Se încheie CRIZA trasportului judeţean? AUTOGARA Galaţi a fost VÂNDUTĂ cu 130.000 de euro

Se încheie CRIZA trasportului judeţean? AUTOGARA Galaţi a fost VÂNDUTĂ cu 130.000 de euro
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Tranzacţia s-a făcut în urma unei licitaţii care a avut loc la Tribunalul Galaţi * Un producător de profile zincate se va ocupa de transportul intra şi inter judeţean * Firma câştigătoare n-a mai făcut până acum transport de persoane


SC Lio-Metal SRL Galaţi este firma care se va ocupa, începând din această toamnă, de fosta autogară Dumony. Firma cu pricina a venit cu cea mai mare ofertă pentru cumpărarea terenului autogării, cât şi pentru clădirile aferente.

Potrivit lui Marian Alexandru, cel care se ocupă de lichidarea defunctei societăţi, ca urmare a intrării acesteia în faliment, clădirea, peroanele, aleile şi birourile autogării au fost cumpărate contra sumei de 583.000 de lei (circa 130.000 de euro), aceasta reprezentând, conform aceleeaşi surse, cea mai bună din cele patru oferte prezentate. "Această ofertă reprezintă 89,9 la sută din suma la care au fost evaluate respectivele bunuri, iar cel care a licitat s-a încadrat în cerinţele impuse de caietul de sarcini", a declarat Marian Alexandru.

Practic, una din principalele condiţii a fost aceea de a se menţine în continuare aceeaşi destinaţie pentru terenul cu pricina, respectiv cea de autogară.

Deschiderea depinde de acte

Potrivit cumpărătorilor, până la sfârşitul acestei săptămâni va fi achitată integral suma de 583.000 de lei, urmând ca, odată îndeplinită această formalitate, SC Lio-Metal SRL să fie pus în posesie. "Ne-am hotărât să licităm pentru acest spaţiu, deoarece am vrut să ne reorientăm şi spre un alt sector de business", a declarat Ion Luca, reprezentantul SC Lio-Metal SRL.

Potrivit acestuia, deschiderea autogării nu depinde numai de firma sa, ci şi de viteza cu care autorităţile vor elibera toate autorizaţiile necesare funcţionării. "Sperăm ca până la sfârşitul acestei săptămâni să achităm întreaga sumă. Momentan nu se vor aduce mari îmbunătăţiri respectivului spaţiu, în afară de igienizarea de rigoare, care este absolut necesară, având în vedere că autogara stă închisă de atâta timp", a mai declarat Ion Luca.

CITEŞTE ŞI: Lângă autogară, în aşteptarea civilizaţiei. Speranţe printre ruine şi străzi desfundate (FOTO)

"Cu siguranţă, autogara va fi deschisă cât de repede se poate, deoarece nimeni nu vrea să-şi blocheze nişte bani acolo. Pe de altă parte, vrem să le oferim gălăţenilor condiţii civilizate de transport", a mai declarat aceeaşi sursă.

SC Lio-Metal SRL este, potrivit prezentării de pe site-ul firmei, producător de profile metalice şi armătură zincată, tablă prevopsită şi tablă zincată. Practic, până în acest moment, firma nu s-a ocupat niciodată de transport public de persoane.

"Autogara îşi va păstra în continuare destinaţia. Nu ne-am gândit însă să achiziţionăm vreun autobuz sau vreo licenţă de transport, dar nu poţi şti niciodată ce îţi aduce viitorul. Noi mai colaborăm cu o firmă care, în trecut, s-a ocupat de transport. Nu pot face public numele aceste firme, însă, ce vă pot spune, este că am decis să cumpărăm acest spaţiu împreună cu ei", a mai spus administratorul SC Lio-Metal SRL.

Cine este cumpărătorul

SC Lio-Metal SRL a fost înfiinţată în 2009, are o cifră de afaceri de aproximativ şase milioane de lei, un număr mediu de patru angajaţi. Profitul firmei, în ultimii doi ani, s-a situat în jurul sumei de 111.000 de lei. SC Lio-Metal SRL este unul dintre distribuitorii importanţi ai Intfor, această firmă având de altfel şi un punct de lucru în interiorul Intfor.

Reamintim că Galaţiul a rămas fără autogară începând cu data de 1 iulie, după ce lichidatorul a luat decizia de a o închide, ca urmare a faptului că firma din Constanţa ce închiriase acest spaţiu nu şi-a achitat datoriile.

CITEŞTE ŞI: NEMULŢUMIRI privind facilităţile în TRANSPORTUL PUBLIC/ Oamenii vor bilete, nu abonamente

Citit 6784 ori Ultima modificare Miercuri, 17 Septembrie 2014 00:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.