PROIECT ANPC/ COMISIOANELE pentru fiecare operaţiune cu CARDUL, afişate pe ecranul BANCOMATELOR. Câţi BANI pierd gălăţenii

PROIECT ANPC/ COMISIOANELE pentru fiecare operaţiune cu CARDUL, afişate pe ecranul BANCOMATELOR. Câţi BANI pierd gălăţenii
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Potrivit unui proiect al Autorității pentru Protecţia Consumatorilor, băncile vor fi obligate să afişeze pe ecranele bancomatelor toate comisioanele aferente operaţiunilor pe care un client doreşte să le efecuteze cu un card de debit sau credit, exprimate în suma exactă, nu procentual. Astfel oricine va putea şti cu exactitate câţi bani plăteşte pentru retragerea banilor, interogarea soldului sau alte operaţiuni.

În plus, clientul care foloseşte cardul va putea anula orice operaţiune, dacă nu este de acord să achite comisionul perceput de bancă.

Proiectul prin care taxele pentru aceste operaţiuni ar urma să fie afişate pe ecranul bancomatelor se află în dezbatere publică.

Multe dintre operaţiunile pe care le faceţi zi de zi cu ajutorul bancomatelor sunt taxate, dar aflaţi cât sunt comisioanele doar când este prea tarziu şi nu mai puteţi renunţa la tranzacţie. Iată câteva exemple relatate de stirileprotv.ro:

Pentru fiecare retragere de la un bancomat de-al băncii care v-a emis cardul, plătiţi în medie 0,25 la sută din suma retrasă sau comisionul minim de 50 de bani. Aşa că, la 1.000 de lei veţi lăsa băncii 2 lei şi 50 de bani, iar la 10 lei, 50 de bani. ANPC vrea să oblige băncile să afişeze comisionul la fiecare operaţiune.

 

Atenţie, cele mai mari comisioane sunt la bancomatele altor bănci. Numai pentru interogarea soldului costă 2 lei şi 50 de bani. Dacă, să zicem, retrag 1.000 de lei, plătesc 16 lei comision. Adică 18 lei şi 50 de bani în total. S-ar putea să mă răzgândesc, iar bancomatul trebuie să-mi ofere această posibilitate.

Şi nu sunt singurele operaţiuni taxate. De fiecare dată când vă schimbaţi PIN-ul, unele bănci percep un comision de 50 de bani. La un transfer către alt cont dintr-o altă bancă este posibil să plătiţi un comision de aproximativ 4 lei.

Citit 1654 ori Ultima modificare Miercuri, 27 August 2014 14:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.