Fabrica de ulei s-a automatizat aproape complet
Foto: Foto: Vasile Caburgan (arhiva Viaţa liberă)

Fabrica de ulei s-a automatizat aproape complet
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Firma gălăţeană SC Prutul SA a derulat în ultimii ani investiţii importante având drept scop nu doar conservarea poziţiei pe piaţă, ci şi dezvoltării capacităţilor de producţie. „Anul trecut, compania a finalizat o etapă foarte importantă a proiectelor sale de investiţii, ca parte a strategiei de dezvoltare pe termen lung a afacerii. Investiţiile realizate în ultimii patru ani au vizat atât modernizarea şi dezvoltarea fabricii de ulei, cât şi creşterea capacităţii de depozitare a materiilor prime şi cerealelor în silozuri şi baze proprii (…) s-au concretizat în noi secţii de preparare-presare şi extracţie, precum şi în realizarea unei secţii de peletizare a cojilor de floarea-soarelui. Odată cu noile echipamente instalate, fabrica şi-a crescut capacitatea de procesare instalată de aproape trei ori”, se arată într-o informare a Departamentului de relaţii cu publicul al companiei SC Prutul SA.

Compania pune accent şi pe continuitatea producerii uleiului la fabrica de la Galaţi. „Prutul a transformat Fabrica de ulei de la Galaţi, cu cea mai îndelungată tradiţie în fabricarea uleiurilor vegetale din România, în una dintre cele mai mari şi mai moderne fabrici de profil din ţară, cu un sistem de producţie complet (extracţie, rafinare, îmbuteliere) şi automatizat în proporţie de 90 la sută”, precizează Departamentul de relaţii cu publicul din cadrul SC Prutul SA.

Controlată de omul de afaceri Marian Andreev, SC Prutul SA este o firmă cu spaţii de producţie şi depozitare la nivel naţional şi are 512 angajaţi. În 2012, firma a înregistrat un profit de 5.621.487 de lei. Marian Andreev este, potrivit Top 300 Capital, unul dintre cele mai bogaţi români, cu o avere de 28-30 milioane de euro.

Citit 8247 ori Ultima modificare Marți, 15 Iulie 2014 18:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.