de plecare de acum fosta autogară Dumitru.

"Batem atâţia kilometri şi nici măcar nu avem unde ne duce la toaletă. Trebuie să mergem prin boscheţi, nu avem pe unde ne spăla măcar pe mâini, nu avem de unde cumpăra o cafea. Este absolut jenant", a spus şi Adrian Radu, şofer ce parcurge regulat distanţa Galaţi-Roman.

Gabriel Lucaci, patronul SC Fidelis SRL, cea care face curse regulate între Roman şi Galaţi, spune că se ştia despre această situaţie, iar patronii firmelor de transport ce aveau contract cu autogara nu prea au ce face. "Acum noi nu putem decât să stăm să aşteptăm şi să vedem cine va prelua autogara şi cred că vom continua contractul cu noul patron. Este un loc foarte bun, în centrul Galaţiului, iar alte opţiuni nu prea există. La cealaltă autogară a fost şoferul şi, din punctul meu de vedere, este prea mică. Ni s-a dat o hârtie prin care eram înştiinţaţi că, de la 1 iulie, se va pune sechestru. Interesul nostru, ca transportatori, este să continuăm, vă daţi seama", a spus Gheorghe Lucaci.

Sechestru pe bănci

Practic, sechestrul pus pe Autogara Dumitru consfinţeşte falimentul unuia dintre cei mai vechi operatori de transport din Galaţi. Procesul de faliment al Firmei Dumony SRL a început încă din septembrie 2013. Iată ce dispunea atunci Tribunalul Galaţi: "În temeiul disp. art. 107 lit. D din Legea 85/2006 privind procedura insolvenţei, dispune începerea procedurii falimentului debitoarei SC Dumony SRL Galaţi (...). Desemnează lichidator judiciar pe CII Marian Alexandru (...). Dispune dizolvarea societăţii debitoare şi ridicarea dreptului de administrare a debitorului. Fixează termenul maxim de predare a gestiunii către lichidator, împreună cu lista actelor şi operaţiunilor efectuate după deschiderea procedurii la 10.12.2013. Dispune predarea către lichidator în termen de 10 zile de la pronunţarea prezentei a tabelului definitiv al creanţelor şi a listei creanţelor născute în cursul procedurii. Dispune notificarea deschiderii procedurii de faliment debitorului, creditorilor şi oficiului registrului comerţului de pe lângă Tribunalului Galaţi (...). Fixează termenul limită pentru depunerea cererilor creanţelor născute în cursul procedurii la 20.12.2013. Fixează termenul limită pentru întocmirea şi afişarea tabelului definitiv consolidat al creanţelor la 19.02.2014. Fixează adunarea creditorilor la 25.02.2014 (...). Dispune sigilarea bunurilor din averea debitorului şi îndeplinirea celorlalte operaţiuni de lichidare". Până în luna iunie s-au desfăşurat mai multe şedinţe de judecată, dar şi recursuri. Sigiliul s-a pus de-abia acum, pentru că atât peroanele, cât şi clădirea fuseseră închiriate, legal, către o firmă, de către lichidator. Cum firma se pare că nu şi-a respectat obligaţiile, lichidatorul a luat decizia de a institui sechestrul pe clădire şi spaţii. Pe 4 iulie va avea loc o nouă licitaţie pentru vânzarea autogării.

"Din punctul meu de vedere nu s-a vrut decât distrugerea acestei afaceri. Voi vedea în continuare ce este de făcut", a spus Gheorghe Dumitru, fostul patron al Dumony SRL.

Firmă mare îngenuncheată

În anul 2010, firma lui Gheorghe Dumitru avea trei autogări, la  Galaţi, Bereşti şi Târgu Bujor. Cu 100 de autobuze, controlează practic tot sudul judeţului. Autogara Tecuci, a altei firme, asigura nordul şi mai existau doar cinci alţi mici operatori auto în judeţ. Firma lui Gheorghe Dumitru administra şi câteva autovehicule care îi aparţin campionului mondial la box Lucian Bute. Gheorghe Dumitru deschisese o cantină, care oferea masa de prânz pentru o sută de angajaţi zilnic.

În numerele următoare vom reveni cu detalii despre acest faliment spectaculos, cât şi despre interesele obscure ascunse în spatele acestei afaceri cu iz penal. Până una-alta, cei care sunt umiliţi în urma sechestrului pus pe autogară sunt călătorii, şoferii, dar şi comercianţii care îşi desfăşurau activitatea acolo.

Citit 11390 ori Ultima modificare Miercuri, 02 Iulie 2014 22:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.