Guvernul pregăteşte programul "PRIMA MAŞINĂ"/ Care sunt CELE MAI IEFTINE autoturisme din România
Foto: Foto: promotor.ro

Guvernul pregăteşte programul "PRIMA MAŞINĂ"/ Care sunt CELE MAI IEFTINE autoturisme din România
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

După modelul "Prima casă", Ministerul Economiei pregăteşte o măsură prin care tinerii cu vârsta între 18 şi 30 de ani şi-ar putea achiziţiona un autoturism nou. Programul poartă numele de "Prima maşină" şi s-ar putea să devină realitate în toamna anului 2014, urmând ca Guvernul să anunţe ce sumă maximă pot lua tinerii ca împrumut prin această măsură de susţinere a pieţei auto, relatează stirileprotv.ro.

La primirea veştii, cei de la promotor.ro au pus cap la cap un top 10 cu cele mai ieftine maşini din România la ora actuală. Iată-le pe cele cinci cu cel mai mic preţ:

1. Dacia Logan - 6.890 de euro cu TVA inclus. În versiunea sa de bază, denumită Acces, Dacia Logan oferă doar strictul necesar: un motor pe benzină de 1,2 litri care dezvoltă 75 CP, servodirecţie, ABS, ESP, patru airbag-uri şi… cam atât. În această variantă, noul Logan nu are radio, geamuri electrice şi nici aer condiţionat.

2. Dacia Sandero – 7.090 euro cu TVA inclus. Acelaşi motor de 1,2 litri cu 75 CP şi lipsa geamurilor electrice, a radioului şi a aerului condiţionat.

3. Dacia Logan MCV – 7.890 euro cu TVA inclus. Cel mai ieftin Logan MCV vine cu acelaşi motor de 1,2 litri cu 75 CP ca la Logan şi Sandero, dar plusează cu un portbagaj imens pentru clasa subcompactă – 573 de litri. Tot patru airbag-uri, ABS şi ESP, dar tot fără aer condiţionat şi geamuri electrice.

4. Suzuki Splash – 7.999 euro cu TVA inclus. O maşină care măsoară doar 3,7 metri lungime, Splash vine, în cea mai accesibilă variantă, cu un motor pe benzină de 1 litru care produce 68 CP. Dotările standard includ servodirecţie, geamuri electrice faţă, aer condiţionat cu acţionare manuală, lămpi de ceaţă, închidere centralizată, ABS şi două airbag-uri.

5. Škoda Citigo 2 uşi – 8.238 euro cu TVA inclus. Škoda Citigo primeşte un motor pe benzină de 1 litru care produce 60 CP, o cutie manuală cu cinci trepte, ABS, ESP, servodirecţie, senzori de monitorizare a presiunii în pneuri şi volan reglabil pe înălţime.

 

Citit 3074 ori Ultima modificare Marți, 22 Iulie 2014 20:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.