Scenariul apocaliptic al APATERM "GALAŢIUL RĂMÂNE ÎN FRIG!", respins de PRIMĂRIE

Scenariul apocaliptic al APATERM "GALAŢIUL RĂMÂNE ÎN FRIG!", respins de PRIMĂRIE
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În cursul zilei de marţi, Primăria Galaţi a ţinut să se delimiteze clar de informaţiile transmise de Apaterm. ”E adevărat că sunt probleme serioase în ceea ce priveşte termoficarea, probleme generate, aşa cum am mai spus-o, de faptul că populaţia nu îşi plăteşte facturile pentru apă caldă şi căldură. Nu neg că sunt probleme, dar de aici şi până la scenariile apocaliptice ilustrate de conducerea Apaterm, în informările pe care le face către unele instituţii, e o mare diferenţă. Mi se pare grav ca o societate de interes public, aflată în subordinea Consiliului Local, să transmită un astfel de mesaj populaţiei şi nu voi întârzia să iau măsuri”, a declarat primarul Marius Stan.

Primarul Galaţiului a avut marţi o primă rundă de discuţii la Ministerul Economiei, pe tema asigurării agentului termic necesar încălzirii populaţiei din Galaţi, în sezonul rece 2014-2015.

"Pe agenda discuţiilor se află situaţia critică în care sunt CET şi Apaterm Galaţi, precum şi identificarea unor soluţii viabile pentru ieşirea din impas", se arată în comunicatul remis de Primăria Galaţi.

”Căutăm cea mai eficientă soluţie pentru încălzirea populaţiei, atât pe termen scurt, adică pentru iarna care vine, cât şi pe termen mediu şi lung. Mă bucur că responsabilii guvernamentali la cel mai înalt nivel, premierul, vicepremierii, miniştrii de resort au înţeles că problema termoficării Galaţiului este una extrem de importantă, dat fiind faptul că vizează două treimi din populaţia oraşului, adică în jur de 180.000 de oameni.

Să nu se înţeleagă că administraţia pe care o conduc sau actualul Guvern al României încurajează neplata facturilor la termoficare, aşa cum au făcut-o fostele administraţii locale şi guverne. Trebuie să restructurăm din temelii, o dată pentru totdeauna, sistemul de termoficare, indiferent de costuri, astfel încât încălzirea populaţiei în sezonul rece să nu mai fie o problemă an de an”, a declarat primarul Marius Stan.

CITEŞTE ŞI: Scenariu de coşmar la APATERM: La iarnă, GALAŢIUL RĂMÂNE ÎN FRIG!

Citit 2595 ori Ultima modificare Marți, 26 August 2014 17:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.