ANGAJAŢII Electrocentrale au PIERDUT DREPTURI pe bandă rulantă

ANGAJAŢII Electrocentrale au PIERDUT DREPTURI pe bandă rulantă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Deocamdată, doar 30 de persoane care se pot pensiona vor pleca din unitate * O nouă rundă de discuţii va avea loc în august, dar sindicaliştii nu sunt dispuşi să meargă mai jos de şapte salarii compensatorii pentru cei disponibilizaţi


Sindicaliştii de la Electrocentrale şi-au negociat şi joi, cu administratorul special al societăţii, drepturile salariale. Deşi contractul colectiv de muncă, semnat în luna mai, stipula mai multe drepturi pentru salariaţi, cât şi pentru oamenii ce urmau să plece prin disponibilizări colective, din păcate pentru sindicalişti, în cele două runde de negocieri au fost pierdute drepturi pe bandă rulantă.

"Se va renunţa la sporul de şef de echipă, la sporul pentru sistematic peste program, cât şi la alte sporuri mai mici", a explicat Mihai Popa, liderul de sindicat din cadrul Electrocentrale.

Pe de altă parte, sindicaliştii nu vor să renunţe la salariile compensatorii ce ar trebui să se acorde în caz de disponibilizare colectivă. "Iniţial era vorba de 16 salarii, dar acum s-a ajuns la şapte. Acesta este un punct pe care noi nu mai suntem dispuşi să-l negociem. Conducerea ar vrea să rămână doar trei salarii compensatorii pentru cei care vor pleca din unitate, dar noi nu suntem în niciun caz de acord cu aşa ceva", a spus Popa.

Primul val de plecări îi va viza pe angajaţii aflaţi în pragul pensionării. "Este vorba de 30 de persoane care au îndeplinit deja condiţiile de pensionare şi cărora li s-a dat de înţeles că ar trebui să-şi depună dosarul. Deocamdată nu se poate vorbi despre alte disponibilizări", a mai explicat liderul de sindicat.

În luna august va avea loc o nouă rundă de negocieri între conducerea Electrocentrale şi sindicate. Pe de altă parte, sindicatele doresc să facă o dezbatere în perioada imediat următoare, dezbatere la care ar urma să fie invitaţi atât reprezentanţii Primăriei Galaţi, conducerea unităţii, cât şi presa şi membrii societăţii civile. Această dezbatere ar avea ca scop discutarea problemelor de la Electrocentrale, cât şi a situaţiei privind încălzirea Galaţiului.

CITEŞTE ŞI: PROTEST spontan la Electrocentrale/ Angajaţii societăţii vor CÂȘTIGA MAI PUȚIN

Citit 1956 ori Ultima modificare Joi, 24 Iulie 2014 19:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.