Are BALTA fonduri europene: Au VENIT bucureştenii să ne ÎNVEŢE cum să PESCUIM

Are BALTA fonduri europene: Au VENIT bucureştenii să ne ÎNVEŢE cum să PESCUIM
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Un agent economic din Bucureşti, SC DHM Printing and Advertising SRL, a demarat, miercuri, la Galaţi, proiectul „Valorificarea potenţialului Zonei pescăreşti Lunca Prutului Inferior - Dunărea Inferioară prin utilizarea informaţiei şi realizarea unui studiu de prospectare a pieţei”. Acesta este finanţat prin Fondul European de Pescuit - Programul Operaţional pentru Pescuit, în cadrul Strategiei de dezvoltare durabilă a zonei pescăreşti Prut Dunăre din judeţul Galaţi şi are o valoare de 156.000 de lei.

Proiectul bucureştenilor urmăreşte ca, prin întâlniri cu pescarii din municipiul Galaţi (cartierul Valea Oraşului), dar şi din comunele Cavadineşti, Suceveni, Oancea, Vlădeşti, Măstăcani, Folteşti, Frumuşiţa şi Tuluceşti, să identifice problemele care au cauzat involuţia zonei pescăreşti, dar şi să găsească soluţii pentru a le rezolva.

Proiectul se va finaliza printr-o bază de date cu nevoile pescarilor din zonă, care, în final, va fi pusă la dispoziţia Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, prin Direcţia Generală Pescuit.

Se pare că bucureştenii au ales să demareze proiectul la Galaţi, iar accesarea fondurilor a fost aprobată, pentru a nu fi pierdute finanţările europene, întrucât pe această strategie de dezvoltare durabilă, după estimările Grupului Local de Acţiune pentru Pescuit (FLAG) Galaţi, la nivel judeţului nostru sunt puşi în joc nu mai puţin de 5,2 milioane de euro, din care s-au atras mai puţin de 4 milioane de euro.

Citit 2844 ori Ultima modificare Joi, 10 Iulie 2014 09:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.