Obligaţii fiscale achitate/ S-au făcut primele ÎNCASĂRI DIN IMPOZITUL AGRICOL

Obligaţii fiscale achitate/ S-au făcut primele ÎNCASĂRI DIN IMPOZITUL AGRICOL
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice (DGRFP) Galaţi a încasat la bugetul general consolidat al statului, până la 31 iunie, aproape 413.000 lei din sumele aferente impozitului pe venitul agricol. La nivelul administraţiilor fiscale judeţene, cele mai mari sume s-au încasat în Tulcea (177.854 lei) şi Galaţi (132.124 lei). În Brăila s-au încasat 98.179 lei, iar la Constanţa 78.591 lei. Cele mai mici sume au fost raportate ca încasate din impozitul agricol la Buzău (45.422 lei) şi Vrancea (12.877 lei).

Reamintim că în categoria veniturilor din activităţi agricole sunt incluse veniturile obţinute individual sau într-o formă de asociere, fără personalitate juridică, din: cultivarea produselor agricole vegetale, exploatarea plantaţiilor viticole, pomicole, arbuştilor fructiferi şi alte asemenea, precum şi creşterea şi exploatarea animalelor, inclusiv din valorificarea produselor de origine animală, în stare naturală.

Declararea veniturilor din activităţi agricole impuse pe bază de norme de venit se face prin completarea şi depunerea la organul fiscal competent a Formularului 221 „Declaraţie privind veniturile din activităţi agricole impuse pe bază de norme de venit”. Ulterior depunerii declaraţiei, organul fiscal emite decizia de impunere anuală, conform căreia se face plata impozitului către bugetul de stat în două rate egale, termenul de plată fiind: 25 octombrie pentru prima tranşă şi 15 decembrie inclusiv pentru tranşa a doua. Impozitul pe venitul din activităţi agricole se calculează de organele fiscale prin aplicarea unei cote de 16 la sută asupra venitului anual din activităţi agricole stabilit pe baza normei anuale de venit, impozitul fiind final.

 

Citit 1101 ori Ultima modificare Luni, 25 August 2014 17:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.